Макари и цени

Модератор: sapuna

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

под такъм за 25 лв.комплект ли да разбираме.ами колега аз също имах магазин,няма да ти обяснявам сега що го няма и т.н.и оборудването ми беше и сега е от класа.не може един собственик да ходи с такъв такъм,как си продаваш карбоновите въдици и по-скъпите макари,като го няма личния пример.на сезон продавах поне 3 щеки само от това,че някой клиент е бил с мен за риба.няма бедни,ти сам си ги викаш в магазина с евтините стоки.извини ме ако съм те засегнал,но доста по-дълго съм бил в този бизнес.а и евтините въдици ги има и в едното левче.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
vlado1
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от vlado1 »

Не съм се засегнал. Говорех за 25 лв на артикул а не на комплект. Ех, имам и по скъпи, но никога над 40 лв. И карбоните ми са по толкова, но това са рядкост. И защо да давам 60-70 лв за Мичел произведен в Тайван, когато от същия клас мога да имам под 30 лв произведени в Дубай например? А няма лошо да събирам в магазина си бедните аз търся масовост, а не специалисти с които да си чешем езиците. Все пак говорим за търговия.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Абе то не само такъмите вече се правят в Азия,аз доклокото знам ДАМ са изнесли производството в Китай,а Шекспир в Турция,като казах ДАМ на вчерания излед любимата ми макара ДАМ здаде багаже след 20години вярна служба..... :cry:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

фирмата ДАМ отдавна е спряла производството си на риболовни пособия,в момента правят дръжки на камшици за коне,карбонови и то на кви цени.а този сегашния ДАМ знам,че орозов някъде е платил за марка,ако греша ме поправете.но се откланяме от темата.от по евтините марки имам предвид модели под 100 лв много добри макари са evrohold,okuma,vega,някои шекспири,няма да цитирам шимано,излишно е.има добри модели също и на филстар.това е в диапазона на 50лв.но за макара под 20 лв не я искам и за ключодържател.това е лично мнение и не го налагам.аз лично залагам на цени над 70лв,като се въздържам определено към две марки.
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Аз пък съм много долволен от макарите LineWinder ,
доста тежки са , авансите им не са на ниво, но са много здрави и надежни макари за мен и то на смешни цени :D
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

butnik написа:много добри макари са evrohold.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

е за тез макари може да поспорим ! специално за Хунтарите 860 са пълна боза ! дръжките им се клатят като на някой коч мадите ! имат луфтове ! обарни внимание разтояните от скобата до дръжката ,при въртене ! :!:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

купи си бай-трънери на шимано и луфтовете спират,нямам наблюдения за дънните модели,но за перо да ще поспорим.а любимата ви фирма дам ги има още като я купиш.
Аватар
камен
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от камен »

Aз съм с стингъри-за ценови клас 50лв смятам че са добри.При вадене на риба над 4-5кг наблягам повече на работа с пръчката.Общо взето не са направени да извадиш само на въртене.Иначе живот и здраве съм си заплюл армада и сега събирам парички,но както изглежда вече за другия сезон,че тоя се оборудвах с 4 мавъра и една стойка :lol: и лимита ми се поизчерпа :oops:
добрите момчета отиват в рая ,а аз сигурно за РИБА
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Вижте пък аз вчера с какво китайско чудо се сдобих....
Ходихме с женами до един магазин за левче и там имат и такъми-макари,пръчки,комплекти,званци,плувки корда(2ролки 0,25(100м.)за 1лев)аз се засилих да взема корда защото я помислих за ДАМ СУМО но като се загледах видях че вместо dAm пише dAt :) и се отказах но си взех макара(средна големина,даже по към големите макари отива) с 3 лагера за 8лв........(със се корда 0.35)-вкъщи я отворих и наистина има 3лагера,железен копус,железни зъбни колела,заден аванс...абе надявам се да съм уцелил....то като се замислиш най обикновенните корди са по 2,00-2,50лв.Та етогo китайското чудо:
Изображение Изображение Изображение
А това ми е най здравата макара в арсенала Дайва японска,служила ми е,служи ми и се надявам да ми служи още дъло....
Изображение
Аватар
ribarq
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от ribarq »

Тази дайва много прилича на роби 1 :):):)
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Цам колега,за 8 лв.няма кой да ти сложи желязни зъбчатки.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

butnik написа:Цам колега,за 8 лв.няма кой да ти сложи желязни зъбчатки.
Добре де метални зъбчатки...така става ли?просто в бързането написах желязни...все пак съм виждал ментета с пласмасови зъбчатки...
п.с.-Бутник се се каня да те питам гледам че си написал Толедо,щото знам че българите по чужбина се познават та има едно приятелче в Толедо,Злати се казва...дали го знаеш?
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

сега ходя само 1,2 пъти в годината,и българите се правим,че не се познаваме,камо ли пък да познавам Златко.
Аватар
ceno cenov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ceno cenov »

ribarq написа:
butnik написа:много добри макари са evrohold.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

е за тез макари може да поспорим ! специално за Хунтарите 860 са пълна боза ! дръжките им се клатят като на някой коч мадите ! имат луфтове ! обарни внимание разтояните от скобата до дръжката ,при въртене ! :!:
Не виждам кое е смешното!!! Аз също ползвам Еврохолд Стингър 660 и до сега наи голямото ми рибе с тях е сом 13.5 кг. Никакви проблеми не съм имал с макарите, авансите и луфтове (които идват от не достатъчно стягане) :wink: Единствения дефект които показаха за година и нещо вече ползване, е че им се протри и се разбрида гумата на дръжките им, но това се сещате от какво се получава. Не е от висене в калъфа. :lol: За 50 лв. смятам че са супер. За 300 няма спор че има и по добри :lol:
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

За една макара е важно да има хубав аванс и да е здрава всичко друго е въпрос на вкус. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”