Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Подръжка на Корк на въдица
Модератор: emo vasilev
Re: Подръжка на Корк на въдица
лак нитроцелулозен в овча купел ма се говори с продавача на ушенцеjoro_ko написа:Имах от добрите стари времена малко но ми свърши , и аз търсих но получих същия отговор , май наистина е спрян

това не се бях сетил да ги лакирам няма ли да се бели после тоя лак

пазете чисто ,не е толкова трудно
- joro_ko
- вече хвърля и на тежко
Лакирам после минавам с фина шкурка и го лакирам още веднъж , досега нямам случай да се е обелил.Пък и да има леко обелване то не си личи.Хайде поздрави и успех 

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Не,много добър си беше.По нагоре споменаха,след първа ръка леко една шкурка,fiverov написа: това не се бях сетил да ги лакирам няма ли да се бели после тоя лак
и след това се получава много добър гланц.
Мебели съм правил с него,е там се искаха по 5-6 ръце,ама си заслужаваше.
Че съхнеше много бързо,и за ден се оправяш с материала.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Ако беше добре с лак щяха лакирани да ги продават.Вталявате се малко 
Не случайно се ползва корк точно за да поема влагата от ръцете ни най-вероятно.

Не случайно се ползва корк точно за да поема влагата от ръцете ни най-вероятно.

-
- новобранец
Където се продава корк за облицовка и настилка има специален полиуретанов лак.Моите са лакирани с такъв и не е мръднал с годините.Нито се плъзга ,ако ти са мокри ръцете,почиства се само с овлажнена кърпа и на допир си е същата като без лак.
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Ако се почистват редовно, няма нужда от лак и тнт.... Аз го чистя с гъбичка за чинии и вода 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Aбсолютно вярно...!stich написа:Ако беше добре с лак щяха лакирани да ги продават...

- czd
- сериозен играч
- Обратна връзка:
чувал съм ,че някои мажат корка с ленено масло, ама така и не разбрах защо
иначе и аз не виждам смисъл да се лакира по-скоро бих посъветвал да го чистите след всеки риболов или когато се зацапа да се мине с фина шкурка 

Това пробвах първо , много добре се получи , мисля да повторя процедурата за още по - добър ефект !Vlado_852 написа:С най-обикновена гъба за чинии, /твърдата част/ + кухненски обезмаслител.
Туй риболова не е за мен 

- Vlado_852
- разбира нещата
Да колега, и след това обливаш с вода. За лакирането ползвам ТОЗИtachev написа:Това пробвах първо , много добре се получи , мисля да повторя процедурата за още по - добър ефект !Vlado_852 написа:С най-обикновена гъба за чинии, /твърдата част/ + кухненски обезмаслител.
Съхне бързо.
Съгласен съм с колегите, че е по добре без него, но само за пръчки които държим в ръка през цялото време. За дънните ми пръчки, които ползвам на Дунава, лака си е незаменим от гледна точка на почистването след риболова, който често е придружен от кал и всякаква друга мръсотия...
Ами аз след всеки риболов си почиствам такъмите , леко съм луд на тема чистота и затова питам ! А за тази въдица държа много да е както трябва !Vlado_852 написа:Да колега, и след това обливаш с вода. За лакирането ползвам ТОЗИtachev написа:Това пробвах първо , много добре се получи , мисля да повторя процедурата за още по - добър ефект !Vlado_852 написа:С най-обикновена гъба за чинии, /твърдата част/ + кухненски обезмаслител.
Съхне бързо.
Съгласен съм с колегите, че е по добре без него, но само за пръчки които държим в ръка през цялото време. За дънните ми пръчки, които ползвам на Дунава, лака си е незаменим от гледна точка на почистването след риболова, който често е придружен от кал и всякаква друга мръсотия...
Туй риболова не е за мен 

Ами аз след всеки риболов си почиствам такъмите , леко съм луд на тема чистота и затова питам ! А за тази въдица държа много да е както трябва !Vlado_852 написа:Да колега, и след това обливаш с вода. За лакирането ползвам ТОЗИtachev написа:Това пробвах първо , много добре се получи , мисля да повторя процедурата за още по - добър ефект !Vlado_852 написа:С най-обикновена гъба за чинии, /твърдата част/ + кухненски обезмаслител.
Съхне бързо.
Туй риболова не е за мен