Спа хотели и минерални басейни в България

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър

Re: Спа хотели и минерални басейни в България

Мнение от GODzillata »

Брей, доживях и във Видин да се открие спа хотел, днес бях да поплувам, поразложих се и в парната баня, тия дни ще пробвам и сауната.
Още е нов, хората не го знаят, няма навалица, кеф голям беше. :D
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Пусни някоя снимка !!!
Аз толкова се постарах, а от теб само коментар, че е чисто нов.
Не, не!
Чакам хубава фотосесия, на които си голям майстор!
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

...'ми то си има снимки в сайта им. :roll: :mrgreen:
Аватар
G.Petkov

Мнение от G.Petkov »

Чак сега видях червените буквички.
Май взех да и да не виждам вече добре :D !
Аватар
krasentotev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasentotev »

Linderman написа:Здравейте колеги. Ако разрешите да изпозвам тази тема за да задам един въпрос...

Търся някое приятно място където да отидат родителите ми да отпочинат за 6-7 дни. От Добрич сме , а те не са ходили на почивка от 20 години и вече са почнали да забравят колко приятно мирише въздуха в планината :). Та търся им някое приятно и спокойно хотелче по планините, по възможност в блиозост до минерални извори и изобщо всякакви лечебни локации (все пак годинките си казват ...).

Видях "Чифлика" за който говорихте. Ще съм ви благодарен ако ми препоръчате и друго място, което ви е харесало на вас от личен опит.

Благодаря!

Здравей,
много добре си решил да зарадваш родителите си ,че тя нашата мила родина гледа само да ги затрие.
В България има много места, където да се разтовари човек и в същото време да получи лечебна процедура.Аз ще се спра само на тези ,които съм посещавал и отговарят на критерия ти - да е планински курорт с релакс процедури.
Велинград е една прекрасна дестинация с многобройни хотели и купища минерални извори(на всеки ъгъл тече минерална вода).Там е и карстовото езеро Клептуза .До тук са плюсовете на Велинград ,защото типично по български хотелите са супер а града не става за нищо.Мръсни улици и всичко е завзето от небезизвестната фамилия "Бееви".В Клептуза плуват пласмасови бутилкии, а базата е почти разрушена.Иначе има чудесен парк с борове ,а и много -добри еко пътеки над вилата на "Минестерски съвет".Именно там може да ползват по-евтино басейна -само срещу 5 лв,но то така или иначе всеки хотел разполага с басейн ,че и по два и повече.
Друго място ,бих ти препоръчал Родопите и то около "Ягодинската пещера".На едно толкова малко място са събрани куп природни забележителности ,е от към спа куца малко ,но си заслужава да се види цялата тази красота.Аз лично ти предлагам семеен хотел Ягодина -намира се в центъра на селото(джамията е точно на среща ,но няма кой да вие така ,че ще е тихо).Хората са много гостоприемни а порциите са огромни .Отлична отправна точка за всички забележителности по него край ,а именно :
Триград и Триградското ждрело ,Буйновското ждрело,Ягодинска пещара ,Дяволкото гърло,Харамийска пещера,връх Св.Илия и др.Въздуха е разкошен ,а Мурсалски чай ,боровинки и мед предлагат навсякъде.Пътувайки на там може да се отбиете и през Чудните мостове.
Друго място е Рибарица и хотела Евъргрийн палас .До него се стига по мост от ковано желязо в реката има риба ,а ако не можеш да хванеш там в самия хотел има рибарник с пъстърва и есетра,тенис на корт ,басейн ,спа всичко .Мисля, че беше собственост на Дуган.
Добра дестинация е и Мелник .Аз лично предпочитам там да ходя август месец и по -точно в комплекс" Макезен".Хората са много гостоприемни има външен басейн ,огромна механа и разкошна леглова база .Детска площатка ,охраняем паркинг,лична оранжерия от където правят страхотна салата ,а грамажа е повече от доволен ,а дините са просто най хубавите които съм вкусвал през живота си.Спа център има в центъра на градчето включва всичко ,а има и какво да се види Курдопуловата къща с феноменална изба,Роженският манастир е много близо ,а и пътя към него вече е асфалтиран.
Също прекрасно място е и Искърското дефиле и по-точно комплекс "Божилово".Намира се точно над еко пътеката над Бов мисля ,че и казваха Вазовата пътека,там е и скален феномен Джуглата ,както и един от най високите водопади "Скакля"Гледките са неопесуеми Страхотен каньон ,водопад и природа.Хората от комплекса са повече от гостоприем.
Не е лошо да се посети и "Павел баня"в хотел "Маркони" предлагат всякакви процедури ,а точно срещу него се намират" Кавръковите къщи"където може да се отседне много по евтино и в същото време да ползваш спа процедурите и минералния басейн на "Маркони"
Старозагорските минерални бани също не са за изпускане ,спа процедури всякакви ,хотелите са на ниво,аз лично посещавам "Калиста" .Там може да се види и "стъпката на Дева Мария"
Мисля да спра до тук защото много дълъг ще стане поста,ако си се спрял вече на нещо по-конкретно от мен изброеното ,пиши и ще ти кача снимки, иначе ще стане доста досадно ако натрупам и тях :))))
Ами за сега това е и далеч не е всичко, което предлага България ,много красива страна ,богата история ,природни забележителности -цял живот да ги обикаляш пак няма да можеш да видиш всичко.
Изображение

Изображение
Аватар
GODzillata

Мнение от GODzillata »

Дай отзиви за "Калиста"? :roll:
Аватар
krasentotev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasentotev »

Всички места които съм посочи са готини .Там където съм бил и не ми е направило добро впечатление не съм ги поместил за да не ви губя времето.
Калиста е много добро място за релакс има всякакви процедури ,дасейн голям за възрастни с поместени хидро легла в самия басейн с цел масах на тялото ,има водопад има и детски басейн ,а цялото пространство е на две нива заети с шезлонги.Непосредстведо до входа на басейна има бар със стъкло делящ го от самия басейн така че може да се наблюдават децата и от барчето.Има два вида сауни инфраред и финландска ,стая за отдих,лакониум,ледена стая,два вида стаи тип парна баня с аромат на лавандула е едната а другата на мента.отвън има игрище за футбол на малки вратички.Стаите са лукс .Считам че ще останеш доволен.
Ето и малко снимки:

Сори ама не иска да ми качва снимките ,дайте идея как да стане.
http://www.spahotelcalista.com/_prices/Online/index.htm
Изображение

Изображение
Аватар
krasentotev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от krasentotev »

Имам снимки и от стъпката на Дева Мария ама пусто не ги качва :(
Изображение

Изображение