Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мач
naRiba.com

Форум

Относно ваглерите и слайдерите
Модератор: Paublo_Eskobar
- Георги Кръстев
- сериозен играч
Re: Относно ваглерите и слайдерите
Браво колега, много добре си се ориентирал. Само тези мочков нещо не ми се вписват в този наръч ваглери/слайдери. 

Живей не така както трябва а така както ти искаш!!!
-
- кандидат преподавател
Един кашон само български от всякаква родна марка плюс само едно "Миди",което ми е подарък
,щото е ептен лайт -1,2г.Правилно утежнение и няма значение марката,пък като го строшиш или ти отплава-майната му,има още резерви 

Абе и е така , и не е! Щото веднъж си купих някъв ваглер (не му помня марката) и няма да ти казвам какви лупинги правеше при замятане, което пък водеше до направата на изцяло нов монтаж

Специално този Мочков, ако се бяха постарали маалко повечко с материалите и изработката щеше да е страхотно попадение! Дори да не струваше 7 , а 10 лева, пак щеше да е добър избор.Георги Кръстев написа:Браво колега, много добре си се ориентирал. Само тези мочков нещо не ми се вписват в този наръч ваглери/слайдери.

Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
-
- ще става разбирач
Хубава колекция
а само да те питам : Ловил ли си със слайдерите на Доктора ? Чувствителни ли са и летят ли добре

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
И аз мернах снимката със слайдерите на Доктора. Антените им са доста тънки, така че ще летят стабилно и ще са чувствителни.
Мисля че е много важно центъра на тежестта на един ваглер / слайдер да е изнесен максимално напред. За целта трябва тялото да е от много лека материя и антената да е тънка и лека. Ваглера да е така балансиран, че ако го сложиш на плот на маса, антената му да не лежи, а да стърчи. Пример:
Мисля че е много важно центъра на тежестта на един ваглер / слайдер да е изнесен максимално напред. За целта трябва тялото да е от много лека материя и антената да е тънка и лека. Ваглера да е така балансиран, че ако го сложиш на плот на маса, антената му да не лежи, а да стърчи. Пример:
нямам живарник
Този е супер чувствителенhristotihov написа:И аз мернах снимката със слайдерите на Доктора. Антените им са доста тънки, така че ще летят стабилно и ще са чувствителни.
ама трябва да си добре със зрението
То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

-
- ще става разбирач
Колеги за да не пускам нова тема нека ви попитам счупих си мача , най-горната секция и сега като ми я отремонтират най-вероятно акцията ще му стане върхова
тва лошо ли ще е 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ако отрежете част от върха ще го съсипете. Ще стане по-твърд и дървен и акцията му ще се покачи и то значително, щото той ваглерите ги изхвърля основно с върха. Ако до сега е била 5-25, ще стане примерно 20-30, зависи колко дълга част ще режете. Резервна част за толкова стар модел е абсурд да намериш, както и от друг мач първо коляно няма да стане. Така че само ремонт, ама без да се реже парче.
нямам живарник
-
- ще става разбирач
Няма да се реже парче колега
той е счупен долу непосредствено след първия водач след снадката . Човека каза че ще му сложи от вътре карбоново парче а за отвън не знам ;д но със сигурност няма да го реже 

- hristotihov
- сериозен играч
- Обратна връзка:
-
- ще става разбирач

Здравейте, някой ще разясни ли при какви условия кой връх е най-подходящо да се ползва и до къде точно трябва да се утежняват ваглерите (до къде трябва да им идва водата)?
Примерно при този ваглер...

Примерно при този ваглер...

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Спецялно за този ваглер винаги ползвам кухата антена.Принципно има пакетче с голям набор от антенки за ваглерите на кралусо,които се продават отделно,но в комплекта има 3.От които кухата е незаменима.Иначе аз си ги утежнявам да се вижда само края на антенката(1-2см).Като си имаш дроперче,което лежи на дъното и някой рибок тръгне нагоре и го вдигне,ваглера ще щръкне до небесата.icelame написа:Здравейте, някой ще разясни ли при какви условия кой връх е най-подходящо да се ползва и до къде точно трябва да се утежняват ваглерите (до къде трябва да им идва водата)?

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн