Риболов на Кефал на плувка.

Модератор: sapuna

Аватар
daniel_g
разбира нещата
разбира нещата

Re: Риболов на Кефал на плувка.

Мнение от daniel_g »

Според мен всичко си зависи от сезона, от стръвта на която го търсим, и водоема също така. Лятото го търся на скакалци и щурци, на легнала плувка, с една миниятюрна съчма над повода, колкото да не се оплита линията. С този монтаж го ловя по бързеите и по-плитките вирчета. Есента на рибка, ползвам права плувка 3-4 грама или от тези с оловните съчми вътре в тях, с кука 3-4-5 номер. Зимата изключително на права плувка, издължена 2-3 гр макс, по-тънко основно и повод, и куки 0,16-0,14-0,12, като за стръв 2-3-4 бели червея.
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Прекалено внимание отделяте за риболова на кефал на плувка.В една доста точна статия,кефалът бе наречен "универсален боец"-в смисъл на всеяден и безогледен.Когато са налице съответните сезонни,геомагнитни,тактически атмосферни и пр. условия ,кефал може да се лови с всякакви плувки,утежнения,дебелина на кордата,дълбочина,размер на куката и много алтернативни видове стръв.
Аватар
ribolovcho
фен клуб-скобар
Обратна връзка:

Мнение от ribolovcho »

sandista написа:
mimi750830 написа:
sandista написа:Ако се замислим сериозно .. темата дали е за тук ?
Ако се замислим ,поне малко,дали по темата или не ,тоа коментар мноо помогна.

:)
Ако съдим по правописа ти .. или си от някое затънтено селце или си пропуснал първи,втори,трети И четвРъти клас !
Като си мнооо хитроумен, я кажи според теб Leuciscus cephalus изявен хищник ли е ? Ако моооа да запитам, разбира се ..

не знам дали е изявен ама е всеяден

Изображение
Изображение
Най добрите са тук
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Благодаря ви за коментарите колеги наистина ми помогнахте.Чудя се само когато ловя с по-финни такъми имам повече удари,но на по-малки кленове, а когато ловя с по-тежък такъм ударите са по-малко,но пък рибите са по-прилични.НА КАКВО ЛИ СЕ ДЪЛЖИ ТОВА?
vitotan
новобранец
новобранец

Мнение от vitotan »

Прекалено внимание отделяте за риболова на кефал на плувка.В една доста точна статия,кефалът бе наречен "универсален боец"-в смисъл на всеяден и безогледен.Когато са налице съответните сезонни,геомагнитни,тактически атмосферни и пр. условия ,кефал може да се лови с всякакви плувки,утежнения,дебелина на кордата,дълбочина,размер на куката и много алтернативни видове стръв.

Според мен,това е верният отговор. :D
И дари ни с много сила
кога хванем много риба
да преборим алчноста
да я пуснем по вода
Fisher19
новобранец
новобранец

Мнение от Fisher19 »

Благодаря ви за мнението.
Публикувай отговор