Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Шаранска макара за р.Дунав
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Шаранска макара за р.Дунав
Много ти благодаря!
-
- научил се да хвърля
Благодаря и на всички останали!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ние сме в България за радост или не и гледам,че колегата пита за Дунав.Пак казвам моето мнение: Няма нужда от такъв метраж и навиване по метър на оборот.И BAITRUNNER B също е доказала се макара.А дали ще извади 50 или 150лв отгоре е отделен въпрос.Има-вади.Няма-не вади.Каквото и да реши със здраве да си я ползва и все Йедри да вади.Успех!bisqo написа:Не се залъгвайте колегата. По-добре да извади 50-на лева повече но да си вземе нещо доказано. Да може да не му трябва лонг каст шпула н пък тази шпула събира мноого сериозен метраж корда, и не на последно място прибира нан 1м корда с едно завъртане на дръжката. Не случайно е една от най-ползваните макари в Англияstich написа:BAITRUNNER B е по-евтина и е също така истински борец.На Дунав не виждам смисъл от лонгкаст шпула.
http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=1089
п.п.Пак лично мое мнение е,че на Дунав самата система байтранър също е излишна!

Притежавам четири макари Дайва Емкаст Плюс 4500 с който ловя в язорир и много
често на Дунав. Чудесни макари за тежък риболов какъвто е дунавския !
http://www.kfishing-hunting.com/index.p ... ory_id=200
често на Дунав. Чудесни макари за тежък риболов какъвто е дунавския !
http://www.kfishing-hunting.com/index.p ... ory_id=200
Хорааа,съгласен съм,че за Дунав няма нужда от голяма вместимост,но я си помислете какво влакно трябва да ползва за дунавските шарани и амури,мисля,че с 0,35 няма много шансове при удар на голяма риба,все пак това май е най-борбената и дива риба за територията на България,с доста стари кучета изкарали не един и два шаранджиййски излета съм говорил,всички казват едно и също поне 0,40...това едно,а второто нали всеки иска такъма да му е по-универсален,ако реши да иде на затворен водоем и му трябва вместимост,нова макара ли да купува?
Нарочно не съм казвал марки и не съм пращал линкове,всеки има своите предпочитания-въпросът е чисто практически да се спре на правилният вид макара,според мен не е от колосално значение марката,а съм и уверен,че и за доста по-малко пари могат да се намерят добри неща!
Лонгкаст шпулата с вместимост около 400 метра(може и повече) -0,35,за мен е универсален и твърд борец за всякакъв вид шарански риболов в България,не робувам на марки,важното е да ми пасне и да чуя мнението на хора,вещи в това и пробвали доста такъми!
И пак успех!
Нарочно не съм казвал марки и не съм пращал линкове,всеки има своите предпочитания-въпросът е чисто практически да се спре на правилният вид макара,според мен не е от колосално значение марката,а съм и уверен,че и за доста по-малко пари могат да се намерят добри неща!
Лонгкаст шпулата с вместимост около 400 метра(може и повече) -0,35,за мен е универсален и твърд борец за всякакъв вид шарански риболов в България,не робувам на марки,важното е да ми пасне и да чуя мнението на хора,вещи в това и пробвали доста такъми!
И пак успех!
-
- научил се да хвърля
Здравейте момчета!Първо-само попитах за мнение,целта ми не е да разпалвам обстановката и да се създават излишни дразки за три шибани макари!Второ-колегата ме отвори за Англия и видях нещо любопитно,вие давате мнение а аз решавам!Daiwa Emcast Spod - 99evro-мисля?Капацацитет 280-15lb.Влакно-Daiwa Tournament Mono-18lb.Как мислите в правилна посока ли съм?Поздрави!
Първо не е емкаст спод а емблем спод и цената не е в евро а английски лири. Кордата която си харесал ще ти е слаба, трябва да гледаш от 0,35 на горе и да навиеш поне 300м. Повечето макари на Дайва(в този ценови клас) няма да могат да ти поберат количествто корда което ти е необходимо за това може да погледнеш това http://www.bent-fishing.com/DRIFTER-700 ... oduct-1272 или това http://hristocarp.com/shop/product_info ... cts_id=727 . Но след като имаш възможност биих те посъветвал да взимаш големия байтрънър на Шимано и да си свиркаш. Имал съм възможността да вадя над 10кг шаран(не е на Дунав) с такава макара и поярвай ми няма такава макара.iliaka написа:Здравейте момчета!Първо-само попитах за мнение,целта ми не е да разпалвам обстановката и да се създават излишни дразки за три шибани макари!Второ-колегата ме отвори за Англия и видях нещо любопитно,вие давате мнение а аз решавам!Daiwa Emcast Spod - 99evro-мисля?Капацацитет 280-15lb.Влакно-Daiwa Tournament Mono-18lb.Как мислите в правилна посока ли съм?Поздрави!

Незнанието не е извинение.
-
- научил се да хвърля
Харесват ми и двете,но не забравяй че става въпрос за Дунава,тук с тия паднали дървета във водата не се отпускат аванси, имали удар направо на търмък и късмет да го изкараш!Извинявай, ще ми пратиш ли фото на Шиманото?Мерси!
Пиши в google - Shimano Big Baitrunner снимки и ще намериш мисля предостатъчно. Относно авансите съвети няма да давам, всеки сам си знае как да лови и как да си вади рибата със или без аванс, но е много важно той да е прецизен тъй като един път ще ти потрябва и ако те подведе е кофти.
Ето ти все пак една снимка(не е моя)

Ето ти все пак една снимка(не е моя)

iliaka написа:Здравейте момчета!Първо-само попитах за мнение,целта ми не е да разпалвам обстановката и да се създават излишни дразки за три шибани макари!Второ-колегата ме отвори за Англия и видях нещо любопитно,вие давате мнение а аз решавам!Daiwa Emcast Spod - 99evro-мисля?Капацацитет 280-15lb.Влакно-Daiwa Tournament Mono-18lb.Как мислите в правилна посока ли съм?Поздрави!
Колега не се притеснявай за обстановката всичко е наред,нормално е да има спорове,все пак всеки си има гледната точка и си я отстоява!iliaka написа:Харесват ми и двете,но не забравяй че става въпрос за Дунава,тук с тия паднали дървета във водата не се отпускат аванси, имали удар направо на търмък и късмет да го изкараш!Извинявай, ще ми пратиш ли фото на Шиманото?Мерси!
Исках да ти обърна внимание,че влакно 15 и 18 либри няма да ти е много от полза на Дунав!
Във вторият си пост казваш,че ще се вади без аванс,с което съм абсолютно съгласен,вадене или-или!Там това влакно с тези параметри ще бъде скъсано-течение,дървета,подводни прагове,претриване,яки олова-150гр. и отгоре!
А по отношение на макарата,на която bisqo ти прати снимка за мен е една "кукличка",мечта,която към момента няма как да реализирам!
Ако имаш финансовата възможност скачай!
Баце тая кукличка тежи 790гр и си е бая животно, но пък от към работа е перфектнаPavkata 1977 написа: А по отношение на макарата,на която bisqo ти прати снимка за мен е една "кукличка",мечта,която към момента няма как да реализирам!
Ако имаш финансовата възможност скачай!

Знам Баце,истинските неща тежът,а и няма грешка и ще се справи със всякви шарани и амури,особенно и риболовецът ако си разбира от работата!
И ще му служи дълги години,пък и кво му пука теглото,тя ще му е в ръцете при замятане и при вадене,ако разпъва за малко по-дълго време,но не мисля,че е проблем!

И ще му служи дълги години,пък и кво му пука теглото,тя ще му е в ръцете при замятане и при вадене,ако разпъва за малко по-дълго време,но не мисля,че е проблем!

Рано или късно ще ги имам тия "куклички"bisqo написа:..........

-
- научил се да хвърля
Остава само да ви кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ,съгласих се с вас!Кажете за влакното и съм готов!Щях да забравя за цената на макарата и да ми кажете от каде трябва да ги поръчам!+влакното-0,40мм!
Акоси решил да взимаш посоченото Шимано ще трябва да го поръчаш от Англия, че тук му е много по дебела цената. Ако имаш опит в пазаруванео от ebay.co.uk разрови се там. Виждал съм комплекти от 3 макари чисто нови на 370лири с 20лири доставка, което си е доста добра оферта понеже една макара ти идва на малко под 300лв. За влакно ето ти едно предложение http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=7067 размер 0,40 от 1600м трябва да ти стигнат за напълниш 3-те шпули