Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

Новата ми 85-ца
Модератор: nkolev66
Re: Новата ми 85-ца
Искам да попитам ко е по хубаво монолитка или няколко тела ??? защо то утре утивам и аз да си търся махагон и ще качвам снимки стига само да намеря махагон и да не е скъп успех

GuFy написа:Искам да попитам ко е по хубаво монолитка или няколко тела ??? защо то утре утивам и аз да си търся махагон и ще качвам снимки стига само да намеря махагон и да не е скъп успех![]()
![]()
Ламинат

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Днес ми остана малко време и си поиграх с харпуна, има още доста работа но за днес е това.terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194285]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194229]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194218]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194209]
[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194205]
[/URL]

Маайкъъъъъ,тия дни са хвърчали стружки яката.....
Добре става. Добре е...

Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
- justinian
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Лъчка, предварително се извинявам, че спамя в твоята тема- после сам ще си изтрия поста!
Възползвам се от факта, че темата е за изработване на харпун от едно парче дърво-т.нар "монокок".
Имам около 20 бр. талпи от акация с размери д/ш/в-160/35/8 сантиметра. Разбичени са от дървесни трупи, които са сечени миналата година. Подбрани са "чисти" талпи-без чепове, изгнила сърцевина или други дефекти. Имам няколко талпи и от орех, със същите размери.
Въпросът ми е следния- подходящо дърво ли е акацията за направа на харпун "монокок", от гледна точка на твърдост, плътност и маса на дървесината?
Вторият ми въпрос е свързан с необходимостта от сушене на добитата дървесина. Необходимо ли е допълнително сушене на талпите, при положение, че трупите са били добити преди повече от една година?
Надявам се и Владо да се включи, тъй като той има солиден опит в употребата на акация при изработването на дървени харпуни.
Възползвам се от факта, че темата е за изработване на харпун от едно парче дърво-т.нар "монокок".
Имам около 20 бр. талпи от акация с размери д/ш/в-160/35/8 сантиметра. Разбичени са от дървесни трупи, които са сечени миналата година. Подбрани са "чисти" талпи-без чепове, изгнила сърцевина или други дефекти. Имам няколко талпи и от орех, със същите размери.
Въпросът ми е следния- подходящо дърво ли е акацията за направа на харпун "монокок", от гледна точка на твърдост, плътност и маса на дървесината?
Вторият ми въпрос е свързан с необходимостта от сушене на добитата дървесина. Необходимо ли е допълнително сушене на талпите, при положение, че трупите са били добити преди повече от една година?
Надявам се и Владо да се включи, тъй като той има солиден опит в употребата на акация при изработването на дървени харпуни.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Лъчка ко туй синьото бре мен да нема некоя скрита техника дет си измислил ?Давай давай не остана ,направо ме сърбят ръцете като гледам кви чудесийки стават по земята
колко ли още подобни униката ша види тая пейка докато и дойде ред да и подновиш боята
Екстра е добре изглежда дори на този етап от развитието му .Сега Миро е на ход да хваща теслата и да дялка:axe:

И на мен харесва как става.
Та ти вече си го почти довършил. 

Лъчо, като дойде време да се пазарим за следващия харпун, предлагам като бонус и две ръце боя на пейкатаaustralia написа:....... колко ли още подобни униката ша види тая пейка докато и дойде ред да и подновиш боята![]()
![]()

Направо ме кефиш.

Аз бих му я боядисал безвъзмездно само, да се запознаем лично ако е рекъл господ а не само задочно на страниците на форума .
Живи и здрави да сте колеги ,неостана много ,още един студ и смятам да се предава тая зима МАМА му стара
Живи и здрави да сте колеги ,неостана много ,още един студ и смятам да се предава тая зима МАМА му стара

Иво онуй ми ти синкавото е SUN-FIX маджун-заварка, много здраво хваща с него мога да предам на дръжката каквато си форма искам.А пейката нямам намерения да я боядисвам,по ще ми е лесно да я нарежа и да я направя на харпун.

Тони от акацията на 100% ще ти се получи сигурен съм в това.Защото тя си има и твърдоста, плътноста и маса на дървесината е голяма и позволява профила да се изтънява максимално.А за ореха незнам не съм пробвал за харпун как ще е но съм правил преклад на пушка и стана супер.А и още нещо Тони ако решиш да продадеш някоя талпичка бих купил една акация и една орех.justinian написа:Лъчка, предварително се извинявам, че спамя в твоята тема- после сам ще си изтрия поста!
-
- разбира нещата
- Обратна връзка:
И на мен ми хареса, а още не си го довършил браво 

НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
Pretor написа:Лъчо, като дойде време да се пазарим за следващия харпун, предлагам като бонус и две ръце боя на пейкатаaustralia написа:....... колко ли още подобни униката ша види тая пейка докато и дойде ред да и подновиш боята![]()
![]()
.
Направо ме кефиш.

Добър ден дръшката направо цепи а само да попитам този харпун ще го продаваш ли и ако да за колко