Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Помощ за баланса при избор на макара за мач?
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- кандидат преподавател
Re: Помощ за баланса при избор на макара за мач?
Много на Душманитеtopsoft написа:Скъпа ми идваvaleri_1914@abv.bg написа:Ексейджа е твойта макара.

Не купуваш всеки ден макара я

Като врътнеш Шиманото , ще ми благодариш

Аз , инак бих ти препоръчал Страдик , амаааааа...... !!!

Върл Shimano фен!
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Коркаста хвърля по-далеч и прибира линията по-бързо от всяко Шимано. Това ли е по-важно за мач риболова или да врътка мазно?
нямам живарник
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Моя мач ме е предупредил, ча иска следващата му макара да е с бърз аванс
Нищо друго не го интересувало

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- вече хвърля и на тежко
Съвсем друга бира е с бързия аванс,ползвам го постоянно.Но както свикнеш щото гледам,че и други колеги около мене хващат с къде по-обикновени макари.chirusa_bg написа:Моя мач ме е предупредил, ча иска следващата му макара да е с бърз аванс![]()
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
То ако ти е само за хващането може и на шише да хвърляш.Колкото по дебело толкова по надалеч хвърля и толкова по-бързо прибира.

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Така наречения "Панагюрски Мичел"stich написа:... шише ...

При новия модел Коркаст сглобката и качеството на материалите са на висота, няма нищо общо със стария - пластмасов модел. Шпулите са метални, макарата е по-тежка, върти и реди перфектно, няма луфтове, бигела затваря с лекота.
Ясно е че Шиманото е с още по-високо качество, но пък няма тази функционалност.
А и защо сравнявате по качество макара за 60 лева с макара за 160 лева? Ми дай тогава да сравним Коркаста с е тоя Хиперлуп от 36 лева и да извадим заключение че Шиманото е боклук:

Аз съм фен на Шимано и имам пръчки за повече от 160 лева, искам и макарите ми да са Шимано, ама как да стане като държа на голямата шпула, а те нямат модел с такава? Когато Шимано направят модел с шпула като на Корморан, аз съм първия който ще го купи.

нямам живарник
topsoft написа:Поръчах корморана, но със заден аванс. Дано изборът ми да е бил добър. Благодаря на всички и весели празници
Доста добро бюджетно решение и избор на аванс
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Кое си е- си е

hristotihov написа:Така наречения "Панагюрски Мичел"stich написа:... шише ...![]()
![]()
При новия модел Коркаст сглобката и качеството на материалите са на висота, няма нищо общо със стария - пластмасов модел. Шпулите са метални, макарата е по-тежка, върти и реди перфектно, няма луфтове, бигела затваря с лекота.
Ясно е че Шиманото е с още по-високо качество, но пък няма тази функционалност.
А и защо сравнявате по качество макара за 60 лева с макара за 160 лева? Ми дай тогава да сравним Коркаста с е тоя Хиперлуп от 36 лева и да извадим заключение че Шиманото е боклук:
[img]модерирано[/img]
Аз съм фен на Шимано и имам пръчки за повече от 160 лева, искам и макарите ми да са Шимано, ама как да стане като държа на голямата шпула, а те нямат модел с такава? Когато Шимано направят модел с шпула като на Корморан, аз съм първия който ще го купи.
Щом си фен на Шимано си оборудвай пръчките с Шимана made in japan и повече друга макара не миля че ще използваш
така направих аз
това е лично мое мнение

То не кълве, ама ние си ловиме
Кое си е- си е

Кое си е- си е

-
- кандидат преподавател
Горния пост , ме изкефи !
И аз стисках , за да не ме упрекнат в предубеденост , но виждам че има знаещи и можещи колеги !
Адмирации !!!
И аз стисках , за да не ме упрекнат в предубеденост , но виждам че има знаещи и можещи колеги !
Адмирации !!!
Върл Shimano фен!
5.1:1защото има ниско предавателно число (4.2:1)

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
Разликата при един оборот навито влакно между двете макари е нищожна. 5 см в полза на корморана.По скоро предимството е в широчината на шпулата при за мятането.
Above us only sky
Коркаста си е екстра! Имам стария Мач модел със 7 лагера и заден аванс. Авансът куца много, задния. Имам и фидер модела с преден аванс - перфектен е! Имам обаче и едно Шимано Супер х мач, 7:1 оборота и с учудване установих, че прибира метър влакно с един оборот на дръжката! С цели 12 см повече от Корморана, а шпулата му е нищожна в сравнение с тази на коркаста. По отношение на замятането няма разлика в дистанцията с едната или другата макара, независимо от диаметъра на шпулата! Поне аз не намирам такава!
И двете марки имат добри модели, но когато всичко опре до пари, то Корморана е за предпочитане, защото Шимано за тия пари аз лично не бих си купил!
Колега, честито за макарата!
И двете марки имат добри модели, но когато всичко опре до пари, то Корморана е за предпочитане, защото Шимано за тия пари аз лично не бих си купил!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
Мерси колега, получих я, сега остава да стане априлhitthehead написа:Коркаста си е екстра! Имам стария Мач модел със 7 лагера и заден аванс. Авансът куца много, задния. Имам и фидер модела с преден аванс - перфектен е! Имам обаче и едно Шимано Супер х мач, 7:1 оборота и с учудване установих, че прибира метър влакно с един оборот на дръжката! С цели 12 см повече от Корморана, а шпулата му е нищожна в сравнение с тази на коркаста. По отношение на замятането няма разлика в дистанцията с едната или другата макара, независимо от диаметъра на шпулата! Поне аз не намирам такава!

http://www.fotosviat.bgM_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
- калин кацаров
- сериозен играч
истинските мачови макари се знаят кои са,разликата е , че Shimano залагат на задния аванс, докато Daiwa на предния в последните години
-
- ще става разбирач
Колеги дайте малко мнения, че не мога да реша коя макара да си взема.
Харесах си макара на Фокус - Focus - FMatch http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... =give#comm - мисля , че е размера е 2000,
поне така пише на шпулата и така я водят в един друг онлайн магазин.
Също така гледам, че в предните страници много хвалите Корморана http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... ing_type=4
и леко се разколебах.
На мен Фокуса ми изглежда с повече плюсове, като например малкото тегло - 288 гр.,
както и предавателното число - 6.2 : 1 , а и кап. на шпулите е по-добър.
До сега не съм срещал отзиви за нея и затова ми е малко замъглено, ако ме разбирате
Харесах си макара на Фокус - Focus - FMatch http://shop.fishing-mania.com/viewreels ... =give#comm - мисля , че е размера е 2000,
поне така пише на шпулата и така я водят в един друг онлайн магазин.
Също така гледам, че в предните страници много хвалите Корморана http://masterfishing.bg/index.php?p=s_g ... ing_type=4
и леко се разколебах.
На мен Фокуса ми изглежда с повече плюсове, като например малкото тегло - 288 гр.,
както и предавателното число - 6.2 : 1 , а и кап. на шпулите е по-добър.
До сега не съм срещал отзиви за нея и затова ми е малко замъглено, ако ме разбирате