КАРАГЬОЗ - 2011

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Borkata
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: КАРАГЬОЗ - 2011

Мнение от Borkata »

trabucco беше :D между другото днес имаше пак сумати народ на няколко пъти минах от там но никой нищо не вземаше.чак вечерта на смрачаване около 20.20ч видях трима да вземат по една риба в рамките на 4-5 мин. един до друг
Качествени чепарета Borkata
Изображение
Аватар
smel1968
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от smel1968 »

Е и аз видях вчера-един приятел 6 риби наведнъж/поне по 350 гр. парчето/-под аспарухов мост по обяд.Но само това беше-още 2 часа хвърлял и нищо.Преди това-сутринта е пробвал на Петрол и е хванал 1-на риба която изтърва при вдигането-тогава се е амбицирал и под моста.Там тези 6 бр.Днеска и аз хвърлях около час и половина м/у 14 и 15,30 часа,имаше още 5-6 човека,но нищо.Имаше силен вятър и доста водорасли.Но започвам редовно да проверявам вече.
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита.” -Христо Ботев
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Хайде-вдруги ден проби . Задължително :axe: :axe:
Цял ден :axe: :axe:
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

вчера взех пурвия си харип за тази година
на кейчето до академик в аспарухово
колеги са вадили и под аспарухов мост
НАСЛУКА на всички
Аватар
pluv4o
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от pluv4o »

Добро инфо чета тука,а що още не съм грабнал сопата и да тренирам...и аз не знам. :smt102
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Здравейте! :D
Днес сутринта на Зеленото Фарче във Варна, бяхме 6-има колеги с директни телескопи и всички без мене хванаха по едно-две харибчета, но имаше и трофейни екземпляри, подобни на големи платерини! :shock: Аз бях със старо ръждясало чепаре от миналата година, което беше като за калпак и с малки куки - номер 10 и хващах само гюмюши. След обяд си направих едно чепаре оптимизирано за карагьози! :wink: И вечерта от 19:30 до около 21:00 часа на Морска Гара хванах две харибчета по около 20-ина сантиметра, не видях друг колега да извади голяма риба след обяд, докато бях там! Т.е. май сутринта беше по-добре(не за мене де, а по принцип)!
Наслука на всички! :D
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

здравейте
днес около 8:30 сутринта ударих един едър харип
под моста взех го от дъното
но само толкова
НАСЛУКА на всички :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Вчера сутринта на Морска Гара беше по-зле отколкото онзи ден сутринта на Зеленото Фарче, т.е. нямаше ги трофейните екземпляри между 30 и 40 см! :?
От двадесетина дълги пръта 7-8 метра се извадиха около 10-ина риби около 20см, или иначе казано средно по половин риба на човек! :wink: :lol:
Аз сутринта нещо се размотавах с разни тестове на такъми и пръти и не хванах голяма риба, но след обяд отново на Морска Гара улових една около 20 см. И след обяд положението не беше по-различно от сутринта с тази разлика, че видях, че беше извадена поне една 40см риба! :D

Малките рибки - гюмюши, меджид и т.н. ги има, но нещо не ме блазнят! :wink: :lol:

Наслука на всички! :D
lefera1
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lefera1 »

В Бургас си го ловим доволно от месец на сам.
Аватар
evgeni jordanov
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от evgeni jordanov »

А може ли карагьоза да се лови на плувка с бял или морски червей, или може ли да слагам и на чепарето по парче от червея?
А ако съм на чепаре какъв номер куки да слoжа - става ли 8-ца или 5-ца и какъв цвят да е ламето или перото?
Това, което не ни убива, ни прави по-силни!
mirev90
новобранец
новобранец

Мнение от mirev90 »

Ами преди години си спомням под Аспарухов мост лятото мисля беше настанал много силен меджитен риболов вадеха се с килограмите на човек и нерядко на всички куки по рибка за около 2 седмици даваше толкова силно.Та тогава си спомням един колега заедно със съпругата си ловяха на месо от дребни охлювчета събрани в тревите около брега и в един момент колегата улови едър карагьоз.И тогава някои колеги извадиха чепаретата но без резултат явно случаен късмет си беше.
А относно чепарето за карагьоз и хариб аз лично ползвам 9-10 номер куки с зелено ламе.
Накука!
str.hadjiev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от str.hadjiev »

Днес сутринта от 7,00 до 9,30 под Аспарухов мост нищо не се показа. Отсреща още пет-шест колеги - и при тях тъй
После пак попа ме отсрами на Петрол
nikolai8585
новобранец
новобранец

Мнение от nikolai8585 »

аз бях вчера под аспарухов мост от страната на аспарухово
почти извадихме един харип
колегата го изтерва при вдигането
около 9;00 сутринта
та така
ами няма как пак ще се пробва
НАСЛУКА колеги :D
Аватар
1000n
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от 1000n »

Вече съм далеч от морето! :? Но за статистиката да напиша и за последните два дни, в които лових риба: в неделя отидох вечерта към 19:00 или 19:30 часа на Морска Гара, но резултатът ми беше нулев като уловен хариб и карагьоз за около 1-2 часа риболов, т.е. хващах само гюмюш, меджид и така наречената трицона, която силно ми наподобява мънички харибчета и карагьозчета и съответно връщам в морето, за да станат големи половин килограмови трицони, опа грешка исках да кажа "карагьози", а не трицони! :wink: :lol: Без лоши чувства, но трицоната се храни с планктон, тя нормално не налита на чепаре, не е такъв хищник, иначе съгласен съм, че много си приличат по форма с карагьоза все пак и двата вида(карагьозът и трицоната) са от един и същ разред - "Селдоподобни" и от едно и също семейство - "Селдови", но както и да е!
В понеделник сутринта на Зеленото Фарче в пристанището на Варна нещата изглеждаха малко по-добре - към 6:30 часа хванах едно харибче около 20см на директен телескоп 8 метра, след около 2 часа колегите започнаха да вадят на спининг по някоя друга риба като често имаше и големи екземпляри около и над 30см. И аз хвърлях навътре, но без резултат, докато не реших да сменя чепаретата(по-добре късно отколкото никога)! До тогава три дни лових с чепаре микс от юрдек и черни пера със сребристи ламета, което явно не е най-добрата тактика при карагьоза, особено когато рибата се появява рядко и епизодично. Миналата година подобно чепаре работеше, но когато го тествах имаше повече риба, отколкото сега! Тогава най-добри резултати от моите чепарета даваше микс от зелено ламе и черна перушина, но разликата ми се стори не чак толкова значителна, т.е. ако с едното се хващаха 3-4 риби, то с другото се хващаха 1-2, но явно ако пък със чепаре с зелено ламе и черна перушина се хващат по 1-2 риби, то с това от юрдек и черно перо може и нищо да не се хване, както и ставаше при мене три дни поред! :wink: :lol: Та при смяна на чепарето още с второ хвърляне извадих три харибчета наведнъж, но и трите риби се бяха хванали на черна перушина и нито една на зелено ламе! Пробвах миналата година да използвам чепарета, които са направени само от черни пера, но...... резултатът е отрицателен, т.е. броят уловени риби намалява вместо да се увеличи в сравнение с чепаре микс от зелено и черно! Явно зелените куки привличат рибата отдалече, а когато тя се приближи естествено напада черните куки! :idea: И реших, че няма да използвам чисто черни чепарета! Един колега искаше да си купи черно чепаре от ловуващите наоколо, аз имах някакво в себе си и направо му го подарих, защото не продавам чепарета, а и не ми трябва такова, пък и човекът беше твърдо убеден, че това било чепарето, което търси, казах му моята гледна точка, че не е най-доброто решение, но пък всеки си има мнение - та давам му аз чепарето и колегата някакси успя да го изтърве във водата, където дълбочината е няколко метра, а аз бях възал и оловото......! :lol: И човекът си остана без чепаре на аванта! :wink:
Към обяд отидох да си купя морски куки, защото в София са голяма рядкост и вече след обяд хванах четири харибчета по около 20см и три големи карагьоза около и над 30см.! Почти всички риби отново се хванаха на черна перушина и само една или две на зеленото ламе! Забелязах, че карагьозите определено не си падат по сребристи ламета и дори предпочитаха, куки, които са не с ярък метален сребрист блясък, а са матови или и аз не знам как да ги нарека, т.е. като норвежките морски куки на MUSTAD! Последното донякъде обяснява и факта, че карагьозите се хващат на оловна тежест, но на окислена(т.е. тъмна на цвят) такава, а ако с ножката например премахнеш окисления слой на оловото, за да започне тежестта да блести, то резултатите не са по-добри, а напротив! За зеленикави и синкави ламета засега съм на мнение, че по-скоро помагат отколкото да пречат, но това ще мога да тествам след около десет дни!
Успех и наслука на всички! :D
Аватар
monkata3
новобранец
новобранец

Мнение от monkata3 »

Днес ,проби пред морска гара от 8.30 до 11 часа .Един голям харип 35 см.На зелено ламе .Отгоре го взех не много далеч.Айде наздраве на всички!!! :drinkers: :drinkers: :wink:

П.П. И един середен харип=изтърван
ПФК ЧЕРНО МОРЕ
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”