Много бавно

Дайте вашите препоръки, съвети, предложения и оплаквания за нашия сайт.

Модератор: sapuna

Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Re: Много бавно

Мнение от Koleff »

sapuna написа:Преблемът е от доста време и е само тук,лично при мен поне от два месеца!
И при мен е така :(
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Нека администраторите се произнесат по въпроса с якото бавене и "влачене" на трафика от Cbox, повече маймуни ли станахме на клона, клона ли взе да поизсъхва не знам, но доста време вече форумът ни се влачи едва едва :(
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Мнение от barutchiata © »

Батковци, аз живея в Австрия, и при мен сайта работи бързо и безупречно. Ако проблема беше в сайта нали и при мене щеше да е бавен. Проблема е в доставчика, всичко друго е тирориро!
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

barutchiata © написа:Батковци, аз живея в Австрия, и при мен сайта работи бързо и безупречно. Ако проблема беше в сайта нали и при мене щеше да е бавен. Проблема е в доставчика, всичко друго е тирориро!

Тцъ , не съм съгласен , не е от доставчика !!! Аз ползвам три различни доставчици и като има повече от 100 потребители в сайта му се удря ръчната ! Отначало мислех ,че ме влачи сийдването ,но се оказа ,че причината не е в моя телевизор !
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

В моента са 133 и ми отваря пак така. Или аз лъжа, или не е от сайта.
Аватар
Румбата
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Румбата »

:? Даже са 141 потребителите и пак е пушка ! Явно само в пиковите часове дава проблем натоварването ! :oops:
Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
joko75
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от joko75 »

Едва ли е от нета.Не сме всички на един и същи доставчик.Проблема при мен е от около два месеца и се проявява вечер след 20часа.А в почивните дни ми отваря още по бавно,при положение че нямам проблем с влизането в други сайтове.
Аватар
czd
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от czd »

joko75 написа:Едва ли е от нета.Не сме всички на един и същи доставчик.Проблема при мен е от около два месеца и се проявява вечер след 20часа.А в почивните дни ми отваря още по бавно,при положение че нямам проблем с влизането в други сайтове.
И аз съм на тоя хал ...към 8 часа все едно някой е дръпнал ръчната :?
Ако слушаш хората, можеш в морето да ловиш зайци, а в гората - риба!!!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Не е от нета - на 100 мегабита съм и проблем има само тук.Преди час се отказах изобщо да ровя - рефреш на страница или отваряне на тема ми отнемаше между 20-30 секунди!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
barutchiata ©
Администратор
Администратор

Явно е време да споделяме кой колко цака на месец за нета. :lol:
Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

Проблема изобщо не е нито в сайта, нито във форума. Хоства се на български сървър, което означава, че за София заявките минават през 4-6 рутера, а от страната - между 6 и 8, със закъснение от 2 до 5ms. За справка - една заявка до произволен австрийски сайт /понеже видях коментара на барутчията/ минава през 18 рутера, като след четвъртия излиза от България и закъсненията стават от порядъка на 25-60ms на хоп.
Сега на български. :) Проблема не е и в тарифата, която плащате. Цялата работа идва от факта, че повечето доставчици /особенно в провинцията/, все още ползват за цялата си мрежа системи от обикновенни мрежови/UTP,FTP/ кабели и суичове. Теоретично суича може да пусне трафик от около 12 мегабайта на порт, но на практика са наполовина,, особенно евтините модели на доставчиците. Като се има в предвед, че тези суичове най-често са осемпортови, като към единия порт е доставчика, а към другите 7 - клиенти, излиза, че ако седмината пуснат едновременно да теглят филм, примерно, максималния трафик, който ще реализират е под 1 мегабайт, независимо че тарифата може да обещава 10 пъти повече. Отгоре на всичко, суичовете се пускат линейно, с разстояние между тях максимум 100 метра, като на всеки има "грозд" от клиенти. В крайна сметка доставчиците връзват понякога и по 40-50 човека на такава линия, с презумпцията, че те надали едновременно ще теглят. А скоростите, които предлагат, първо са в Мbit/мегабитове, където 8Mbit=1Mегабайт/, второ, това са МАКСИМАЛНИ, а не ГАРАНТИРАНИ скорости. Точно това се случва в пиковите часове вечер - хората се прибират, решават да дръпнат някое филмче за гледане или просто пускат компютъра, на който веднага си тръгва и някой торент клиент и гледай сеир... Програмките от сорта на u-Torrent и Bit Comet са проектирани да лапат целия канал, освен ако в настройките им не се укаже друго - нещо, което почти никой не прави. Две такива от клиенти с добър трафик могат да "убият" трафика на всички останали, поне докато си завършат задачите. Хората с читав доставчик /разбирай такъв, дето е докарал оптика до входа и слага суич на всеки етаж/, както и тези с нет на директна оптика със сигурност нямат проблеми. Затова и Барутчията в Австрия си зяпа безпроблемно форума и вика "тирориро", а колегите от малките градове и селата - бах..и нета! :D
snegk

Мнение от snegk »

Не може стотици сайтове от цял свят да ми ги отваря на момента, без да чакам зареждане, тука не само, че зарежда, но и някога пресрочва времето :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

Има истина в казаното от Arol, но това накрая
...Затова и Барутчията в Австрия си зяпа безпроблемно форума и вика "тирориро", а колегите от малките градове и селата - бах..и нета!
май не го споделям много.
Няколко факта с повече конкретика: за една седмица в Берлин и почти нон-стоп висене във форума, почти не усетих проблеми със скоростта; живея в София, ползвам високоскоростен интернет в няколко офиса и вкъщи и ги ползвам почти през цялото денонощие. Еми нашия форум хич не е цъфнал откъм пърформънс, без значение какъв нет ползвам аз. За сравнение, членувам в не един форум (повечето рибарски и един куп други) и сравнявам поведението на нашия форум с това на други такива - еми проблемът май витае само около нашия си форум. Ясно е, че сме доста членове и интересът към сайта хич не е малък, като предполагам предимно идва от БГ, трафикът от чужбина едва ли е голям, което може би има връзка с казаното от Барута. Тук в Булгаристан лоуда си е сериозен, явно маймуните на клона станаха повече
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Се си мисля че има нещо общ с онуй нящо наречено "хост" ама айде :wink: Инак и аз си цъкам от няклко доставчика , безжични , жични и оптични ама фрума си е бавничък собено вечер :?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
Arol
новобранец
новобранец

Мнение от Arol »

Естествено, Митаче, аз все пак теоретизирам. За всеки компютърджия е ясно, че решението може да е съвършенно различно от най-вероятното :) Принципно, ако искаме да решим проблема, трябва най-малкото колегите с проблемите да пуснат по едно
tracert www.nariba.com /Start-Run-, в поленцето cmd и после в черната конзола тая команда/, да постнат резултата с един PrtScr и после да коментираме.
Публикувай отговор

Обратно към “Препоръки и Оплаквания”