начинаещ match риболовец

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
hristotihov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: начинаещ match риболовец

Мнение от hristotihov »

gradev написа:Благодаря Ви колеги за отзивчивостта.По принцип и аз съм за COLMIC,притеснява ме за нея теглото и-285гр.,но аз не видях COLMIC ако искате било то и най-скъпия с тегло под 250гр.Както казах съм начинаещ в този риболов и първият ми въпрос е: толкова ли са от значение 60-70 гр. в по вече,теглото на макарата не влияе ли(Exage МRB 3000-310гр,с нея мисля да окомплектовам),а втория ми въпрос е къде във Варна мога да поразклатя ТИКА,за която марка чух много добри думи относно мачовите въдици освен от вас,а и от много мои приятели.
Colmic и Tica са брандове на един продукт.
нямам живарник
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

svincyyy написа:ОК бе колега .....
Извинявай колега, но силно си се заблудил. Не смесвай теглото, което изхвърля пръчката със строя и. Също така, не сравнявай различни въдици само по числата 5-15 или 10-30.
В тоя ред на мисли, всичките ти разсъждения и сравнения са напълно грешни.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
serkan1975
новобранец
новобранец

Мнение от serkan1975 »

chirusa_bg написа:
svincyyy написа:ОК бе колега .....
Извинявай колега, но силно си се заблудил. Не смесвай теглото, което изхвърля пръчката със строя и. Също така, не сравнявай различни въдици само по числата 5-15 или 10-30.
В тоя ред на мисли, всичките ти разсъждения и сравнения са напълно грешни.
числата са от значение не са писани напразно. :)
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

serkan1975 написа: числата са от значение не са писани напразно. :)
Но не и за строя на пръта, изключая амплитудата м/у горната и долната граница, която ни говори нещо за строя, но......
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аватар
svincyyy
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от svincyyy »

Несъм казал ,че 30 гр мач неможе да е с парабола ,но ще струва сигурно 400 кинта поне аз несъм видял мач до 150 лв с 30 грама акция и да е параболичен.15 грама акция на мач е за риби до 2 3 кг според и не е универсалната акция примерно 8-25 или 5-25.Това се мъча да обясня.А и не виждам смисъл да се дават 180лв за Колмика при положение ,че е 280 грама не знам дали си ловил с такъв грамаж мач ,но отиди зимата за гърбавица на реката и след 1 2 часа ела да те питам как си :).Сега някои ще кажат ее ми то има и болонези.Еее ми то и някои карат С класи ама някои карат Лади.Така че....
Пък и 1 колегата не е казал за какво ще го ползва та да му кажем към какво да се ориентира
2 Е писал че е начинаещ а мач а 5-15 за начинаещ не мерси.Аз с моя 8-25 като хвърлих първите 2 3 пъти върха му се удряше в дъното на язовира по-простата причина че съм свикнал да се силя като хамал като замятам.Незнам неми се спори вече на тази тема.Всеки си харесва дадена марка и модел от нея и си държи нанея.Засега аз съм на Тика може би защото ми е първи мач след 2-3 год незнам какво ще ми е на главата :).НАСЛУКА
Не Си Хвърляите Кордите По Земята Доста Е Неприятно :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”