Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Търся савет
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- кандидат преподавател
Re: Търся савет
Набедения,никакви фантазии не можеш да разбиеш,защото Тинти не е искал да се пробва в поста си с други примамки. Питането му беше за блесна.Между другото,се оказа,че болото не е никакво боло,ами е обикновено телескопче с дължина 3,30 м и акция 10-40.При това положение дори описания от теб метод ще е с повече от съмнителен резултат,да не говорим,че кефа няма да го има съвсем.Не знам защо смятате,че на всяка цена трябва да се хване пустата риба,не трябва ли на първо място да е удоволствието от самия излет,пък ако се хванат и риби -добре,ама не непременно,след като се изморим да се правим на маймуни с всякакви пособия край съответния водоем.
-
- вече хвърля и на тежко
Ми не е искал щото можеби не е знаел. А блесната работи и вертикално, ако не знаеш! Не е питал и за спинарка, ама всички го натириха... Относно болото ... аз разбирам въдица с дължина 5, 6, 7 метра с която се лови на ръка, тъй че не виждам проблем този вид риболов да се практикува по този начин. А това че пича е решил да нарече телескопчето си боло е съвсем друа тема.INCUBUS написа: Тинти не е искал да се пробва в поста си с други примамки. Питането му беше за блесна.
Отговарям на зададения въпрос и оборвам всички горни мнения - може да се лови кефал с болонеза, дори с директен 7-ца, като се ползват блесни, цикади, воблери и прочие спинингови примамки и твърдя че метода може да е резултатен. Просто всички се концентрираха върху факта че блесната не може да бъде хвърлена, а никой не се замисли че просто няма нужда. Колкото до кефа - той е строго индивидуално усещане и не е нужно да се коментира. Сигурен съм че на мен ще е ми е кеф.
-
- научил се да хвърля
Може с боло, пробвано е
, дори и карабалък и уклей на мини блесни.Може да се пробва да се заметне с „люлеене„печели се някой метър.
А някой да обясни как да ловиш инак кефал като на 3,4 м, пред теб има водорасли и кефала е от вътрешния им край.С нагазване „отгоре„ нестава, с влизане се плаши.Абе за такива работи си има плувки или съчма на болонезето

А някой да обясни как да ловиш инак кефал като на 3,4 м, пред теб има водорасли и кефала е от вътрешния им край.С нагазване „отгоре„ нестава, с влизане се плаши.Абе за такива работи си има плувки или съчма на болонезето

Капитан АТАНАС АНГЕЛОВ , платил с живота си , служейки на Република България.
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„
Убийците се смеят,
Весело живеят,
ала невежи те,нещат да проумеят,
деца им, внуци в Бездната ще се запилеят
„μή μου τούς κύκλους τάραττε„