Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: 6-ца - Shimano, Tica, Mitchell или ... ?
Ами да. Всички се катерим по стълбицата и харчим пари докато не стигнем до Шимано или Дайва, но ще се окаже, че най-евтиния вариант е човек да си купи Шимано или Дайва
.
Давай докато се държи Тиката па като се нафраска - Шимано. И аз съм на същия хал, но със Суинг. Мисля утре да я пробвам по Струма. Така като те гледам - ще си взема и фидера.

Давай докато се държи Тиката па като се нафраска - Шимано. И аз съм на същия хал, но със Суинг. Мисля утре да я пробвам по Струма. Така като те гледам - ще си взема и фидера.
-
- кандидат преподавател
Никое Шимано под 300 лева не може да се мери с коя да е от изброените модели Тика,а за резервни части и бързина на ремонта-изобщо няма какво да обсъждаме.
- калин кацаров
- сериозен играч
всички италиански производители произвеждат качествени болонези
Trabucco- Energhia k2
Maver - вижте новите модели за 2012г и се убедете ,да не споменавам старите G, H, E модели , които са отлични и са made in italy
Colmic - силата им е имено в болонезите
Tubertini - KB, PRO REEL, River все още се намират , made in italy са и са модели на
Giampiero Barbetta.
Milo-по старите КОЕХ модели , новите stradivari
качествени болонези имат също и Sarfix, Triana, Fly, Casini....., да не изброявам всички
Mitchell - suprema ultra, top thin, top strong, exstreem, модели все за италианския пазар, те италианците ги признаха, та какво остава за другите, естествено произвеждаха се преди,даже са ми слабост
Browning -преди години правеше наистина уникални и мачове, щеки, болонези, когато Bob Nudd беше на върха
ДАЙВА И ШИМАНО ,последните години да наистина прават едни от най-хубавите и скъпи болонези, но се славят с друго
Тиkата е евтина марка, не я слагайте при големите
Trabucco- Energhia k2
Maver - вижте новите модели за 2012г и се убедете ,да не споменавам старите G, H, E модели , които са отлични и са made in italy
Colmic - силата им е имено в болонезите
Tubertini - KB, PRO REEL, River все още се намират , made in italy са и са модели на
Giampiero Barbetta.
Milo-по старите КОЕХ модели , новите stradivari
качествени болонези имат също и Sarfix, Triana, Fly, Casini....., да не изброявам всички
Mitchell - suprema ultra, top thin, top strong, exstreem, модели все за италианския пазар, те италианците ги признаха, та какво остава за другите, естествено произвеждаха се преди,даже са ми слабост
Browning -преди години правеше наистина уникални и мачове, щеки, болонези, когато Bob Nudd беше на върха
ДАЙВА И ШИМАНО ,последните години да наистина прават едни от най-хубавите и скъпи болонези, но се славят с друго
Не знам, аз се изръсих 340 лв. за 7 метровката.......калин кацаров написа:всички италиански производители произвеждат качествени болонези
Рибата винаги е на другия бряг
- калин кацаров
- сериозен играч
Gad975 написа:Не знам, аз се изръсих 340 лв. за 7 метровката.......калин кацаров написа:всички италиански производители произвеждат качествени болонези
те другите са не 340 лв, а от 340 евро нагоре
-
- ще става разбирач
E ако на 340 левова въдица и казваме ефтинакалин кацаров написа:Gad975 написа:Не знам, аз се изръсих 340 лв. за 7 метровката.......калин кацаров написа:
те другите са не 340 лв, а от 340 евро нагоре

и кфо болото ако не ми е за 300-400 евро скобара ше излезе от водата да види и тогава ще клъвне ли
Според мен тиката е най отдачния вариянт цена-качество и лекота
поздрави

Според мен тиката е най отдачния вариянт цена-качество и лекота
поздрави
-
- кандидат преподавател
Колкото пъти питаш,толкова мнения ще събереш-и то за марки,дължини и всякакви пари
NITro`bE е написал хубави неща за Тиките,които подкрепям с двете ръце и с двата крака,като почнеш от 5-ци та до 7-ци,с добавката,че се справят чудесно и безаварийно с едри скобари,морунгели и кефали.

- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Всички болонези на TICA, са с оптимално съотношение...цена- качество... по приемливи няма
A Swing-a, как се гъне, каква парабола само....малиии, е няма такъв кеф...няма.

A Swing-a, как се гъне, каква парабола само....малиии, е няма такъв кеф...няма.
- калин кацаров
- сериозен играч
те всички са от един клас затова,
чупят се като солети, на шимано дори nexave ги бие по всички параметри
- tamihal
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Kолега, това е несериозно твърдение....а най-малко, пък nexave, ще ги бие по диаметър на бланката...а това за чупливоста е просто някакъв мит, пуснат из форумите за една или две пръчки счупени по невнимание, от някой хамалин...все пак не са направени от захарно тесто...калин кацаров написа:

Аз най леката им, тънка и мека пръчка, втора зима, не мога да я спраскам...а бая тормоз вижда.
Изобщо не съм съгласенкалин кацаров написа:те всички са от един клас затова,

- калин кацаров
- сериозен играч
NITro`bE написа:Изобщо не съм съгласенкалин кацаров написа:те всички са от един клас затова,
чупят се като солети, на шимано дори nexave ги бие по всички параметриИмам Арес от 2 години ходя постоянно с него по Дунав ,Искър и Вит. Няма трошене и на доста места върха се бие в клоните и до сега не съм имал проблем
А относно шиманото .. изобщо не може да се сравнява с Тика нито по лекота нито по изработка нито по ЦЕНА (не всички сме милионери).
ти явно на живо не си виждал болонеза на шимано, болонезите на шимано са с изящен външен вид, перфектни водачи с дълго краче, изключително здрави и леки, дори и по твърдите им модели, всички болонези, включително и аливиото която им е най евтина е с горепосочения външен вид, да не споменавам, пък как изглеждат болонезите от speed master нагоре, и друго нещо много важно, виж как е монтирана долната капачка, а не като при твоите тики хамалската голяма и груба
-
- кандидат преподавател
Е,е,Калине,нали не смяташ,че преди да започна да купувам Тики,не съм разгледал,прибърсал,раздрусвал,наблюдавал и т.н.разните ефтинии на болонезите на Шимано ?Резултата беше,че си купих сал едно Шимано,ама няма да пиша колко струва,с биофибри е Спийд Мастър и не е само боло,ами е и мач.От Тиките ми нито една не се таковала кат солета -вярно,на две от тях съм чупил върховете,но по начина,по който това се случваше,би се случило и при върховете на Шимано Нексейв и Аливио и пр.С Тиките ловя от сравнително едрите риби /от 0,5 до 1,0 кг/ предимно скобари и то обикновено в плитки бързеи,та мога да кажа само добри думи за строй,тест,издръжливост,лекота и хич не са им къси крачетата на водачите-не съм имал случай на т.нар."залепване"на кордата за пръчката дори при интензивен дъжд.
-
- фен клуб-скобар
Няма нужда пак да си мерим въдиците, коя капачка как била монтирана кой водач колко стърчи. Всички по-сносни въдици стават след като ти пасне някоя не щеш да я заменяш за друга докато не намериш по-добра.
"Докато ми плащат колкото да не умрем, ще работим колкото да не заспим''
:D