За риболова на дребни рибки за стръв

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Re: За риболова на дребни рибки за стръв

Мнение от Paublo_Eskobar »

snegk написа:Вчера случайно погледнах Хоби тв.
Аз как съм се смял оня ден.Един рибохващач,като взе да обяснява за слънчевката,че била пришалец по наще водоеми.Била морска риба и латинското й име е лапина. :lol:
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

cucko написа:Е нали трябва да има за кльонкане :lol:
Стръв само от магазина с бележка :lol:
Стръвта по магазините е на 100% хващана с бракониерски методи и незаконно.Не знам такива които да купуват стръвта от развъдници и да я продават.Купувайки стръвта от магазините казваме да на бракониерството и го стимулираме. Не, че не съм купувал на времето стръв и аз.Сега си ловя стръвта с въдица.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Така е Косьо.
И при нас не можеш да ловиш,без да нарушаваш законите.
Примерно за калкан.
Най добрата стръв е грацата,ама е незаконно да се лови.
Или попченцето - пак същото,незаконно е за размера му.
Акулата иска пак грацата.
За мидата пак са големи размерите за улов.Такива над 7см много трудно ще намериш вече

Ето и за чернокопа.Стана къде 24-26см и си би камшика.
Законното е 28см.Няма как да го ловим тогава.
Освен да наредим всички лодки след месец до Резово,
тогава може и да имаме късмет без да нарушаваме закона.

Много има още,но мисля че е време да се направят корекции в закона.
Но и тук да почетат малко преди да се вземат тези решения.

Иначе щем не щем,всички ставаме в малка част бракониери.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Те хората са измислили изкуствена стръв за хищника-блесни,силикони,воблери,мухи и какво ли още не....
Едно е когато рибата си даде живота си,друго е да й вземеш живота й насила! ;)
Щом закона е наложен значи е едно към едно си бракониер,защото все пак всичко което не е закачено(уловено) за устата на рибата е нарушение!
Затова закона е такъв,за да се спазва!
Навремето когато ловях щуки също съм си купувал дребни таранки за стръв по два месеца ги гледах в една кофа придружена с кислород посредством маркуч и вътрешна гума на автомобил и всяка седмица тази гума я помпя,накрая рибките в бидонче за маслини и айде на реката,ако остане си я връщам пак в кофата за следващия път и те така...,затова от тогава не се занимавам с такъв вид риболов а и съм назад с нещата от практикуването му!
Грехота е да убием трофейни риби!
Дайте им втори шанс!
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

cucko написа:Те хората са измислили изкуствена стръв за хищника-блесни,силикони,воблери,мухи и какво ли още не....
Щом закона е наложен значи е едно към едно си бракониер,защото все пак всичко което не е закачено(уловено) за устата на рибата е нарушение!....
Здравей колега,
Тъй-като аз ловя на естествена стръв, не мога да се спра да се оправдавам пред "блесни,силикони,воблери,мухи". Разгледай внимателно в горните теми снимките на уловените риби и виж, колко от тях са уловени:
- за очите
- за хрилете
- за долната част на главата и т.н.
Да си забелязал някой да критикува този начин на риболов!!!
А скобар на блесна!!! Скобара с долната уста ще атакува ли блесната ???
Предлагам се спрат нападките към такива като мен. Наскоро един уважаван колега, нарече тези които ловят на плувка - касапи!!! Дали , едва ли!!!
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Не се и опитвам да нападам никого с нищо!
Първия ми пост беше като нашега, защото и това го бяхме обсъждали на НС...
Втория просто го споделих, а и начина който споделих имах предвид друго!Не знам какво си ме разбрал но аз визирах ръчилата,мрежарите,3-ките търмъчий и порочие....защото между търмъч и изкуствени примамки има огромна разлика...защото последно спинингувах за първи и последен път(миналата година) на блесна и забелязах следното....имаше поне 2-ма които ловяха на 3-ка и олово...мятаха там където видят щукле и обираха влакното за да приближат и така засичаше, че в никой риболов няма такава засечка....и куката се забива по тялото на щуката и я измъква-това е един вид измъчвания на рибите,а не риболов при което подлагаме примамка,независимо дали е естествена или изкуствена за интереса на определени риби!На от това отгоре нагло си ги прибираше,други пък лови на тапа с жива стръв,също прибира дребните щуклета!Друг е въпроса, че ти искаш да си набавиш жива стръв,ама айде кажи ми от къде да си набавиш примерно слънчак 2-3 см. за да се лови костури(примерно),като на магазина няма,а с ръчилото е абсолютно забранено,пък с въдицата как?!Или казано каквато плевел има във даден водоем на такава ще примамим хищника...това не е правило,а просто тактика!
Затова е закона да се спази,ако ли не се изнасяш и толкова!Просто не пречиш на другите и закона,но не всички го разбират така.....риболов=примами,бракониер=измъчи...рибата...

p.s. Ето единствената ми темата за хищник!Блесната е в устата на щуката=примамена!
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=7&t=28662
Дайте им втори шанс!
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

cucko
Много,ама много рядко работя с жива сръв в морето.
Просто си казах мнението,че се налагат промени в закона.
Когато пиша за някои неща - не означава че ги прилагам.
Пиша по принцип де има грешки,които ни карат да нарушаваме правилата в риболова.
И нека да не се правим всички на вода ненапита - като порастнеш още малко ще видиш,
че и ти нарушаваш по някакъв начин законите в БГ. :wink:
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
петър василев

Мнение от петър василев »

Paublo_Eskobar написа:Аз как съм се смял оня ден.Един рибохващач,като взе да обяснява за слънчевката,че била пришалец по наще водоеми.Била морска риба и латинското й име е лапина. :lol:
За това предаване намекнах и аз,,,''С въдица в ръка'' ли беше :roll: или нещо подобно.Гледам ги с интерес :lol: .От всяко предаване научавам и нещо ново за риболова,например като това ,че слънчевката не е от Амазонските реки ,а от морето :lol: как се ловят раци с даул :D и много интересни монтажи показват :shock: :lol:
Правеха реклама на един язовир и ловяха вече уловени риби може би седмица преди предаването, :D рибата си личеше,че е изтормозена :lol: никакво съпротивление не оказваше при ваденето, перките им бяха накъсани от продължителното им стоене в живарниците и си мислят ,че ни излъгаха ,че на момента са ги уловили :lol:
cucko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от cucko »

Всички правим грешки,но нека да е в рамките на разумното!
Няма безгрешен човек, има само добър и лош човек! :wink:
Дайте им втори шанс!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

дребни рибки да стръв (гамбуз, каракудки) има в изобилие във всеки един рибарник - поради изобилието от храна се въдят с милиони, а рибовъдите се чудят как да се оттърват от тях...
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

cucko написа:Всички правим грешки,но нека да е в рамките на разумното!
Няма безгрешен човек, има само добър и лош човек! :wink:
Тук съм напълно съгласен с теб . Щом обичаме риболова и природата, би трябвало да сме от добрите човеци :D .
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

КИРО написа:Така е Косьо.
И при нас не можеш да ловиш,без да нарушаваш законите.
Примерно за калкан.
Най добрата стръв е грацата,ама е незаконно да се лови.
Или попченцето - пак същото,незаконно е за размера му.
Акулата иска пак грацата.
За мидата пак са големи размерите за улов.Такива над 7см много трудно ще намериш вече

Ето и за чернокопа.Стана къде 24-26см и си би камшика.
Законното е 28см.Няма как да го ловим тогава.
Освен да наредим всички лодки след месец до Резово,
тогава може и да имаме късмет без да нарушаваме закона.

Много има още,но мисля че е време да се направят корекции в закона.
Но и тук да почетат малко преди да се вземат тези решения.

Иначе щем не щем,всички ставаме в малка част бракониери.
Много си прав. Някои хора си гласуват законите защото на тях така им изнася. Други са безсмислени. Ако си платиш 25 лв за любителски документ не можеш да ловиш през нощта, обаче ако си платиш 150 лв може да ловиш. Къде е логиката? Може би парите - така са си го измислили хората така са си го гласували. Отиваш на язовир плащаш си примерно за пръчка, ако нямаш риболовен билет пак си бракониер. Според писанията на цуцко бракониер е и този, който измъчва рибата. Може би да - но тогава хората, които ловят с лъковете и арбалетите и те са бракониери. Като цяло законодателната ни система трябва да промени някои закони, иначе 99% от риболовците са си бракониери.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”