Начинаещ в спининговия риболов

Модератори: Павел Иванов, sestrata

HristoNN
новобранец
новобранец

Re: Начинаещ в спининговия риболов

Мнение от HristoNN »

cvetan_zashev написа::!: Пробвай тук http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=69&t=2793
:wink:
Мерси.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Колега, ето ти едно предложение за клен/костур/щука/бяла риба по реките/язовирите в твоя район.

1. Въдица St Croix Premier PS70MLF2 - 2.13 m, тест 3.5 - 14.2 гр ........................205 лв

Изображение

2. Макара Daiwa Exceler Plus Plus 2000 E, 4.7:1, 265 гр, 7 лагера ........................160 лв

Изображение

3. Брейд Sunline Super PE - 15 lb / 150 m .......................................................46 лв

Изображение
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

sestrata написа:Колега, ето ти едно предложение за клен/костур/щука/бяла риба по реките/язовирите в твоя район.
Мерси много и мисля да се възползвам от един твой съвет които ми даде в един друг сайт :)
Можеш ли да кежеш каде мога да си намеря някои от следните неща които беше предложил в една друга тема за спинингови въдици.
Изображение е марката на пръчката, която тествах днес - модел ENY SPIN, 2.40 м, 15-40 гр. -, реално тегло - 158 гр, ЦЕНА - 50.- лв

Тубертини е италианска търговска марка за риболовно оборудване. Нейните продукти с малки изключения се произвеждат в Китай. Моделът ENY SPIN се предлага с тест 20-40, 30-60 и 30-80, но пръчката на 15-40 определено ми хареса повече на друсане и веднага си я купих, за да я подложа на тестове.
Продава се в прост платнен калъф.
Благодаря ти предварително
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

HristoNN написа:
sestrata написа:Колега, ето ти едно предложение за клен/костур/щука/бяла риба по реките/язовирите в твоя район.
Мерси много и мисля да се възползвам от един твой съвет които ми даде в един друг сайт :)
Можеш ли да кежеш каде мога да си намеря някои от следните неща които беше предложил в една друга тема за спинингови въдици.
модел ENY SPIN, 2.40 м, 15-40 гр.
Никъде, освен в купува/продава по форумите. Освен това, щом нещо е тествано и писано за него, не означава, че го препоръчвам. Въпросната пръчка е далеч от истинските въдици. Имай предвид, че евтините неща се чупят много лесно...
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

sestrata написа: Никъде, освен в купува/продава по форумите. Освен това, щом нещо е тествано и писано за него, не означава, че го препоръчвам. Въпросната пръчка е далеч от истинските въдици. Имай предвид, че евтините неща се чупят много лесно...
Значи ми остава един вариянт да изчакам да мине зимата и да събера повече пари за хубава въдица като и макар, че вече прецаках една макара, започна да превърта от въртене.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Както решиш. В момента дайвата е в коледна промоция.
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

Не случайно ли никаде из форумите не се споменава за въдици на DAM (поне не съм видял)?
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

Никак не е случайно това. Никак. :)
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

1. Въдица St Croix Premier PS70MLF2 - 2.13 m, тест 3.5 - 14.2 гр ........................205 лв

Изображение

2. Макара Daiwa Exceler Plus Plus 2000 E, 4.7:1, 265 гр, 7 лагера ........................160 лв

Изображение

3. Брейд Sunline Super PE - 15 lb / 150 m .......................................................46 лв

Изображение
Тогава тези от каде мога да ги намеря в България. Защото за сега неможах да ги открия.
Интересно ми е какво им е на въдиците на DAM, DUKE, специално спининговите? Защото като се види как се предлагат е едно, а като видиш хора които знаят какво им трябва става съвсем друго.
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

Ще дадеш ли съвет какво трябва да се прави като си тръгнал за хищници като косту, бяла риба, а във водоема има и щука. И както си ловиш костури и по някое време удрят сериозни щуки. Трябва ли да се използва метален повод или не е задължително или има някакъв друг вариянт? Това си е реална случка и всеки път май ваденията на щуките се получават на магия. И така немогат да ми кажет тези дет им се случва какво да правя.
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

http://filstar.bg/Пръчки/3/St.Croix.-.. ... eries/688/

http://www.masterfishing.bg/index.php?p ... ing_type=8

http://shop.fishing-tackle.bg/lines/sun ... er-pe.html

п.п. Относно д.а.м и дюк, приликата с марките "елит", "аляска" и т.н. е поразителна :lol:

п.п.п. Като ти удари щука покрай костура я вадиш на общо основание и толкова. Ако си тръгнал за щуки си сложи метален повод. Като скъса - скъса. Няма да е нито първото, нито последното гадже което ти бие шута. Свиквай с това. :wink:
HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

А относно металният повод ще помогнеш ли?
Аватар
sestrata
Модератор
Модератор

Мнение от sestrata »

HristoNN
новобранец
новобранец

Мнение от HristoNN »

Исках да те питам за това. Като си тръгнал за хищници като косту, бяла риба, а във водоема има и щука. И както си ловиш костури и по някое време удрят сериозни щуки. Трябва ли да се използва метален повод или не е задължително или има някакъв друг вариянт? Това си е реална случка и всеки път май ваденията на щуките се получават на магия. И така немогат да ми кажет тези дет им се случва какво да правя. Иначе поводи аз си вземам направо от Казанлък.
mimi750830
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от mimi750830 »

Иначе,в ниския ценови клас ти препоръчвам Colmic DIAMOND 2,70м. 10-30 гр.
Ей тва емноо гадно
поне на тръскане
,мноо е лигаво и меко,става за костури ,но не и за щуки и бели риби.
:wink:
На къса плувка,в репея...
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”