Трактор и прикачен инвентар - препоръки?

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Трактор и прикачен инвентар - препоръки?

Мнение от GODzillata »

snegk написа:Сей си царевичка и храни рибите по-Дунава :D
Или пък слънчоглед? ;) Хем ще има да люпя, докато съм за риба, хем кюспе за риболов, хем олио вместо дизел за джипа! :lol:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Абе и конопа не е зле :lol: :lol: :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

snegk написа:Абе и конопа не е зле :lol: :lol: :lol:
...ъхъ....амура мноо го кльопа! :mrgreen:
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

Барабой истината е в барабойте :lol: :lol: :lol:

Аз бих набучил овощни дръвчета, най-малко гледане, все нещо дават. 200 декара сливи са сериозно количество ракия :lol: :lol: :lol: Ако нея не може да продадеш на печалба не знам.

Ще прозвъня един познат, който се занимава със земеделие и ще ти дам телефона му да си бъбрите :wink:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

:smt023
boris angelov
новобранец
новобранец

Мнение от boris angelov »

колега за двеста декара ти стига и юмз-то.купи си една дискова брана и си готов.за жътвата ти трябва комбайна ако не искаш да са молиш на хората.
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Ivak написа:Барабой истината е в барабойте :lol: :lol: :lol:

Аз бих набучил овощни дръвчета, най-малко гледане, все нещо дават. 200 декара сливи са сериозно количество ракия :lol: :lol: :lol: Ако нея не може да продадеш на печалба не знам.

Ще прозвъня един познат, който се занимава със земеделие и ще ти дам телефона му да си бъбрите :wink:

Колега тези сливи ти ли ще ги клатиш кат узреят ,а преди това кво ша си чешеш ..... езика докато станат а току виш преди да станат братята роми се сгрели вместо с ракията с дарвесината , че то глада е по силен и от токааааа!!!!! :D
" Не всичко, което има две бузи е лице..."
georg

Мнение от georg »

Забравил си ме значи! :D
Да не се обиди някой,ама само теоритици до тук! :wink:

Докато не изтече стопанската година,неможеш да си вземеш земята!
На лични ще обсъдим техниката,а тепърва ще почват срещите,таа........! :D
:drinkers:
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

georg написа:Забравил си ме значи! :D
...
Нееее, не съм те забравил! :D Даже и телефона ти имам. :wink:

Просто....... :roll: .........колегата nvelikov ми подхвърли една идея, която все още проучвам....та ако и се хвърля, ще ми трябва съвсем друга порода трактор. :smt017
georg

Мнение от georg »

Доообре! :D
Ако имаш нужда от инфо за нещо,свиркай!
Ivak
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Ivak »

nvelikov написа:
Ivak написа:Барабой истината е в барабойте :lol: :lol: :lol:

Колега тези сливи ти ли ще ги клатиш кат узреят ,а преди това кво ша си чешеш ..... езика докато станат а току виш преди да станат братята роми се сгрели вместо с ракията с дарвесината , че то глада е по силен и от токааааа!!!!! :D

Доста смеещи се емотикончета съм сложил, опитвайки се да поясня че се шегувам. Киро мился, че ме разбра и не е тръгнал със сливите и лопатата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
nvelikov
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от nvelikov »

Доста смеещи се емотикончета съм сложил, опитвайки се да поясня че се шегувам. Киро мился, че ме разбра и не е тръгнал със сливите и лопатата :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:[/quote]

Колега , кактоказват по габровско светът е оцелял защото се е смял , за тов че тук съм за пвече маитап ,нов приятели , идеи и ако мога да помогна с каквото мога ,ако някои гое поел п на вътре сориииии!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D
" Не всичко, което има две бузи е лице..."
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

Колега аз едно време съм се занимавал с земеделие ,ще с епомъча да ти дам някой друг савет дано са ти от полза.Ако почнеш да си избираш и да сравняваш юмз и болгар ще стигнеш до кривата круша ,най добре един болгар с двойно предаване и едно юмз перфекна комбинация за 200 декара ще са ти достатачни дане кажа че ще тие в повече едната машина.Заложи на Юмз и на болагр евтина подръжа не голят много икономичниса а и има части много за тях ,за по новите трактори ако се счупи нещо минаваш на поръчка и чакаш 10-15 дена а времето теб не те чака.Така да се върнем на инвентара и на двата трактура са взаимно заменяеми инвентарите ,виж в каква месносност са нивята виж и в кое село е прецени конкуренцията тоест колко хора имат трактори ,колко хора обработват ниви и тогава прицени какъв инвентар да си вземиш,ако няма много трактори в селото а доста хора работят ниви и ползват външи услуги за тях си струва да си вземеш всичко по 2 ,за да можеш бързо и на време да си свършиш твоята работа и след това на хората да поработиш да си изкараш парите за разходите за твоите ниви :wink: .Два пуга обезателни 3х35 но внимавай какви вземаш осовено ако е втора ръка гледаи за ускувания по рамата на плуга ,дане си скубеш косите после и плуга трябва да има високи рамена на телата това ти помага като уреш дане сабира трява ,килтиватор за слята обработка 1 брой задължително ако искаш може и чизел да си вземеш раликата е че единя е прикачен другия навесен,укопен култиватор 2 броя задължително едния с лемежи за копане а другия със загърлячи,сеялка за СПН с сменяеми дисокове за различните култури ,ако си вземеш така ми се обади имам някаде още дискове за различни култури за тях ще ти ги дам и някой друг савет за експолатация ,сеялка за житни култури,дискова брана коята работи с пове 12% на секциите ,валеци зх500кг,ремаркета 2 броя,и ако прецениш си вземи сечка голяма която миниму е 4 метра да си почистваш нивите и да изкарваш парици с нея ,пръскачка ако има на кого освен на теб да пръскаш иначе по добре си плащай за някай да ти пръска не си струва инвестицията докато нямаш 3000 декара за пръскане,косачка дискова задължително сено сабирач и балеровачка товае машина за пари.Хайди късмет от мен ако нещо друго те интересува пиши
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Мда......и един комбайн, че да затворя кръга. ;)

Изброеното ще излезе към.. :roll: ...хм, в най-добрия случай 30 бона. :roll:

Относно трактора....определено ще вървя към ЮМЗ, имал съм такова, поне няма да се чудя коя ръчка за какво е. :lol:

Обаче относно инвентара....може би първоначалния ми замисъл ще претърпи промяна и ще ми трябват неща, свързани с лесовъдство и добив на дърва. :roll:
Аватар
K.KOLEV79
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от K.KOLEV79 »

GODzillata написа:Мда......и един комбайн, че да затворя кръга. ;)

Изброеното ще излезе към.. :roll: ...хм, в най-добрия случай 30 бона. :roll:

Относно трактора....определено ще вървя към ЮМЗ, имал съм такова, поне няма да се чудя коя ръчка за какво е. :lol:

Обаче относно инвентара....може би първоначалния ми замисъл ще претърпи промяна и ще ми трябват неща, свързани с лесовъдство и добив на дърва. :roll:
За лесовъдство немога да помогна не съм се занимавал но щом е тъй си вземи болгар с двоино преване няма да збъркаш ако имаш вапроси относно машината съм готов да помогна експолатация ремонти ,
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”