Помощ - много фитки, що така?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
topsoft
фен клуб-скобар

Re: Помощ - много фитки, що така?

Мнение от topsoft »

Ivak написа:Не мога да вържа нещата нещо.
По-принцип гоямата кука води до фитки при засичане, малката до испускане при вадене/ откачане. Тук съветите наобратно :roll:

Или рибите са малки или повода е много дълъг. За да са осмукани червейте без индикация значи рибата "щипе" червея не го лапа а само що притиска с края на устата. Много често ми се случва със скобари, кефали, баби и капризни каракуди. Та ако е такъв случая голямата кука не е решение.
Индикация за кълване имаше, но много финни, по скоро и аз си мисля за по-къс повод от колкото за по голяма кука точно заради осмуканите на половина червей
Изображение

Изображение
M_tech1 написа:П.П.Някой да знае къде изкупуват риба,че тези трудно ги раздадох даже?
http://www.fotosviat.bg
kasabinho
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kasabinho »

Ivak написа:Не мога да вържа нещата нещо.
По-принцип гоямата кука води до фитки при засичане, малката до испускане при вадене/ откачане. Тук съветите наобратно :roll:

Или рибите са малки или повода е много дълъг. За да са осмукани червейте без индикация значи рибата "щипе" червея не го лапа а само що притиска с края на устата. Много често ми се случва със скобари, кефали, баби и капризни каракуди. Та ако е такъв случая голямата кука не е решение.
Много правилно. Дори да ти бяха малки куките от толкова много кълванета все щеше да извадиш една или поне да имаш откачания. Най-вероятно рибите са много малки и не могат да налапат куката. Ако са ти приоритет тези рибки експерементирай с по-малки куки и по-малка стръв както и да скъсиш повода. Като за начало бих пробвал и с вердевас и много малък стиропор. Също така бих пуснал още една въдица с елементарен монтаж, малко олово/хранилка и кука преди тежестта, т.е. нямаме празен ход при кълване и съпротивление, което да повдигне рибата, за да се усети кълването ведната. Това, че имаш празен ход 10 см е всичко друго, но не и самозасечека.
Изображение
Аватар
Коце ©
фен клуб-скобар

Мнение от Коце © »

Също имай предвид, че всеки монтаж има различна чувствителност откъм индикация на върха на фидера. Ако имаш 2 фидера направи различни монтажи и заметни на едно място за да видиш разликата. Трябва много да се ловиш за да си направиш правилните изводи. Теорията не винаги е правилна. Аз постоянно сменям монтажи докато налучкам правилния.
При плахи кълванета слагай по 1 червей - бял или пинки - тогава по-лесно ще налапва стръвта.
Давам пример със състезанието на Правище - редки риби, не се хранят. Пробвахме поводи от 15 до 60 см, малки и големи куки...Оказа се, че при нас взима на 2 червени пинки най-добре, без значение от дължината на повода.
iano
новобранец
новобранец

Мнение от iano »

И аз мисля така, рибите са били малки. Малките куки са за предпочитане даже, при капризни риби особено. Повода се скъсява ако кълването е интензивно и налапват надълбоко. Хвърлял си на неправилното място просто където гимжи от дребни рибета. Първо си изследвай дъното и дълбочините за да избереш място за риболов и тогава няма да имаш този проблем. Успех :)
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на фидер”