Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Питане за 7-8 метра директен
Модератор: sapuna
Re: Питане за 7-8 метра директен
Аз затова питам защото съм бос в тази тема. Ама съм гледал ,че с тези дълги сопи не замята. И в този ред на мисли се оказа че я има тази въдица в в СтЗ.
Не бъркай ЩЕКА !!! с директен телескоп.Едното като инвестиции и оборудване е като да сравниш космическа совалка с жигули.Съвсем различен начин и стил на риболов е.
Не бъркай ЩЕКА !!! с директен телескоп.Едното като инвестиции и оборудване е като да сравниш космическа совалка с жигули.Съвсем различен начин и стил на риболов е.

Колега " ringo " , естествено,че риба може да се лови с въдица и от 12 лв.Тук въпроса не опира колко риба ще хванеш с дадена пръчка,а колко удоволствие ще извлечеш от цялата работа.Директни 8-ци за 70,100,300 и 500 лв. , са еднакво дълги и могат да бръкнат на едно и също място,както и да предложат стръвта на рибите на едно и също петно.Те нито виждат каква е марката,нито какъв е карбона.Това нещо никой не го успорва.Идеята ми беше да предложа нещо на колегата,което да е максимално леко и да не виси като кренвирш,с което да изпита максимално удоволствие.За мен 8-ца под 100 лв. си остава автогол,освен ако не я държиш с двете ръце и не я подпираш на гредата на стола.По-скъпите пръчки НЕ ловят повече риба,рибата се лови от хората.Те просто доставят повече наслада при излета.За тези пари,които е определил колегата,по-добре да си вземе 7-ца.Това е лично мнение от скромния ми опит ,който имам с директните телескопи.Дали някой ще се вслуша в него е въпрос на избор.Поздрави.ringo написа:На някой да му се откъсне от сърцето една снимка на монтаж на ластик върху 8-ца?
Извинете,че не съм много по темата.......Иначе "ункалния автогол",който може да си вкара колегата е с нещо от 15 лв.Нали се сещате онези нитернитиевтините.Останалото е в удобния диаметър на хващане.Разбира се ако говоримот 60 до 100 лв,нямат разлика.Въпрос на етикети и лъскаво фолио.Аз съм с една'' германска'' осмица за 70 лв и убивам пплатиките на Тича.Веднъж убодох нещо,което после ме накара да изпуша три кутии цигари и да гледам умно.Че и за това е питането ми де
TICA FAN
Колега аз много търсих такава пръчка като теб, накрая си взех Еврохолд Сензор на 7 м на старо и съм много доволен от него.Дргуия ми вариант беше предложената от колегата Вега Серафик Поле, гледах я в магазина , наистина за 120 лв е може би едно от най-добрите предложения на пазара, доста добра изработка е.Имаше и Линеафе Аниверсарио 7м - 270 гр. тегло, пак на цена 120-130 лв, ловил съм с такъв, също не е лош.Поздрави и успех в избора.
Колега " ringo " , естествено,че риба може да се лови с въдица и от 12 лв.
Абсолютно съгласен с мнението ти.Исках просто да конкретизирам нещата около подадената сума.Жив и здрав и пълни живарници...
Абсолютно съгласен с мнението ти.Исках просто да конкретизирам нещата около подадената сума.Жив и здрав и пълни живарници...
- bat_boiko_nikolov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Риболовът е силна страст , но не се проявява еднозначно към различните му разновидностиSONY написа:..... естествено,че риба може да се лови с въдица и от 12 лв.Тук въпроса не опира колко риба ще хванеш с дадена пръчка,а колко удоволствие ще извлечеш от цялата работа.Директни 8-ци за 70,100,300 и 500 лв. , са еднакво дълги и могат да бръкнат на едно и също място,както и да предложат стръвта на рибите на едно и също петно.Те нито виждат каква е марката,нито какъв е карбона.Това нещо никой не го успорва.Идеята ми беше да предложа нещо на колегата,което да е максимално леко и да не виси като кренвирш,с което да изпита максимално удоволствие.За мен 8-ца под 100 лв. си остава автогол,освен ако не я държиш с двете ръце и не я подпираш на гредата на стола.По-скъпите пръчки НЕ ловят повече риба,рибата се лови от хората.Те просто доставят повече наслада при излета.За тези пари,които е определил колегата,по-добре да си вземе 7-ца.Това е лично мнение от скромния ми опит ,който имам с директните телескопи.Дали някой ще се вслуша в него е въпрос на избор.Поздрави.

Когато се получи такова съчетание, значи сте намерили истината .
За да изпитате удоволствието почуствайте въдицата като част от вас . Тоест тя не трябва да ви ограничава в движенията, скоростта и прецизността, защото това сте Вие . Не си мислете, че това винаги се постига с безумни цени- потърсете удачен ценови вариант, разпитайте за възможни отстъпки

п.п Послушайте, батко ви SONY и ще останете доволни....
За да победи злото е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо !
- bgstan
- ще става разбирач
Горе доло ми се изясни положението. Ще търся в СтЗ Вегата предложена от колегата СОНИ. Искам да я пипна ,че да не поръчвам от нета без да съм я докоснал. Иначе определено ще е Вега . Благодаря на всички колеги .
Продукти на VEGA продават на втория етаж на магазин "Багира" срещу "Баумакс".
- bgstan
- ще става разбирач
Ще проверя днес. Мерси за информацията.jonkobg написа:Продукти на VEGA продават на втория етаж на магазин "Багира" срещу "Баумакс".
-
- кандидат преподавател
Сравнително отскоро имам 5 метровия директен"Вега Серафик"като втори 5 метров,десетина риболова с него освен на Арда,и по гръцко -реките оттатък Ехинос.Чудесна пръчка.7метровия,който SONY ти препоръча,го разпъвах и размахвах насам-натам в един магазин /по-точно пред магазина,де
Супер е -за тази цена е достатъчно добър да ти доставя удоволствие без особено изморяване.Пробвах го от чисто любопитство и като евентуален заместник на 7 метровия Тика Адвенчър",който използвам ,той е много хубав и съм доволен,ма е доста повече пари,поради което не го препоръчвам.