Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Бюджетно шимано или ...?
Модератор: sapuna
Re: Бюджетно шимано или ...?
Брат ,що са занимаваш с несвойствени нещаINCUBUS написа:Маса народ ще ти каже,че "бюджетно Шимано"в много голяма степен ще излезе боклук или полубоклукИ аз имам ефтин мач - Вега Премиум,само ,че 4,20 м,ама съм го купил изключително за риболов на един язовир.Турил съм му една мач-макара"Джаксън",която струваше по-малко и от т.нар."бюджетно Шимано",ама като й гледам работата,ще надживее с качество и срок всичките ефтинджоси шимански

- svilen_sa6kov
- разбира нещата
[quote="hitthehead"]..... един прочут модел на Серт - Зенит! Струва около 30 и няколко лева, ако не се лъжа! Ето я:

4 лагера, 6.2/1, 280 грама, 0.20/100м - 38 лв.
Това е твоята макара - вземай и не се чуди, после ще почерпиш. Врътни тая макара, врътни едно бюджетно Шибано и ще си излезеш от магазина с кутийка на която пише Серт, а и ще си спестил и доста пари, които можеш да вложиш в качествено влакно, ваглери и каквото там решиш. /между другото този Серт на живо е много красив ,казвам го защото на снимката изглежда отчайващо, но реално не е така/.

4 лагера, 6.2/1, 280 грама, 0.20/100м - 38 лв.
Това е твоята макара - вземай и не се чуди, после ще почерпиш. Врътни тая макара, врътни едно бюджетно Шибано и ще си излезеш от магазина с кутийка на която пише Серт, а и ще си спестил и доста пари, които можеш да вложиш в качествено влакно, ваглери и каквото там решиш. /между другото този Серт на живо е много красив ,казвам го защото на снимката изглежда отчайващо, но реално не е така/.
По- добре детето с въдица в ръката
, отколкото пред видеоиграта
.

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
.... колеги, какво и е на катаната (визирам новия модел) та толкова оплюхте 70-те лева за нея.
Другото е , че всички макари които дадохте за пример са от умрели та по умрели по 10лв. броя им, но на 40лв в магазина е не че Шимано не е с надценка, ама си е ШИМАНО.
Колега, ходи по магазините и разгледай, и Катаната, и предложенията на колегите, аз не искам да се налагам.
ПП: няма вечни въдици и макари, има не правилна употреба, а аз точно така ги ползвам.
Аз съм се заклел, че повече няма да пипна друга марка, освен Шимано.

Другото е , че всички макари които дадохте за пример са от умрели та по умрели по 10лв. броя им, но на 40лв в магазина е не че Шимано не е с надценка, ама си е ШИМАНО.
Колега, ходи по магазините и разгледай, и Катаната, и предложенията на колегите, аз не искам да се налагам.
ПП: няма вечни въдици и макари, има не правилна употреба, а аз точно така ги ползвам.

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
.... колеги, какво и е на катаната (визирам новия модел) та толкова оплюхте 70-те лева за нея.

Свиленчо и най-хубавия Серт не можеш да сравниш с най-скапаното Шимано

-
- кандидат преподавател
Брат,Митев,майни ги "Разните"
,ама точно не шиманските са мойта специалност за макарите - имам ги къде 25 вече,и само една е "Шимано Катана"за едно леко речно спинингче.Имам "Фишинг Ферари",което над 20 пъти по-добре от всяко едно "Шимано" /без "Стелата"/;всяко едно "Риоби"с цена над 100 лева като модификация,също е в пъти по-добро от посочените "Шимано"до "Стелата".Ама,нема проблеми
-кой за каквото реши,за това да си дава парите.Колкото опитващи се да риболовстват,толкова познавачи и специалисти на всякакви такъми.Живи и здрави всичките 

INCUBUS написа:.Живи и здрави всичките

- калин кацаров
- сериозен играч
на колегата които си търси мачова макара ще кажа така, има само две марки за мачови макари в момента и това са дайва и шимано, преди години до тях се нареждаха браунинг и мичел, не слушай пълните глупости за евтини куче марки макари, които всички са еднотипни, шиманото си е шимано, има мощ, има дизаин, качества които другите нямат
и catanata и nexaveto са по добри от колкото всичко което ти е предложено
и catanata и nexaveto са по добри от колкото всичко което ти е предложено
-
- кандидат преподавател
Добре,бе Калине,ма ти колко и какви мач-макари си имал от кучите според теб марки и колко години си ги ползвал,че се изцепи тъй безапелационно и компетентно?Ко знаиш колко модели добри на дизаин,мощни и държеливи мач-макари има,дет не са Дайва и Шимано ...И с всичките с голям кеф се ловят риби.
- калин кацаров
- сериозен играч
то е ясно че всички ловят риби, но освен на шимано,дайва, мичел и браунинг нито една друга марка няма известен модел които да са го ползвали западните състезатели
според мен шиманото си за цената и характеристиките на макарата е по добро от всяка която и да било подобна, като изключим дайва, още повече , че шиманото с размер 3000 във всичките си макари със заден аванс е мачов модел
според мен шиманото си за цената и характеристиките на макарата е по добро от всяка която и да било подобна, като изключим дайва, още повече , че шиманото с размер 3000 във всичките си макари със заден аванс е мачов модел
-
- кандидат преподавател
Не съм състезател,не съм бил токъв и няма да бъда.Съответно никакви състезатели не могат да ми бъдат пример и критерий за моя кеф в любителския риболов,който практикувам.Предполагам,че колегата който пита,също не се кани да се състезава,защото никой от онези състезатели не играе с нискобюджетни Шимано или Дайва.Аз обаче твърдя,че има мач-макари на "Риоби","Фишинг Ферари","Джаксън","Шекспир","Тика","Браунинг","Мичъл" и мн.други,които са с пъти по-добри от "бюджетните" модели на "Шимано",за каквито беше въпроса.
- калин кацаров
- сериозен играч
аз се отклоних малко от темата затова така се получи, преди 15г мичел и браунинг имаха страхотни мачови макари, както и някои модели на дам
но несам съгласен че по евтините шимано са лоши,най добре се прави тест на различни марки макари в даден class, като се сравняват и съпоставят параметрите и цената на дадена макара и така се вижда коя е най подходяща и съответно и най рентабилна
нека вземем пример катана 3000 размер цена 70лв, коя е по добра , нали мачов модел за тази цена и защо ???
но несам съгласен че по евтините шимано са лоши,най добре се прави тест на различни марки макари в даден class, като се сравняват и съпоставят параметрите и цената на дадена макара и така се вижда коя е най подходяща и съответно и най рентабилна
нека вземем пример катана 3000 размер цена 70лв, коя е по добра , нали мачов модел за тази цена и защо ???
- Local
- учете се от него
Здравейте колеги, изумен съм как всеки път като стане дума за някоя от известните марки, без значение кой е форума, заяждането и желанието всеки да се изяви колко е компетентен хвърка до небето... Защо? Аз, честно да Ви кажа от до тук написаното, нищо не разбрах, а за колегата който пусна темата незнам. Всички се заяждате кой какво имал и как всичко друго е боклук или не става... но никъде не прочетох, тази макара има проблем с еди какво си, еди какво си, еди какво си, внимавай за това или ей тази система в макарата е много добра... да сподели личен опит. Все едни нападки: "Ти пък какво разбираш?" , "Ти пък кога порастна да имаш 5 макари?" ... Къде е смисъла? Кой печели от тези безмислени спорове? Не може ли просто да кажем: аз имах тази и тази макара, не съм доволен от това и това в нея... взех я за еди колко си пари, кара ме еди колко си време и накрая колегата сам да си прецени какво да си закупи.
Сега по темата, гледам че доста от Вас коментират новата Catana. Понеже имах възможността да я видя още преди нова година и да половя с нея, ще Ви кажа Shimano наистина са се постарали. Като започна от AR-C шпулата, която прави хвърляне на леки плувки доста по-лесно, а предполагам с ваглери няма да има никакви ядове. Разликата във хода на въртенето и липсата на луфтове сравнено със старата Catana RA , определено е в полза на новата. Хода е много по-мазен, а луфтове почти липсват, при старата бяха по осезаеми. Изкарах няколко скобара, струва ми се, че и аванса е доста по-добър. Реденето на влакното определено е по-добро отколкото на старата Catana.
Ryobi-тата също са много издръжливи и здрави макари. Много надеждни, имам приятели спинингисти ги търкат вече 3-та година, но здрава експлоатация.
В крайна сметка, нека колегата пообиколи малко магазините, да поврътка да погледа... и ако си вземе макара и след време, ако се окаже сполучлива... няма по голям кеф от това да си направил вярната преценка.
Поздрави към всички! Уважавам Ви безкрайно... ходете повече за риба, от заяждане помежду си само губим...
Сега по темата, гледам че доста от Вас коментират новата Catana. Понеже имах възможността да я видя още преди нова година и да половя с нея, ще Ви кажа Shimano наистина са се постарали. Като започна от AR-C шпулата, която прави хвърляне на леки плувки доста по-лесно, а предполагам с ваглери няма да има никакви ядове. Разликата във хода на въртенето и липсата на луфтове сравнено със старата Catana RA , определено е в полза на новата. Хода е много по-мазен, а луфтове почти липсват, при старата бяха по осезаеми. Изкарах няколко скобара, струва ми се, че и аванса е доста по-добър. Реденето на влакното определено е по-добро отколкото на старата Catana.
Ryobi-тата също са много издръжливи и здрави макари. Много надеждни, имам приятели спинингисти ги търкат вече 3-та година, но здрава експлоатация.
В крайна сметка, нека колегата пообиколи малко магазините, да поврътка да погледа... и ако си вземе макара и след време, ако се окаже сполучлива... няма по голям кеф от това да си направил вярната преценка.
Поздрави към всички! Уважавам Ви безкрайно... ходете повече за риба, от заяждане помежду си само губим...
Клавиатура риба не лови!!!
- ivelin_1976
- разбира нещата
Бягай по-дълеч от никобюджетните шимана, има много добри предложения и за малко пари на риоби,корморан, браунинг и др. Оглеждай се в тази посока и няма да сгрешиш. 

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Чакай и аз да ти кажа та да те объркам още малко
Имам катана но за 3-4 години спининг се разхлопа, но още върти.
И точно когато си я купих(преди 6 години) си взех за същите пари и още една SPRO Passion, която е малтретирана доста повече (беше на ФИДЕР, на мач и след това на спининг). Спрото е все още като ново само с едно смазване, въртеше още от самото начоло по добре от катаната а и все още е доста по добре. Повече няма да ти я хваля тази макаричка, само ще кажа, че преди година си взех още едно SPRO Passion въпреки, че минах на по-горен клас макарички за спининг.
Та от това спро има модели за спин , мач(с по широка шпула) и т.н.

Имам катана но за 3-4 години спининг се разхлопа, но още върти.
И точно когато си я купих(преди 6 години) си взех за същите пари и още една SPRO Passion, която е малтретирана доста повече (беше на ФИДЕР, на мач и след това на спининг). Спрото е все още като ново само с едно смазване, въртеше още от самото начоло по добре от катаната а и все още е доста по добре. Повече няма да ти я хваля тази макаричка, само ще кажа, че преди година си взех още едно SPRO Passion въпреки, че минах на по-горен клас макарички за спининг.
Та от това спро има модели за спин , мач(с по широка шпула) и т.н.