Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Пръчка за чепаре от лодка
Модератор: sapuna
Re: Пръчка за чепаре от лодка
2009-а бяха много нашумели чепаретата с 15 куки за чернокоп. Имах 10-а и още ми се търкалят 3-4 в куфара. С пръчка 2.70 ми е малко трудно да се оправям с тях, пък ако съм с 2.40....
И от лодката зависи де. Моята е тясна и няма много място за шаване и мърдане, затова гледам поне с пръчката да компенсирам липсата на място.

Разликата между английските ,руските и българските форуми:
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
в английския форум задаваш въпрос, отговарят
в руския задваш въпрос ,отговарят ти и на свой ред те питат нещо
в българския форум, като зададеш въпрос всички започват да ти обясняват колко си прост
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колеги, само ще добавя само един дребен, но за мен много важен детайл заради който, при риболов на чепаре от лодка винаги бих предпочел спининг на снадки пред телескопичен. Неудобството на телескопичния е в това, че при по-бързо придвижване, лодките обикнавено доста друсат скачайки по вълните. От тези вибрации, когато телескопичния спининг е поставен вертикално в стойка, постоянно някоя от снадките се прибира и става една плетеница... Затова, при риболов от лодка, никога не използвам телескопични пръти. Една двуколенна въдица 2,70-3,00 м с акция 30-60гр желателно от карбон е най-подходящото оръжие.
Нашите реформи са като да ви заменят якето за тениска и да ви кажат: честито ви палто!
Мнението ми се припокрива точно с това на Шморхи.Ако е риболов от малка лодка няма значение каква гумена или пласмаса е по-добрия вариант -телескопична,2.40 -2.70 както е упоменал защо -за по -лесно оправяне на замотан такъм.Акцията 30 -60 за тихо време при лов на сафрид малко по-голяма за лов на чернокоп,при подводни течения и кофти време прът с акция 60-120 грама.Има универсални пръти като Мичел Привилег 2.7 с акция 5-100 стара пръчка обаче убиец ,неволно строших преди няколко години една и ако намеря същата непременно ще си взема не че съм търсил ама ще пробвам във форума купувам или продавам ...аз нещо се отплеснах дано съм бил полезен с обобщението си.поздрави и приятен уикенд

-
- научил се да хвърля
Онзи ден братчеда изкопа от и-бей едни Shimano-та Hiperloop - телескопична , карбон , 2.70м,
акция 30-60г. Взе една на него и на мен
Мисля , че са отлично попадение
акция 30-60г. Взе една на него и на мен

Мисля , че са отлично попадение
- mitko ribara
- ще става разбирач
2.70 стъклопласт та дори и някакъв по лек материал.Поздрави
Ако ме няма повече от 3 дни във форума ОБАДЕТЕ СЕ В ПОЛИЦИЯТА!!!