Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Колко риби изтървахте заради закачена Хранилка?!
Модератор: Paublo_Eskobar
- g00
- вече хвърля и на тежко
Re: Колко риби изтървахте заради закачена Хранилка?!
Искам да добавя и още нещо, къде в случая ми е свободната линия с която аз индикирам и най малкото кълване?! Престанете! Фидер риболова не е шаранджийски риболов. Пак казвам НЕ Е ШАРАНДЖИЙСКИ РИБОЛОВ. Благодаря!

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ!

ОТКРИЙТЕ РАЗЛИКИТЕ!
Не е важно да си рибар, важно е да имаш мерак.
- g00
- вече хвърля и на тежко
Колега не се обиждай ама не четеш какво пише в темите. Прочети внимателно, разгледай статиите с монтажите за Фидер риболова след което вече ако не ти е ясно нещо задай въпроса. А това safety bolt rigs просто е излишно. Все едно да ти каза хвърли на дъно ама си сложи и плувка да ти индикира кога си хванал риба.ivelin_1976 написа:ОК колегаС тея кламери, секретни игли и топлийки ще се върнем във времето на шишетата! Те ХОРАТА отдавна са го измислили и се казва safety bolt rigs , нама да откриеш топлата вода!

- mitiogt
- ще става разбирач
Колега всеки си има мнение и си го изразява , това е идеята на форума , на мен също идеята с кламера не ми се нрави , но не съм ти казал, че е смешно, нали !!!
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
- ivelin_1976
- разбира нещата
Опитвам се да кажа следното: Ако заместиш /буквално/ вирбела и кламера с монтаж за сейфти отново ще се получи подвижна кошничка, но в по-добър вариант като изпълнение
Може евентуално дори да се скъси гумения шлаух на сейфтито. надявам се сега разбираш какво искам да кажа, определено не е буквално да заместим единият с другият монтаж, а да взаимстваме и пригодим един шарански монтаж за риболов на фидер.
п.п. нека си имаме уважението и да не се пращаме за кафе и др.

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

Сещам се какво имаш в предвид,ivelin_1976 написа:Опитвам се да кажа следното: Ако заместиш /буквално/ вирбела и кламера с монтаж за сейфти отново ще се получи подвижна кошничка, но в по-добър вариант като изпълнениеМоже евентуално дори да се скъси гумения шлаух на сейфтито. надявам се сега разбираш какво искам да кажа, определено не е буквално да заместим единият с другият монтаж, а да взаимстваме и пригодим един шарански монтаж за риболов на фидер.

- g00
- вече хвърля и на тежко
След още няколко поста на местото на кламера ще има дигитална камера за да виждате рибите как калвът.

- ivelin_1976
- разбира нещата
Bai Dobri написа:Сещам се какво имаш в предвид...

g00 написа:След още няколко поста на местото на кламера ще има дигитална камера за да виждате рибите как калвът.

- CERRUTI
- сериозен играч
Кламера няма ли да изиграе лоша шега при замятане с по тежки кошници?-Да изпусне още при напрежението по време на замятане?
Досега не съм губил риба заради закачена кошничка,губил съм кошнички от закачки.....
Ако техниката на вадене на уловена риба с фидер е правилна, шанса да изгубиш рибата заради закачена кошничка е изключително минимален!!!
Досега не съм губил риба заради закачена кошничка,губил съм кошнички от закачки.....
Ако техниката на вадене на уловена риба с фидер е правилна, шанса да изгубиш рибата заради закачена кошничка е изключително минимален!!!

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Клипса е предназначен да освобождава оловото когато рибата скъса и закачи оловото някаде с цел да не го влачи след себе си, а не когато дърпате вие. А кламерите като знам как ги прававят инма вероятност да се счипи още при замятане.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Не сьм много сьгласен в смисьл че е само ако рибата скьса ама щом си казал,не ми се спориdunavski написа:Клипса е предназначен да освобождава оловото когато рибата скъса и закачи оловото някаде с цел да не го влачи след себе си, а не когато дърпате вие

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- CERRUTI
- сериозен играч
Е то предназначения колкото щеш...... но това което е посочил дунавски е основното заради което е създаден клипса и сейфти монтажа!!!muerter написа:Не сьм много сьгласен в смисьл че е само ако рибата скьса ама щом си казал,не ми се спори

- g00
- вече хвърля и на тежко
Абе то всяко нещо има предназначение, аз примерно зимата си ползвам въдицата да си суша суджука на балкона..

- muerter
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Пф аре стига ве ,пьрво изгледайте няколко филмчета на които и да е производител и тогава ми се обадете.CERRUTI написа:то предназначения колкото щеш...... но това което е посочил дунавски е основното заради което е създаден клипса и сейфти монтажа!!!
Клипса е сьздаден специално за риболов в закачки ,което значи че , ако при удар оловото е закачено м/у камьните то се освобождава и можем безпрепятствено да извадим рибата.
Впоследствие идват и така наречените монтажи safety bolt rig и тем подобни историй.
пп:ще се опитам да кача едно филмче което да изтеглите,дано успея и пак ще си говорим за safety clips

На някои хора не им е нужен акт за раждане , а писмено извинение от производителя на контрацептиви !!
- stelco
- ще става разбирач
Колега g00,това с кламера разбрах ,че сте го взаимствал от някакъв Блог.Вие лично ползвал ли сте го.Как точно да се избере колко мек,твърд да бъде кламера,и защо риболова с фидер да не става за риболов на шаран.И колега стига си приписвал постове от други теми сега гледам че си пуснал сумати теми които които ги има в раздела .Гледам пуснал си тема за" Анатомията на фидера,"ами това е писано в темата "6 статии за фидер".
- ivelin_1976
- разбира нещата
stelco написа:за риболов на шаран.......