Скобар на тройка.....

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

gogo26
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Скобар на тройка.....

Мнение от gogo26 »

Колеги, аз също се питах ИАРА ,за пробема с голите тройки и ето отговора:
"gogo26 написа:
Браво!Вчера ви видях на моста на Самуилово,как стои проблема с "косачите" там?

Уважаеми gogo26 този проблем стои и пред нас контролиращите органи особено зимно време когато рибата се групира на определени места дали заради наличие на повече храна или за да се крие от кормораните.Проблемът е,че в закона няма член който изрично да забранява голите тройки.Неколкократно сме правили предложения да се включи в закона такъв член,но засега нямаме отговор,а доколкото зная е и отхвърлено предложението.Чл. 37 който забранява търмъченето гласи "с резки движения пробождането и улавянето на отделни риби".На Самуиловския мост проверката ни установи,че риболовците макар да използват гола тройка с монтирано над нея мънисто не се вписват в този член.Тройките са миниатюрни № 13,14 че и по-малки и в 99% от случаите уловената риба ги е налапала.При наличието на петдесетина риболовеца за около половин час бяха уловени доста риби,като само две от тях бяха закачени за тялото а не за устата.При наличие на струпване на риба това може да се отдаде на случайността.Един риболовец успя дори с въдицата си да улови прелитащ случайно гълъб.Това обаче не значи че откровенно доказаните тармъкчии не се санкционират-прекалено големи тройки,груби линии и т.н.Въпроса със зимните голи тройки е доста спорен,търмъченето трудно доказуемо и почти на 100% не издържа в съда и актовете ни падат.Проблемът ще се реши ако в закона се включи член,който категорично да ги забранява.Аз лично като риболовец от повече от 30 години не ги одобрявам и никога не бих ги ползвал,защото винаги има риск от нараняване на отделни риби дори и случайно.Така че докато използването им не се забрани от закона трябва да се разчита основно на нашето съзнание като спортни риболовци,което за съжаление изобщо не е на нужното ниво.Поздрави на всички съфорумци и наслука през новата 2011 г.
новобранец
новобранец

Мнение от daiv »

patzi написа:Малко съм неук по темата и за това да питам!
Помпенето бракониерство ли е?
На това при нас викат като движиш тройка нагоре надолу от някой мост например.На тройката доста малка по размер сякаш има червено манисто и нищо друго.До сега не съм виждал някой да хваща риба през корема,гърба и друго място различно от устата,САМО ЗА УСТАТА!
Много ми е интересно това дали е забранен начин на риболова защото гледам че се практикува целогодишно.
п.п.Да купувам ли тройки или не?
Колега докато движиш еи тая ми ти тройка нагоре надолу не смяташ ли ,че така се нараняват доста риби, моя съвет е не си копувай тройки.Нагледал съм се на идиоти които твърдят,че рибата взимала,ами като взима я ловете на единични куки нали "взима ".
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:? Абе я някой да ме светне мене неподготвения. Какво ще рече това гола тройка на която има червей, че и плувка...?!? :idea: Някой може ли да ми обясни къде е разликата с линия с двойка или еденичка кука?!? Мисля, че наказания трябва да се налагат, когато броя куки видимо е за тармъчене, когато е превишена бройката, когато видимо се бракониерства. А иначе какво е виновен обикновения въдичар че си е построил линия с тройка??? :?: Те тези дето "косят" ще му намерят цаката, ще навържат блесни без лопатките /по-вечко бройки/ и ето ти пак СЕЧ, само че не са с голи тройки - ловят си на блесна хората. Така както е тръгнало да се забранява, май ще стане до година, две да се хвърля въдица съвсем без кука, а може и без корда изобщо, те това ще е най-хуманно отношение към рибата. :twisted:
И нещо друго свързано със закона, да е чувал някой да има промяна в броя разрешени въдици...? Че при последното ми излизане на Сутлийка ме предупредиха, че ако съм с 2 сопи, ще отнеса глоба - на реката можело само с 1 с до 3 на язовир :rolleyes: ?!? В моя билет си пише точно не по-вече от 3 пръчки с до 2 куки на въдица. Аз ли не чета както трябва или са вкарали промени без да се информира народа :roll: ?
Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

antivik написа::? Абе я някой да ме светне мене неподготвения.

http://iara.government.bg/?page_id=280

Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;

2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

:oops: Извинение от всички. Сега прерових мрежата и видях промените, както е тръгнало изглежда на истина ще си замятаме сопи без корда и куки... :lol: .
А къде е мястото тогава на този член:
"Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:

1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
..." И въпроса с тройките???
boris1
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от boris1 »

На Пясъчник бракониерите са си решили проблема с кастмастер и огромни тройки по него,айде пишете им акт.Може би номерата на тройките е по-важен но и там ше му намерят цаката.
и рибата има душа-бракониера не
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия. Всеки слага по едно червейче на тройката и си тармачи законно и после се мисли за татикат нумеро уно./типично по БГ/ :twisted: За да няма такива недоразумения НЕ НА ТРОЙКИТЕ. :idea:
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

indalo написа:Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия.
Че има държави в, които и при спининга са забранени тройките /ако не се лъжа мисля, че в Монголия/. Защо да не можеш да ловиш щука и сулка на дъно или тапа с тройка, а със спининга да може?
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ivelin_1976 написа:
indalo написа:Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия.
Че има държави в, които и при спининга са забранени тройките /ако не се лъжа мисля, че в Монголия/. Защо да не можеш да ловиш щука и сулка на дъно или тапа с тройка, а със спининга да може?
Ба-а не съм сигурен... :?: Във филма си К. Белополски си ловеше щуки и таймени в Монголия точно с тройки и никъде не се чу че са забранени. Имаше огреничение само в бройката на уловените риби.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

antivik написа:
ivelin_1976 написа:
Ба-а не съм сигурен... :?: Във филма си К. Белополски си ловеше щуки и таймени в Монголия точно с тройки и никъде не се чу че са забранени. Имаше огреничение само в бройката на уловените риби.
Ако съм разбрал правилно, за тях направиха изключение, мисля че го казва някъде във филма.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
antivik
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от antivik »

ivelin_1976 написа:
antivik написа: Ако съм разбрал правилно, за тях направиха изключение, мисля че го казва някъде във филма.
Ако е така, дължа извинения, може и да съм го пропуснал...Ма монголците да направят изключение за българи...?!? :? , нещо не ми се връзва... :| .
moholovka
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от moholovka »

indalo написа:Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия. Всеки слага по едно червейче на тройката и си тармачи законно и после се мисли за татикат нумеро уно./типично по БГ/ :twisted: За да няма такива недоразумения НЕ НА ТРОЙКИТЕ. :idea:
То в закона никъде не пише, че трябва да има стръв на куката, така че търмъкчиите си ловят напълно законно, и ИАРА и да им напише акт могат да го обжалват и няма да има никакво наказание. Единственият вариант е да се забранят тройките.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Пак няма нищо да стане.А Парламента в София ви е близо,пообиколете там,дръпнете за пеша някой велик депутатин и му предложете това за забраната на тройките.После чакайте от умрял писмо :)
Аватар
indalo
фен клуб-скобар

Мнение от indalo »

INCUBUS написа:Пак няма нищо да стане.А Парламента в София ви е близо,пообиколете там,дръпнете за пеша някой велик депутатин и му предложете това за забраната на тройките.После чакайте от умрял писмо :)
Те от Кюатендил това направиха и имаше дума, че ще ги забранят. Даже проверяващи предупреждаваха по реката. Краси Крумов и петиция бе пуснал. Дано да се получи, че иначе след година, две скобара ще е блян...
Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Аз и за това нямам вяра,че ще има положителен резултат.Нито петиции ги стряскат,нито молби,нито заплахи,дееба и народните избранници :mrgreen:Иначе гласуват за всякакви простотии,ама за тройките никога няма да го направят,щото не виждат келепира за лобитата им къде е от това.
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”