Новата ми 85-ца

Модератор: nkolev66

GuFy

Re: Новата ми 85-ца

Мнение от GuFy »

Искам да попитам ко е по хубаво монолитка или няколко тела ??? защо то утре утивам и аз да си търся махагон и ще качвам снимки стига само да намеря махагон и да не е скъп успех :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

GuFy написа:Искам да попитам ко е по хубаво монолитка или няколко тела ??? защо то утре утивам и аз да си търся махагон и ще качвам снимки стига само да намеря махагон и да не е скъп успех :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Ламинат :!:
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
gmurkacha
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от gmurkacha »

Балса е най-добре колега!!!!!
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Днес ми остана малко време и си поиграх с харпуна, има още доста работа но за днес е това.terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194285]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194229]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194218]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194209]Изображение[/URL]terzosub.snimka.bg/fishing/harpuni.566131.22194205]Изображение[/URL]
gunman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от gunman »

:shock: :shock: :shock: .
Маайкъъъъъ,тия дни са хвърчали стружки яката.....
Добре става. Добре е... :wink:
Обожавам мъже с прякори, означаващи женски полови органи.
Аватар
justinian
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от justinian »

Лъчка, предварително се извинявам, че спамя в твоята тема- после сам ще си изтрия поста!
Възползвам се от факта, че темата е за изработване на харпун от едно парче дърво-т.нар "монокок".
Имам около 20 бр. талпи от акация с размери д/ш/в-160/35/8 сантиметра. Разбичени са от дървесни трупи, които са сечени миналата година. Подбрани са "чисти" талпи-без чепове, изгнила сърцевина или други дефекти. Имам няколко талпи и от орех, със същите размери.
Въпросът ми е следния- подходящо дърво ли е акацията за направа на харпун "монокок", от гледна точка на твърдост, плътност и маса на дървесината?
Вторият ми въпрос е свързан с необходимостта от сушене на добитата дървесина. Необходимо ли е допълнително сушене на талпите, при положение, че трупите са били добити преди повече от една година?
Надявам се и Владо да се включи, тъй като той има солиден опит в употребата на акация при изработването на дървени харпуни.
Сърцето на глупавите е в техните уста, а устата на мъдрите са в тяхното сърце.
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Лъчка ко туй синьото бре мен да нема некоя скрита техника дет си измислил ?Давай давай не остана ,направо ме сърбят ръцете като гледам кви чудесийки стават по земята :lol: колко ли още подобни униката ша види тая пейка докато и дойде ред да и подновиш боята :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:Екстра е добре изглежда дори на този етап от развитието му .Сега Миро е на ход да хваща теслата и да дялка:axe:
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

И на мен харесва как става. :D Та ти вече си го почти довършил. :wink:
Аватар
Pretor
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pretor »

australia написа:....... колко ли още подобни униката ша види тая пейка докато и дойде ред да и подновиш боята :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Лъчо, като дойде време да се пазарим за следващия харпун, предлагам като бонус и две ръце боя на пейката :D .
Направо ме кефиш.
Изображение
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Аз бих му я боядисал безвъзмездно само, да се запознаем лично ако е рекъл господ а не само задочно на страниците на форума .

Живи и здрави да сте колеги ,неостана много ,още един студ и смятам да се предава тая зима МАМА му стара :axe:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Иво онуй ми ти синкавото е SUN-FIX маджун-заварка, много здраво хваща с него мога да предам на дръжката каквато си форма искам.А пейката нямам намерения да я боядисвам,по ще ми е лесно да я нарежа и да я направя на харпун. :lol: :lol: :lol:
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

justinian написа:Лъчка, предварително се извинявам, че спамя в твоята тема- после сам ще си изтрия поста!
Възползвам се от факта, че темата е за изработване на харпун от едно парче дърво-т.нар "монокок".
Имам около 20 бр. талпи от акация с размери д/ш/в-160/35/8 сантиметра. Разбичени са от дървесни трупи, които са сечени миналата година. Подбрани са "чисти" талпи-без чепове, изгнила сърцевина или други дефекти. Имам няколко талпи и от орех, със същите размери.
Въпросът ми е следния- подходящо дърво ли е акацията за направа на харпун "монокок", от гледна точка на твърдост, плътност и маса на дървесината?
Вторият ми въпрос е свързан с необходимостта от сушене на добитата дървесина. Необходимо ли е допълнително сушене на талпите, при положение, че трупите са били добити преди повече от една година?
Надявам се и Владо да се включи, тъй като той има солиден опит в употребата на акация при изработването на дървени харпуни.
Тони от акацията на 100% ще ти се получи сигурен съм в това.Защото тя си има и твърдоста, плътноста и маса на дървесината е голяма и позволява профила да се изтънява максимално.А за ореха незнам не съм пробвал за харпун как ще е но съм правил преклад на пушка и стана супер.А и още нещо Тони ако решиш да продадеш някоя талпичка бих купил една акация и една орех.
adventurebg
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от adventurebg »

И на мен ми хареса, а още не си го довършил браво :D
НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ДАДЕ ТОВА, КОЕТО МИ ДАВА МОРЕТО!
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

Pretor написа:
australia написа:....... колко ли още подобни униката ша види тая пейка докато и дойде ред да и подновиш боята :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Лъчо, като дойде време да се пазарим за следващия харпун, предлагам като бонус и две ръце боя на пейката :D .
Направо ме кефиш.
:D :D :D Пичове сте :drinkers:
Rescasse
новобранец
новобранец

Мнение от Rescasse »

Добър ден дръшката направо цепи а само да попитам този харпун ще го продаваш ли и ако да за колко
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”