Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

лестно почистване на уклей
Модератор: sapuna
Re: лестно почистване на уклей
Абе вий жени намате ли? Най-лесно се чисти от жена Ви!
Ама после кой го яде е въпрос за цяла тема.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Като леко се огъва гърба на рибето,така че като се разтегне коремчето и се притисне с пръсти се цепи лесно и излиза всичко.stich написа:За люспите и аз ще го пробвам а вътрешностите се изстискват с две ръце без порене с нож или ножица.

Риболовът не е слука,а наука!
хаха
големи сте зевзеци
веднъж сърбах и аз попара
все пак много благодаря на всички
това с пералнята .... отпада
това с жената ...... отпада,отпада
това с живарника е брутално също отпада
ще опитам това с оцетната баня
големи сте зевзеци
веднъж сърбах и аз попара
все пак много благодаря на всички
това с пералнята .... отпада
това с жената ...... отпада,отпада
това с живарника е брутално също отпада
ще опитам това с оцетната баня
пазете чисто ,не е толкова трудно
Ето един прост и ефективен уред

-
- разбира нещата
Много як уред и много ефективен и ефикасен,ама требе уклей мутанти,като скумрии.Freaky.. написа:Ето един прост и ефективен уред![]()
![]()

На къса плувка,в репея...
аз обиковено като ходя за уклеи ловя такива по 15/20 см то не че ги меря ама предимно са с такъв размер
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Как се ползва дъската с капачките 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
Ето я темата а аз качих това нарисуваното защото снимките ги няма
http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=18835

http://forums.nariba.com/viewtopic.php?f=21&t=18835
-
- разбира нещата
chirusa_bg написа:Как се ползва дъската с капачките

Добре де ,да та питам,па като искаш слагай ,колкото душа ти сака минуси,
Как мислиш че се ползва това.
Ако имаш жена ,питай нея,както за бурканите.

Напомняш ми за папарака дето вика на рибата пираня-морска.

Че ме уморите и сега как ще га ползваме те това.
Ми почваш да бъфтиш рибата с дъската,ама гледай капачките да са нагоре,да не и нараниш кожата.
Не съм злопаметен,ама така много ще научиш.

Голем си батка пич

На къса плувка,в репея...
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Колега Мими,
минуси няма да ти слагам, предпочитам да си пишеш простотиите по мой адрес, а не да ги насочваш към другите колеги.
Що се отнася до дъската.... ами, как да ти кажа, подобно варварско изобретение виждам за пръв път. Също така, колкото и невероятно да ти звучи, не всички в БГ слагат зимнина и варят ракия и компоти
и в тази връзка трика с бурканите в кофата ми беше изключително полезен.
ПП. Това ти мнение ще го оставя, но всяка следваща СПАМ глупост ще се трие, както и до сега.
минуси няма да ти слагам, предпочитам да си пишеш простотиите по мой адрес, а не да ги насочваш към другите колеги.
Що се отнася до дъската.... ами, как да ти кажа, подобно варварско изобретение виждам за пръв път. Също така, колкото и невероятно да ти звучи, не всички в БГ слагат зимнина и варят ракия и компоти

ПП. Това ти мнение ще го оставя, но всяка следваща СПАМ глупост ще се трие, както и до сега.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
- Диканаров
- кандидат преподавател
Мими, аз обаче ще сложа минус ! Ако продължаваш с пренебрежително-заядлив тон да общуваш с колегите, ще има и други санкции! Хайде без конфликти, че зимата свърши и риболова почва! 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Колеги комбинирах двете неща с оцета и ножицата,като при претриването исцедих от оцета и сложих едра морска сол, която допълнително ми помогна при свалянето на люспите.За 1ч.и40 мин. очистих 270 риби.Благодаря Ви от сърце!xt33m33 написа:Ta сега е момента да издам тайната на бързото чистене...след като приложиш гореспоменатия метод идва хитрата част- заделяш една стара ножица и движението е хръц главата хръц тумбака и само махаш вътрешностите с пръст,то с палец като бутнеш най-удобно и така ... та после опържени колко бира могат да поемат....mimi750830 написа:За чироз не знам,ама знам как бързо да се махат люспите![]()
Накисват се за около 5 мин в разтвор с оцет и вода 2 към 1,после се притриват с ръце и падат сами.