Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Какво да използваме за пролетните капризни риби
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: Какво да използваме за пролетните капризни риби
Те мата е безсмислена! Трябва да се уточни поне за риболов на какви риби става на въпрос.

Незнанието не е извинение.
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
bisqo написа:Те мата е безсмислена! Трябва да се уточни поне за риболов на какви риби става на въпрос.

Рибата и циците се разбират колко са големи едва след като се хванат!
На кефала кое му е мирното при положение, че налита на блесна? Шарана и амура и те са мирни, но нямат много база за сравнение с бабушка(напр.)

Незнанието не е извинение.
-
- и господ не е толокова добър
Колега, или задай някакъв точен или ще заключа темата.Така зададен от теб въпроса ще на накара да напишем на ново всичко изписано до сега 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Добре колега,snegk написа:Колега, или задай някакъв точен или ще заключа темата.Така зададен от теб въпроса ще на накара да напишем на ново всичко изписано до сега
Да си говорим конкретно за риболова в студените дни на март ( както е сега ) на язовир Огняново ( Софийско ) за да не заключиш темата

- cvetan_zashev
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега,ако не ти се пише и отговаря не го прави.Това май е форум и хората си задават въпросите на които търсят отговор.Аз май не питам изобщо за шаран и амур.bisqo написа:На кефала кое му е мирното при положение, че налита на блесна? Шарана и амура и те са мирни, но нямат много база за сравнение с бабушка(напр.)
Ама то професора да каже нещо

-
- новобранец
За река тунджа си е най добре лепен бял с мозайка само че и мястото на което се лови има голямо значение.
-
- разбира нещата
Нярде Ямбол,нярде Стамбул.maniogada написа:За река тунджа си е най добре лепен бял с мозайка само че и мястото на което се лови има голямо значение.
Тунжа и
на язовир Огняново ( Софийско )

На къса плувка,в репея...
-
- разбира нещата
Колега ,професора май си ти,искат ти конкретен въпрос.cvetan_zashev написа:Колега,ако не ти се пише и отговаря не го прави.Това май е форум и хората си задават въпросите на които търсят отговор.Аз май не питам изобщо за шаран и амур.bisqo написа:На кефала кое му е мирното при положение, че налита на блесна? Шарана и амура и те са мирни, но нямат много база за сравнение с бабушка(напр.)
Ама то професора да каже нещо![]()
Късна пролет значи през забраната,края на май.
Сега е края на зимата.поне до 21 март.

На къса плувка,в репея...
Не виждам какъв е проблема, човека си е задал въпроса общо и иска някакви мнения, какво лошо. Без да изпадаме в детайли бих отговорил така - за пролетните капризни риби (не са особено много видовете, които можем да ловим на свободни водоеми сега) аз използвам фини такъми и вердевас.
Поздрави!
Поздрави!
Пазете природата!
iordan_daskalov написа:колеги, наскоро бяхме на един водоем и там до мен направо ги скъсаха с няква запранка Professional само дето незнам откъде да си ги зема. моля ако някой знае къде се продава да пишеcvetan_zashev написа:Здравейте колеги,
Знам че има доста писано по темата кой на какво лови,но все пак да преговорим.
Иска ми се да обсъдим как трябва да се подходи с храните и стръвта на затворени водоеми много рано пролета.Каде трябва да търсим рибата и кога тя е най активна.
Благодаря предварително за мненията.

Един ден , ще накарам България да се гордее с мен .......
- hanks
- вече хвърля и на тежко
Да попитам и аз по темата ходя на едно микро язовирче около 4-5 дкр. Лови се главно червеноперка и уклей но се завъди и много щука която малко или много бърка риболова(ама това е друга тема)дълбочината стига до 7м. Онзи ден ходих да ги пробвам но за мое разочарование като отворих пакета със захранка ми замириса на гранясало и като погледнах срока истекал преди 4 месеца,и не се надявах много да събере рибата ама така или иначе я метнах във водата лових на бял имах само 3 кълванета и една перка в кепа.Лових на дълбочина около 3.5 метра.Други ден мисля да ги пробвам пак дайте съвет с колко и каква захранка и на каква дълбочина да опитам?
- GoriLLaz
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Момчета за яз.Батак съм приготвил - Sensas 3000 Match Etang (Lake) + Sensas 3000 Gradons (Roach),отделно мисля кълцан торен омесен с тъмна глина, бял(шарен) червей, царевица на бондюел
. Мисля че ще успея да я излъжа рибата, ще търся мирни риби - кука 14, повод 0.12, подвижна плувка 1+1гр. или 3+1гр. според зависи ситуацията.
Мнения?

Мнения?