Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Скобар на тройка.....
Модератор: bobopeli
Re: Скобар на тройка.....
Колеги, аз също се питах ИАРА ,за пробема с голите тройки и ето отговора:
"gogo26 написа:
Браво!Вчера ви видях на моста на Самуилово,как стои проблема с "косачите" там?
Уважаеми gogo26 този проблем стои и пред нас контролиращите органи особено зимно време когато рибата се групира на определени места дали заради наличие на повече храна или за да се крие от кормораните.Проблемът е,че в закона няма член който изрично да забранява голите тройки.Неколкократно сме правили предложения да се включи в закона такъв член,но засега нямаме отговор,а доколкото зная е и отхвърлено предложението.Чл. 37 който забранява търмъченето гласи "с резки движения пробождането и улавянето на отделни риби".На Самуиловския мост проверката ни установи,че риболовците макар да използват гола тройка с монтирано над нея мънисто не се вписват в този член.Тройките са миниатюрни № 13,14 че и по-малки и в 99% от случаите уловената риба ги е налапала.При наличието на петдесетина риболовеца за около половин час бяха уловени доста риби,като само две от тях бяха закачени за тялото а не за устата.При наличие на струпване на риба това може да се отдаде на случайността.Един риболовец успя дори с въдицата си да улови прелитащ случайно гълъб.Това обаче не значи че откровенно доказаните тармъкчии не се санкционират-прекалено големи тройки,груби линии и т.н.Въпроса със зимните голи тройки е доста спорен,търмъченето трудно доказуемо и почти на 100% не издържа в съда и актовете ни падат.Проблемът ще се реши ако в закона се включи член,който категорично да ги забранява.Аз лично като риболовец от повече от 30 години не ги одобрявам и никога не бих ги ползвал,защото винаги има риск от нараняване на отделни риби дори и случайно.Така че докато използването им не се забрани от закона трябва да се разчита основно на нашето съзнание като спортни риболовци,което за съжаление изобщо не е на нужното ниво.Поздрави на всички съфорумци и наслука през новата 2011 г.
Браво!Вчера ви видях на моста на Самуилово,как стои проблема с "косачите" там?
Уважаеми gogo26 този проблем стои и пред нас контролиращите органи особено зимно време когато рибата се групира на определени места дали заради наличие на повече храна или за да се крие от кормораните.Проблемът е,че в закона няма член който изрично да забранява голите тройки.Неколкократно сме правили предложения да се включи в закона такъв член,но засега нямаме отговор,а доколкото зная е и отхвърлено предложението.Чл. 37 който забранява търмъченето гласи "с резки движения пробождането и улавянето на отделни риби".На Самуиловския мост проверката ни установи,че риболовците макар да използват гола тройка с монтирано над нея мънисто не се вписват в този член.Тройките са миниатюрни № 13,14 че и по-малки и в 99% от случаите уловената риба ги е налапала.При наличието на петдесетина риболовеца за около половин час бяха уловени доста риби,като само две от тях бяха закачени за тялото а не за устата.При наличие на струпване на риба това може да се отдаде на случайността.Един риболовец успя дори с въдицата си да улови прелитащ случайно гълъб.Това обаче не значи че откровенно доказаните тармъкчии не се санкционират-прекалено големи тройки,груби линии и т.н.Въпроса със зимните голи тройки е доста спорен,търмъченето трудно доказуемо и почти на 100% не издържа в съда и актовете ни падат.Проблемът ще се реши ако в закона се включи член,който категорично да ги забранява.Аз лично като риболовец от повече от 30 години не ги одобрявам и никога не бих ги ползвал,защото винаги има риск от нараняване на отделни риби дори и случайно.Така че докато използването им не се забрани от закона трябва да се разчита основно на нашето съзнание като спортни риболовци,което за съжаление изобщо не е на нужното ниво.Поздрави на всички съфорумци и наслука през новата 2011 г.

Само да ви кажа че ,вече четвърта година по Тунджа,не съм хващал с мухарката по-голямо кефалче от една педя

Колега докато движиш еи тая ми ти тройка нагоре надолу не смяташ ли ,че така се нараняват доста риби, моя съвет е не си копувай тройки.Нагледал съм се на идиоти които твърдят,че рибата взимала,ами като взима я ловете на единични куки нали "взима ".patzi написа:Малко съм неук по темата и за това да питам!
Помпенето бракониерство ли е?
На това при нас викат като движиш тройка нагоре надолу от някой мост например.На тройката доста малка по размер сякаш има червено манисто и нищо друго.До сега не съм виждал някой да хваща риба през корема,гърба и друго място различно от устата,САМО ЗА УСТАТА!
Много ми е интересно това дали е забранен начин на риболова защото гледам че се практикува целогодишно.
п.п.Да купувам ли тройки или не?
- antivik
- кандидат преподавател

И нещо друго свързано със закона, да е чувал някой да има промяна в броя разрешени въдици...? Че при последното ми излизане на Сутлийка ме предупредиха, че ако съм с 2 сопи, ще отнеса глоба - на реката можело само с 1 с до 3 на язовир

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- Бай Гого- Сиромаха
- кандидат преподавател
antivik написа:Абе я някой да ме светне мене неподготвения.
http://iara.government.bg/?page_id=280
Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
2. да използват една въдица (пръчка) с монтирани до 2 броя куки (единични, двойни или тройни) при риболов в реките, старите речни корита, крайморските, крайдунавските и вътрешните езера и блата;
- antivik
- кандидат преподавател

А къде е мястото тогава на този член:
"Чл. 24. (1) Лицата, упражняващи любителски риболов, са длъжни:
1. да използват не повече от 3 броя въдици (пръчки) за риболов с монтирани на тях до две куки (единични, двойни или тройни) в изкуствените водни обекти, в Черно море и река Дунав; във водите на Черно море може да се постави чепаре на една от въдиците;
..." И въпроса с тройките???
-
- научил се да хвърля
На Пясъчник бракониерите са си решили проблема с кастмастер и огромни тройки по него,айде пишете им акт.Може би номерата на тройките е по-важен но и там ше му намерят цаката.
и рибата има душа-бракониера не
- indalo
- фен клуб-скобар
Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия. Всеки слага по едно червейче на тройката и си тармачи законно и после се мисли за татикат нумеро уно./типично по БГ/
За да няма такива недоразумения НЕ НА ТРОЙКИТЕ. 

Чудя се луд ли съм или не съм.
Не мога да спя преди риболов и това си е........
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.krakra-fishing.com/wp-conten ... /03/kf.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
- ivelin_1976
- разбира нещата
Че има държави в, които и при спининга са забранени тройките /ако не се лъжа мисля, че в Монголия/. Защо да не можеш да ловиш щука и сулка на дъно или тапа с тройка, а със спининга да може?indalo написа:Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- antivik
- кандидат преподавател
Ба-а не съм сигурен...ivelin_1976 написа:Че има държави в, които и при спининга са забранени тройките /ако не се лъжа мисля, че в Монголия/. Защо да не можеш да ловиш щука и сулка на дъно или тапа с тройка, а със спининга да може?indalo написа:Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия.

- ivelin_1976
- разбира нещата
Ако съм разбрал правилно, за тях направиха изключение, мисля че го казва някъде във филма.antivik написа:Ба-а не съм сигурен...ivelin_1976 написа:Че има държави в, които и при спининга са забранени тройките /ако не се лъжа мисля, че в Монголия/. Защо да не можеш да ловиш щука и сулка на дъно или тапа с тройка, а със спининга да може?indalo написа:Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия.Във филма си К. Белополски си ловеше щуки и таймени в Монголия точно с тройки и никъде не се чу че са забранени. Имаше огреничение само в бройката на уловените риби.
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- antivik
- кандидат преподавател
Ако е така, дължа извинения, може и да съм го пропуснал...Ма монголците да направят изключение за българи...?!?ivelin_1976 написа:antivik написа: Ако съм разбрал правилно, за тях направиха изключение, мисля че го казва някъде във филма.

-
- научил се да хвърля
То в закона никъде не пише, че трябва да има стръв на куката, така че търмъкчиите си ловят напълно законно, и ИАРА и да им напише акт могат да го обжалват и няма да има никакво наказание. Единственият вариант е да се забранят тройките.indalo написа:Точно затова трябва да се забрани риболова стройки, изкючаю спининговия. Всеки слага по едно червейче на тройката и си тармачи законно и после се мисли за татикат нумеро уно./типично по БГ/За да няма такива недоразумения НЕ НА ТРОЙКИТЕ.
-
- кандидат преподавател
Пак няма нищо да стане.А Парламента в София ви е близо,пообиколете там,дръпнете за пеша някой велик депутатин и му предложете това за забраната на тройките.После чакайте от умрял писмо 

- indalo
- фен клуб-скобар
Те от Кюатендил това направиха и имаше дума, че ще ги забранят. Даже проверяващи предупреждаваха по реката. Краси Крумов и петиция бе пуснал. Дано да се получи, че иначе след година, две скобара ще е блян...INCUBUS написа:Пак няма нищо да стане.А Парламента в София ви е близо,пообиколете там,дръпнете за пеша някой велик депутатин и му предложете това за забраната на тройките.После чакайте от умрял писмо
Чудя се луд ли съм или не съм.
-
- кандидат преподавател
Аз и за това нямам вяра,че ще има положителен резултат.Нито петиции ги стряскат,нито молби,нито заплахи,дееба и народните избранници
Иначе гласуват за всякакви простотии,ама за тройките никога няма да го направят,щото не виждат келепира за лобитата им къде е от това.