мнение отностно 2 пръчки

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Re: мнение отностно 2 пръчки

Мнение от ivelin_1976 »

INCUBUS написа:Обаче-никой не ти е казал,че при мача,ако го изпозваш да ловиш с неподвижна плувка по река,често ще ти намотава кордата около върха.....
Зависи колега с какво влакно използваш :wink:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Давай с всякакви,ама с плувки до 2 грама,ще си имаш занимавки,че съм ги гледал такива тарикати,дето с една мач-пръчка от скъперничество се опитват навсякъде да ловят,пък как псуват после,и каквото и да е влакното,пък ако ти покажа моите влакна,ще проплачеш :)
Аватар
Chr74
новобранец
новобранец

Мнение от Chr74 »

Защо не пробваш с Browning Ambition 4,2. В момента е на цена около 78лв- 80лв в All fisherman, аз съм с такъв и много ми допада.
Всичко е въпрос на вкус де :)
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

INCUBUS написа:Обаче-никой не ти е казал,че при мача,ако го изпозваш да ловиш с неподвижна плувка по река,често ще ти намотава кордата около върха....
Както и да се ползва,никакви подобни проблеми няма...Ловил съм с мач на река,доста пъти.За пръв път чувам(чета)на някой да му се оплита корда на върха.Направо е Ъпсурдно...
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Ми не знам къде точно е ъпсурда-много пъти съм ги гледал отблизо как намотават точно по този начин / с мач-пръчки на "Тубертини","Шимано","Мавър" и пр./,след като работят на празни обороти с плувки по 1,5-2 грама.За това продължавам да си твърдя,че мач-пръчката не е за река с течение и риболов с неподвижни плувки /в смисъл не ваглери и слайдери/-за целта си има болонези за познавачите,а за масовия риболовец и не толкова разбиращия и с малки парични възможности-всеки един телемач с дължина поне 4 метра,8 водача,тест 5-20 г ще му върши добра работа с достатъчно удоволствие.
Аватар
ivelin_1976
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivelin_1976 »

Paublo_Eskobar написа:Както и да се ползва,никакви подобни проблеми няма......
И аз съм ловил не веднъж на реката с мача и до сега съм нямал никакви проблеми с върха, оплитане и др. Не знам как се получава този номер при другите :!:
shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY Изображение
Аватар
hanks
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от hanks »

Оплитания могат да стана ако влакното е осукано иначе нямам как да се оплита около върхъ на мача.
Аватар
lusox_iv
новобранец
новобранец

Мнение от lusox_iv »

INCUBUS написа:За това продължавам да си твърдя,че мач-пръчката не е за река с течение и риболов с неподвижни плувки

Е не си прав.Най-малкото,ако си гледал филми от поредицата"Риби и такъми",там има няколко в,който Валентин Колев ги ловка именно с мач пръчка.Тука разбира се,не казвам,че трябва да се копира всичко от това,което се гледа или чете,но все пак всичко е до предпочитания.Според мене,ако с мача може да се постигне добър контрол,няма проблеми да се лови с него,но имайки предвид по-късата му дължина,естествено и дистанцията би била по-малка,сравнение с една 5 или 6 метрова болонеза. :wink:
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Не гледам такива филми и няма да гледам.В повечето случаи предават местен куц опит,изкривен поради ниската култура и големите претенции на "майстор-риболовеца",на който отдавна не му е достатъчно удоволствието от излета,ами му е дотрябвала медийна слава.В крайна сметка ползвайте мач-пръчките както си искате,то българите с това сме известни,че винаги искаме да се пишем по-хитри.
Niko_64
новобранец
новобранец

Мнение от Niko_64 »

Не се е...........те мач на река е като Болонеза на океан.Е не,че някой хора го си го могат.
Еххххххххххх рекичко,рекичко.
Аватар
Paublo_Eskobar
Модератор
Модератор

Мнение от Paublo_Eskobar »

Niko_64 написа:Не се е...........те мач на река е като Болонеза на океан.Е не,че някой хора го си го могат.
Никой от нас не твърди,че мача е по добре от болото за риболов на река,просто при липса на боло и мача върши някаква работа. :smt109
Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Paublo_Eskobar написа:
Niko_64 написа:Не се е...........те мач на река е като Болонеза на океан.Е не,че някой хора го си го могат.
Никой от нас не твърди,че мача е по добре от болото за риболов на река,просто при липса на боло и мача върши някаква работа. :smt109
Със сигурност! Ловил съм с мач на река и то успешно. Вярно е че има недостатъци, но риболов - има :wink:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мач”