Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Монтажи за риболов
naRiba.com

Форум

Камуфлажен монтаж
Модератор: sapuna
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Re: Камуфлажен монтаж
стъпка по стъпка
- Прикачени файлове
-
- 005-2.jpg (33.48 KiB) Преглеждано 682 пъти
-
- 004-1.jpg (37.72 KiB) Преглеждано 682 пъти
-
- 003-2.jpg (34.95 KiB) Преглеждано 682 пъти
-
- и господ не е толокова добър
Продължението от колегата, малко ги замотахме, но ще ви стане ясно ако желате да си правите

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- achocarp
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Ей това ме кефи моооооооооооооооого, браво на Солар за пореден път 

-
- научил се да хвърля
Не е само СОЛАР дори тук е малко по-фин http://www.spro.nl/catalogus/UK/flash.html#/184/
Започнах с една лескова пръчка през далечната 1959 г.vladi gtv написа:Не е само СОЛАР дори тук е малко по-фин http://www.spro.nl/catalogus/UK/flash.html#/184/

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- Красимир Атанасов
- учете се от него
Бях обещал да споделя за пробите, които реших да направя след забраната. Е, той сезона вече си отива (активния), а и тази година беше много тегава за мен и от към брой излети, и от към експерименти. Но специално този експеримент си го проведох в рамките на един излет (около 6 часа). Вместо изкуствените камуфлажи използвах истински водорасли от водоема. Целта ми беше да излъжа някоя каракуда или шаранче, които в този водоем, на който експериментирах намаляха значително, но все още се "намират". Та експеримента го проведох в паралел с един монтаж на друга въдица, но без водорасли на нея. Водораслите малко трудно ги монтирах, но се получи. Та на едната въдица - с водорасли, а на другата - без. Направих си едно хранително петно на около 100 метра от брега и с лодка "спуснах" двата монтажа в това хранително петно на дистанция един от друг - около 2 метра (визуална преценка), като дълбочината беше около 5 метра.
Какво се получи: На единия монтаж (без водорасло) имах няколко леки удара и две червеноперки (стръвта беше жито), като ударите бяха много плахи, но последователни. На монтажа с водораслото имах само два удара (пипане), като веднага след подръпването всичко застиваше и нямаше повторно пипане непосредствено след първото.
Изводи: За еднократен експеримент не мога да дам някакви умопомрачителни заключения, защото експериментът е редно да се проведе поне в рамките на 10-15 излета. Въпреки това, след доста разсъждения си мисля, че след като рибките атакуват стръвта, налапвайки я, те повличат монтажа заедно с водораслото. Самото раздвижване на водораслото имам чувството, че е причина да няма повторна атака след първата на монтажа. Стръвта си беше на линията и в двата случая на кълване, но втора атака не последва. Изводите не трябва да се приемат като нещо установено със задължителен елемент, а само за размисъл. Просто трябват още експерименти.
Излетът го направих (експеримента) в средата на м. август - в големите горещини. Това също може да е една от причините за слабия резултат, но пък все са си данни за размишление. Ще се радвам и други колеги да споделят, ако са експериментирали. Поздрави на всички и най-вече на snegk, пуснал темата и описал монтажите.
Какво се получи: На единия монтаж (без водорасло) имах няколко леки удара и две червеноперки (стръвта беше жито), като ударите бяха много плахи, но последователни. На монтажа с водораслото имах само два удара (пипане), като веднага след подръпването всичко застиваше и нямаше повторно пипане непосредствено след първото.
Изводи: За еднократен експеримент не мога да дам някакви умопомрачителни заключения, защото експериментът е редно да се проведе поне в рамките на 10-15 излета. Въпреки това, след доста разсъждения си мисля, че след като рибките атакуват стръвта, налапвайки я, те повличат монтажа заедно с водораслото. Самото раздвижване на водораслото имам чувството, че е причина да няма повторна атака след първата на монтажа. Стръвта си беше на линията и в двата случая на кълване, но втора атака не последва. Изводите не трябва да се приемат като нещо установено със задължителен елемент, а само за размисъл. Просто трябват още експерименти.
Излетът го направих (експеримента) в средата на м. август - в големите горещини. Това също може да е една от причините за слабия резултат, но пък все са си данни за размишление. Ще се радвам и други колеги да споделят, ако са експериментирали. Поздрави на всички и най-вече на snegk, пуснал темата и описал монтажите.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Да допълня малко камуфлажката