Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Трактор и прикачен инвентар - препоръки?
Модератор: dantho.mihov
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Re: Трактор и прикачен инвентар - препоръки?
Или пък слънчоглед?snegk написа:Сей си царевичка и храни рибите по-Дунава

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

-
Абе и конопа не е зле

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- GODzillata
...ъхъ....амура мноо го кльопа!snegk написа:Абе и конопа не е зле![]()
![]()

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Барабой истината е в барабойте
Аз бих набучил овощни дръвчета, най-малко гледане, все нещо дават. 200 декара сливи са сериозно количество ракия
Ако нея не може да продадеш на печалба не знам.
Ще прозвъня един познат, който се занимава със земеделие и ще ти дам телефона му да си бъбрите

Аз бих набучил овощни дръвчета, най-малко гледане, все нещо дават. 200 декара сливи са сериозно количество ракия

Ще прозвъня един познат, който се занимава със земеделие и ще ти дам телефона му да си бъбрите

- GODzillata

-
- новобранец
колега за двеста декара ти стига и юмз-то.купи си една дискова брана и си готов.за жътвата ти трябва комбайна ако не искаш да са молиш на хората.
- nvelikov
- новобранец
- Обратна връзка:
Ivak написа:Барабой истината е в барабойте![]()
![]()
![]()
Аз бих набучил овощни дръвчета, най-малко гледане, все нещо дават. 200 декара сливи са сериозно количество ракия![]()
![]()
Колега тези сливи ти ли ще ги клатиш кат узреят ,а преди това кво ша си чешеш ..... езика докато станат а току виш преди да станат братята роми се сгрели вместо с ракията с дарвесината , че то глада е по силен и от токааааа!!!!!

" Не всичко, което има две бузи е лице..."
Забравил си ме значи!
Да не се обиди някой,ама само теоритици до тук!
Докато не изтече стопанската година,неможеш да си вземеш земята!
На лични ще обсъдим техниката,а тепърва ще почват срещите,таа........!

Да не се обиди някой,ама само теоритици до тук!

Докато не изтече стопанската година,неможеш да си вземеш земята!
На лични ще обсъдим техниката,а тепърва ще почват срещите,таа........!

- GODzillata
Нееее, не съм те забравил!georg написа:Забравил си ме значи!![]()
...

Просто.......

Доообре!
Ако имаш нужда от инфо за нещо,свиркай!

Ако имаш нужда от инфо за нещо,свиркай!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
nvelikov написа:Ivak написа:Барабой истината е в барабойте![]()
![]()
![]()
Аз бих набучил овощни дръвчета, най-малко гледане, все нещо дават. 200 декара сливи са сериозно количество ракия![]()
![]()
Колега тези сливи ти ли ще ги клатиш кат узреят ,а преди това кво ша си чешеш ..... езика докато станат а току виш преди да станат братята роми се сгрели вместо с ракията с дарвесината , че то глада е по силен и от токааааа!!!!!
Доста смеещи се емотикончета съм сложил, опитвайки се да поясня че се шегувам. Киро мился, че ме разбра и не е тръгнал със сливите и лопатата

- nvelikov
- новобранец
- Обратна връзка:
Доста смеещи се емотикончета съм сложил, опитвайки се да поясня че се шегувам. Киро мился, че ме разбра и не е тръгнал със сливите и лопатата
[/quote]
Колега , кактоказват по габровско светът е оцелял защото се е смял , за тов че тук съм за пвече маитап ,нов приятели , идеи и ако мога да помогна с каквото мога ,ако някои гое поел п на вътре сориииии!!!!!!

Колега , кактоказват по габровско светът е оцелял защото се е смял , за тов че тук съм за пвече маитап ,нов приятели , идеи и ако мога да помогна с каквото мога ,ако някои гое поел п на вътре сориииии!!!!!!

" Не всичко, което има две бузи е лице..."
- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
Колега аз едно време съм се занимавал с земеделие ,ще с епомъча да ти дам някой друг савет дано са ти от полза.Ако почнеш да си избираш и да сравняваш юмз и болгар ще стигнеш до кривата круша ,най добре един болгар с двойно предаване и едно юмз перфекна комбинация за 200 декара ще са ти достатачни дане кажа че ще тие в повече едната машина.Заложи на Юмз и на болагр евтина подръжа не голят много икономичниса а и има части много за тях ,за по новите трактори ако се счупи нещо минаваш на поръчка и чакаш 10-15 дена а времето теб не те чака.Така да се върнем на инвентара и на двата трактура са взаимно заменяеми инвентарите ,виж в каква месносност са нивята виж и в кое село е прецени конкуренцията тоест колко хора имат трактори ,колко хора обработват ниви и тогава прицени какъв инвентар да си вземиш,ако няма много трактори в селото а доста хора работят ниви и ползват външи услуги за тях си струва да си вземеш всичко по 2 ,за да можеш бързо и на време да си свършиш твоята работа и след това на хората да поработиш да си изкараш парите за разходите за твоите ниви
.Два пуга обезателни 3х35 но внимавай какви вземаш осовено ако е втора ръка гледаи за ускувания по рамата на плуга ,дане си скубеш косите после и плуга трябва да има високи рамена на телата това ти помага като уреш дане сабира трява ,килтиватор за слята обработка 1 брой задължително ако искаш може и чизел да си вземеш раликата е че единя е прикачен другия навесен,укопен култиватор 2 броя задължително едния с лемежи за копане а другия със загърлячи,сеялка за СПН с сменяеми дисокове за различните култури ,ако си вземеш така ми се обади имам някаде още дискове за различни култури за тях ще ти ги дам и някой друг савет за експолатация ,сеялка за житни култури,дискова брана коята работи с пове 12% на секциите ,валеци зх500кг,ремаркета 2 броя,и ако прецениш си вземи сечка голяма която миниму е 4 метра да си почистваш нивите и да изкарваш парици с нея ,пръскачка ако има на кого освен на теб да пръскаш иначе по добре си плащай за някай да ти пръска не си струва инвестицията докато нямаш 3000 декара за пръскане,косачка дискова задължително сено сабирач и балеровачка товае машина за пари.Хайди късмет от мен ако нещо друго те интересува пиши

ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ
- GODzillata
Мда......и един комбайн, че да затворя кръга. 
Изброеното ще излезе към..
...хм, в най-добрия случай 30 бона.
Относно трактора....определено ще вървя към ЮМЗ, имал съм такова, поне няма да се чудя коя ръчка за какво е.
Обаче относно инвентара....може би първоначалния ми замисъл ще претърпи промяна и ще ми трябват неща, свързани с лесовъдство и добив на дърва.

Изброеното ще излезе към..

Относно трактора....определено ще вървя към ЮМЗ, имал съм такова, поне няма да се чудя коя ръчка за какво е.

Обаче относно инвентара....може би първоначалния ми замисъл ще претърпи промяна и ще ми трябват неща, свързани с лесовъдство и добив на дърва.

- K.KOLEV79
- вече хвърля и на тежко
За лесовъдство немога да помогна не съм се занимавал но щом е тъй си вземи болгар с двоино преване няма да збъркаш ако имаш вапроси относно машината съм готов да помогна експолатация ремонти ,GODzillata написа:Мда......и един комбайн, че да затворя кръга.
Изброеното ще излезе към.....хм, в най-добрия случай 30 бона.
![]()
Относно трактора....определено ще вървя към ЮМЗ, имал съм такова, поне няма да се чудя коя ръчка за какво е.![]()
ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ПЪК ДА СТАВА КАКВОТО ЩЕ