Преса за бойли

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Преса за бойли

Мнение от K.KOLEV79 »

snegk написа:
K.KOLEV79 написа:
Mr.Barry написа:Ами чесно казано не мисля че ще ида на 2/3 излета. Мисля да са много повече. Само да се позатопли малко и ги почваме шарковците :)
Виж колега ако искаш послушай моя савет ако искаш не дей ти си знаеш.
Не на всеки водоем шарана взема на топче инвестиця голяма за дъски тем подобни инструменти ти ще направиш 2-3 излета ами варви в магазина и си купи готови топчета повечето марки имат малки разфасовки струват 2,50лв до 4 лева вземи си и пробай ако видиш че на деден водоем взема на топче и има големи риби ОК инвестирай и ходи там ако ли не си карай по старумо.Аз имам 7-8 вида топчета ми стоят от миналата година я съм използвал половината от пакетите я не ,и то голямо количесто е използвано за захранка в пва торбичка или с кобра ,от всичките ми проби нямам още риба на топче добре че винаги си нося торен черей ,незнам на какво се дължи това капо с топчитата но колеги са ми го казвали зависи от водоема .Помисли добре ,по добре царевица на косъм от топче или бял червей пак на косъм ,имаше някаде показано как се лепи бял червей на корково топче с каноколит не съм пробал но си мисля че повече ще подейства от другите топче ,това си е мое мнение ти ако искаш се вслушай .
Няма водоем,на който да не удари на топчета.Просто трябва да се уцели правилното топче , място и правилната захранка.Вие си мислите, че като хвърлите десетина топчета и ще стане работата.В зависимост от сезона и водоема се захранва с различно количество и размери.Има един човек тука който на Дунав си лови доволно шарковци на топче, ако реши може да сподели.Така, че колега, или се оборудвай и почвай да си правиш сам, или си купувай готови такива, на Христокарп са евтени и работят, има и още няколко наши момчета които правят топчета.
п.п.Аз също бях скептик относно топчетата, но истината е, че съм бил в заблуда :drinkers:
Най вероятно си прав колега ,но аз докато не се убедя в обратното сам неможе никой да ме обеди ,за това в по горния си пост съм че това е мое мнение .Хубаво е и други колеги да си кажат мнението за да може човека който е пуснал темета да премери + или - и сам да си прецени
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

Ами честно казано на този водоем на който мисля да ги пробвам не е подушвал топче :oops: :oops: И май май на големите язовири като Крапец и Стамбо няма да има смисъл от топче защото на такъв голям язовир с дива риба .... Тези дето ги гледах по филмите ловат на гьолове (60х60) :D големи. А за миксовете на Христокарп знам, че са добри и т.н. но в моя град няма нито магазин негов нито дистрибутор ....
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Mr.Barry написа:Ами честно казано на този водоем на който мисля да ги пробвам не е подушвал топче :oops: :oops: И май май на големите язовири като Крапец и Стамбо няма да има смисъл от топче защото на такъв голям язовир с дива риба .... Тези дето ги гледах по филмите ловат на гьолове (60х60) :D големи. А за миксовете на Христокарп знам, че са добри и т.н. но в моя град няма нито магазин негов нито дистрибутор ....
Ама не си сигурен за това което пишеш.Ако под "Стамбо" имаш на из предвид Стамболийски, то има доста риби извадени на топче.Също на Жребчево, Ивайловград, Дунав, Малко Шарково и още стотици водоеми 60 на 60 :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

ОК връщам си думите назад ! :oops: За стамболийски сега чувам, колега. И казах тези двата язовира защото най-често ходя там. :)
snegk

Мнение от snegk »

Не е задължително да ловиш само на топчета, на всички въдици различна стръв.В захранката слагаш царевица, коноп, натрошени топчета, малко пилети и цели топчета. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
Mr.Barry
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Mr.Barry »

snegk написа:Не е задължително да ловиш само на топчета, на всички въдици различна стръв.В захранката слагаш царевица, коноп, натрошени топчета, малко пилети и цели топчета. :wink:
:smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023 :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”