Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

царствто на морунажите 2
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: царствто на морунажите 2
Tоя пич от снимката винаги него целя да ме проверява!Печеняга е.Даже преди две години по това време си трепех морунажите на едно местенце до Ореховица и той през два дена минаваше,та ме запомни и последните риболови преди забраната направо се поздравявахме,а той директно си продължаваше по пътя 

- pacho109
- сериозен играч
Това е,всеки край от Родината си има своите дадености.Северозапада си има Искър и Огоста , долу на юг Марица ,Тунджа и Арда,че и Струма и Места и отделно язовирите.Ама като има мундари,където ловят като ,че утре ще умре-риба няма да има.Браво за добрия риболов и комплименти за ИАРА-та 

Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Днес бях на реката на въпросното място. Риболова беше много слаб. На реката бяхме към 5:00 часа /имаше колеги и преди нас
/ и всеки си хареса място. Един колега си изкопа между едни дървета място и се настани с болонезата си. Казвам всичко това защото останах с много лошо впечатление от колегата ribolovcho. Та въпросния колега пристигна към 10-11 часа. Искаше да се настани до този колега със болонезето. Мястото е около 2-3 метра широко и отгоре има много клони. Колегата с болонезето категорично не му разреши да застане на ribolovcho / той беше със щека/ до него и той вдигна луд скандал придружен с псувни и заплахи от страна на въпросния колега. Както и да е премести се малко по-нагоре /10 м/ по течението и застана под една върба до други трима колеги. Те му разрешиха да застане до тях като той ги уверяваше, че няма да им пречи. До преди да дойде въпросния колега тримата колеги /с болонези/ ловяха по някоя и друга риба като изтичаха надолу. След като се настани под тях със щеката, те неможеха да изтичат въобще и риболова за тях приключи. По същия начин е процедирал и предния си излет /това го каза и друг потърпевш колега/. След като видя, че не кълве постоя до 12:00 часа и прибра щеката. Докато прибираше колегата с болонезата /с който се караше за място/ изкара две риби. Сега най-важното, което смая всички на вира. Докато си тръгваше с колата си, слезе от нея и хвърли от високия бряг нещо тежко във водата пред въпросния колега /с когото спореше за мястото/. Незная това от злоба ли беше или от какво? Хвърли най-вероятно огромен камък и отпраши веднага с колата. Чу се срашно пльоскане във водата и както се очакваше риболова изцяло спря. Можеше да строши на колегата болонезето, дори да го нарани /размина се само с намокряне/. Исках да напиша това, за да разберете що за индивид е този колега, който се представяше във форума за коректен, възпитан и т.н., дори беше модератор /гледам, че вече не е/.

.........................а сега ква стана тя..................... 

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
- panddov
- вече хвърля и на тежко

Аййй верно ли бе колега

''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
колега веско -бг ти нещо не си в час май...първо ..въпросния колега го помолих най учтиво..
ако може да ме пусне отгоре над него да ловя...,това беше единственото празно място..
естествено той ми каза че не можело да застана там защото ще си лови риба за консерви...
и некакви тъпотий от рода че щял съм да му строша болонезето..и незнам си какво..не съм длъжен да ти давам обяснения..но ще го направя за да се защитя пред колегите..
та въпросния "господин..човека с консервите .каза че не става ..по принцип ти знаеш за каква навалица става въпрос..консерваджията беше хванал разстояние от 10 метра..като умишлено беше хвърлил клони за да не може никой да застане там..опитах се по културен начин да го убедя но той взе да ми се заканва че щял да извади нещо от колата/предполагам оръжие/ да ми го покаже....за това беше целия скандал ..а ти чул недочул почваш да говориш глупости...
той трябва да се радва че не яде и бой..но все пак се въздържах..помолих другите колеги и те ме пуснаха..и ми казаха че от 1 час не са хващали нищо..сутринта калвяло но кум 9 спряло..
даже ме караха да и хвърлям захранка и на тях..хвърлях и червеи около 300 грама .ала бала
аз хванах 2 и 3 откачих и колегата под мене който беше хвана 2 ..но рибата не се хранеше ..гледах и други колеги със щеки си заминаха без риби..така че подозирам че ти искаш умишлено да ме злепоставиш...
и казвам го със открито сърце...на такива месари..консерваджий които си мислят че реката е тяхна собственост -винаги ще хвърлям каквото може..другия път по главите и..предполагам че и ти си бил за консерви..
не те познавам кой си и какъв си но с удоволствие ще се запозная със теб да тои докажа че не съм такъв за какъвто ме имаш..
и друго ..предния път ми отстъпиха мястото мойте приятели от червен бряг..пепи може да ти го докаже.нощувах там да си хвана място заради такива месари като въпросния човек ..от който не можеш да хванеш място..други са с по 3-4 пръчки и т.н...за това му я захраних на месаря със една кофа захранка..това съм хвърлил..дано да си хване за консерви..
п.п. а ти къде седеше веско -бг.. та си толкова СИГОРЕН КВО Е СТАНАЛО..утре пак ще бъда там ако не вали...заповядай...да ти хвана риба за консерви..по принцип я пускам ама тоя път ще ти я дам ..ако познаваш месаря да му я дадеш и той да си направи...
..поздрави..
колкото е вярно че съм бил модератор
..толкова е вярна и твоята история
ако може да ме пусне отгоре над него да ловя...,това беше единственото празно място..
естествено той ми каза че не можело да застана там защото ще си лови риба за консерви...
и некакви тъпотий от рода че щял съм да му строша болонезето..и незнам си какво..не съм длъжен да ти давам обяснения..но ще го направя за да се защитя пред колегите..
та въпросния "господин..човека с консервите .каза че не става ..по принцип ти знаеш за каква навалица става въпрос..консерваджията беше хванал разстояние от 10 метра..като умишлено беше хвърлил клони за да не може никой да застане там..опитах се по културен начин да го убедя но той взе да ми се заканва че щял да извади нещо от колата/предполагам оръжие/ да ми го покаже....за това беше целия скандал ..а ти чул недочул почваш да говориш глупости...
той трябва да се радва че не яде и бой..но все пак се въздържах..помолих другите колеги и те ме пуснаха..и ми казаха че от 1 час не са хващали нищо..сутринта калвяло но кум 9 спряло..
даже ме караха да и хвърлям захранка и на тях..хвърлях и червеи около 300 грама .ала бала
аз хванах 2 и 3 откачих и колегата под мене който беше хвана 2 ..но рибата не се хранеше ..гледах и други колеги със щеки си заминаха без риби..така че подозирам че ти искаш умишлено да ме злепоставиш...
и казвам го със открито сърце...на такива месари..консерваджий които си мислят че реката е тяхна собственост -винаги ще хвърлям каквото може..другия път по главите и..предполагам че и ти си бил за консерви..
не те познавам кой си и какъв си но с удоволствие ще се запозная със теб да тои докажа че не съм такъв за какъвто ме имаш..
и друго ..предния път ми отстъпиха мястото мойте приятели от червен бряг..пепи може да ти го докаже.нощувах там да си хвана място заради такива месари като въпросния човек ..от който не можеш да хванеш място..други са с по 3-4 пръчки и т.н...за това му я захраних на месаря със една кофа захранка..това съм хвърлил..дано да си хване за консерви..
п.п. а ти къде седеше веско -бг.. та си толкова СИГОРЕН КВО Е СТАНАЛО..утре пак ще бъда там ако не вали...заповядай...да ти хвана риба за консерви..по принцип я пускам ама тоя път ще ти я дам ..ако познаваш месаря да му я дадеш и той да си направи...
..поздрави..
колкото е вярно че съм бил модератор

- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:

Добре ти от къде знаеш, че сме месари или който е дошъл преди теб е месар така ли? А защо като си хвърлил една кофа захранка не каза гордо аз ви захранвам, а се качи в колата и отпраши. Захранка е било друг път. А колкото до мястото, което според теб е 10 м, ще го снимам за да видят колегите дали е толкова. Факт е, че след като си тръгна всички обсъждаха държанието и постъпката ти. А къде съм бил - близо до въпросния колега. Не те познавам лично /виждал съм те във форума от репортажите ти/ може и от завист или от гняв да си постъпил по този начин, но да парадираш във форума, че сме месари /защото сме на дашните места преди теб/ е смешно. Незнам кой се хвали, че предните дни е хванал 11 и 14 кг преди да дойдат от ИАРА. Аз съм бил месар /дори риба не ям/
. Неискам да парадирам, но аз казах на ИАРА /по точно на Калоян/ за масовата сеч на морунажите по Писарово в петък миналата седмица. Неискам повече да споря. Исках да кажа на колегите, как постъпва "виден" член на форума, който пуска постоянно репортажи / което е и целта на форума/ . Просто бях потресен от държанието и постъпката ти накрая - хвърляне на кофа захранка
/по вероятно кофа с камъни/
А колкото, че си бил модератор може и да съм грешка. Бях останал с такова впечатление.

А колкото, че си бил модератор може и да съм грешка. Бях останал с такова впечатление.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
момче що не пиеш една ракия..и вземи напиши нещо по интересно в тоя форум..за 2 години имаш 3 мнения.със това 4..и се укроти..каде видя че те наричам тебе месар...визирам истинския месар с консервите ..твоя човек..а защо не кажеш как колегите от другия бряг ме насърчаваха да му тресна един,как ми казваха --аве я сядай кво му се молиш на тоя...но аз не се подадох на тяхното желание за шоу..а си намерих друго място,там колегите ме пуснаха -като ми казаха че няма смисъл да ги питам а направо да сядам,. на човеко с прехвалената болонеа,на който му трябват 10 метра за да може на спокойствие да лови риба за консерва..регламента е от човек до човек 3 метра..самия факт че има много хора не позволява 2 ма човека да хванат целия вир,да не би вие като сте дошли преди другите да се разположите 3 мата на целия вир ..реката е на всички.....и така нататък,..мое и от яд да съм метнал по него ..но понеже нямаше със какво метнах захранката която ми остана почти цялата щото хвърлих само няколко топки ...но другия пут ще намеря камъни..засрамете се малко с тая лакомия ве момчета..няма да изловите всичката риба....

Целта ми не е да те злепоставям, а казах това което видях и чух днес. Да човека с болонезата е мой познат и мога да ти кажа и уверя, че не е месар. Предполагам и на теб няма да ти е приятно цяла сутрин да копаеш и след това да ти се натресят. Миналият ни риболов /в четвъртък/ така едно цигане се настани до него и при замятане с директен телескоп му счупи болонезата. Просто местата са много малко точно на този вир от тази страна и затова се получават конфликти. Както и да е. Надявам се да се запознаем някой път по водоемите и да обменим опит. Наслука утре и дано да не вали.
- ribolovcho
- фен клуб-скобар
- Обратна връзка:
- antivik
- кандидат преподавател
Ей кво направихте с хубавата тема бре
Такава голяма и хубава ряка да не можете да разделите... Преди известно време и язе имах подобни проблеми с недостиг на място и згъчкване на народа/разстояние около 2-2,5м. от човек до човек/, ма се размина без инфекции. От тогава съм решил - може 1 рибе да не фана, ма нема и да се навирам у навалицата, ща гледам да ми е широко и тихо, да си дищам спокойно и да си почина като хората, а рибата ако дойде добре дошла
.

Когато рибата не ще - НЕ ЩЕ!
- trepachoo
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Колега и аз съм на това мнение!
По-добре капо сам на реката ,отколкото един върху друг.............ако ще и сомове на плувка да излизат
Момци стиснете ръце ,па следващият път -съвместен репортаж

Момци стиснете ръце ,па следващият път -съвместен репортаж

ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...