Доволно закриване на 17.04

Модератори: bobopeli, sapuna

angel.tr
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: Доволно закриване на 17.04

Мнение от angel.tr »

Поздравления за излета, колега. Ако е същия язовир, за който си мисля- трябва да е разрешен и през забраната- поне миналата година беше.
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

angel.tr написа:Поздравления за излета, колега. Ако е същия язовир, за който си мисля- трябва да е разрешен и през забраната- поне миналата година беше.
Не искам да навлизам в подробности :smt018 , за да можем да съхраним и малкото , което ни е останало :smt023
Аватар
Ачо ♣
учете се от него
учете се от него

Мнение от Ачо ♣ »

mita4eto написа:.... достойно сте закрили сезона............
Изображение Изображение Изображение
Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано, или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака.!!!
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

Мен пък чак ме досмеша с укриването на тази "природна забележителност".Нали уж тук е мястото да споделим това онова.То ако е само за красиви снимки,в нета колкото щеш.Ама разни хора,разни идеали.Толкова ли са ценни тези каракуди,че да ви е страх да не ги изловят?
Дърпай и не му отпускай!
Аватар
Spinhead
новобранец
новобранец

Мнение от Spinhead »

Колега, Жан-11, като посетиш някой, иначе приятен на вид водоем след като са минали токаджии и мрежари усмивката ще ти се поизпари малко :idea: .
Поздрави.
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
Аватар
danev69
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от danev69 »

:smt023 :smt023 :smt023 Много красиво местенце и репортажа е супер. Поздрави на групата.
човек е толкова голям,колкото са големи мечтите му
burg
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от burg »

jean11 написа:Мен пък чак ме досмеша с укриването на тази "природна забележителност".Нали уж тук е мястото да споделим това онова.То ако е само за красиви снимки,в нета колкото щеш.Ама разни хора,разни идеали.Толкова ли са ценни тези каракуди,че да ви е страх да не ги изловят?
Идеалите ми са в полза на това- да съхраним малкото , което имаме и да направим всичко възможно децата ни след време, да се радват на хобито, което прави всички ни щастливи :!:
Сигурен съм , че ти самият си чувал за бракониерски набези -за извадени тонове риба с мрежи по няколко км , хвърлени бомби ,токове и какво ли още не :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Няма никакво значение каква е рибата -каракуди или друга ,след като става въпрос за свободен (- с билет) водоем - знаеш какво е състоянието им-намаляват прогресивно :smt019 :smt019 :smt019 ...Ако толкова държиш на имена и подробности - форума си има ЛС , където информацията не става достояние на цялата аудитория.
Доколкото до присмеха ти - ще се въздържа от коментари......... :smt017
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

Браво :P :P :P :P :P
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Поморийския »

burg написа:Здравейте ! Репортажа ми малко позакъсня :D , но ангажиментите тези два дни бяха в повечко и едва сега успях да драсна някой ред :smt024 ...Та за неделя се уговорихме със двама комшии , да закрием разрешителният период на една по-далечна дестинацийка , която от съображения за сигурност :roll: няма да спомена , къде се намира .
Речено –сторено . Ставане рано , мятане по тъмно в колата и газ към нароченият водоем.. Към 7,15 бяхме първи :lol: :lol: :lol: и пристигайки на местото вдигнахме във въздуха цяло ято корморани :smt067 :smt067 :smt067 .От една страна си помислих –щом гадовете са тук значи и рибата е тук (така се и оказа впоследствие) , а какви ли поражения , нанасят те така и не можех да си представя...
Изображение
Изображение
Изображение
Спуснахме се към местата, на които решихме да ловим и последва приготовление на такъмите . Риболова бе възможен само на леко ,поради многото паднали дървета и закачки :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :
Изображение

Изображение

Изображение
затова лових със болонеза , 2 гр.перо, 0,18 осн.влакно , повод 0,14 и кука номер 14. Още на първото замятане след около секунда ,перото трепна леко и след това потъна уверено .
След като засякох в кепа се озова ето тази каракуда:
Изображение
Диаметъра на кепа ми е 60 см.. След това кълване, което ми даде надежда ,че ще спретнем добър риболов , до 12 часа имах извадени 6 каракуди и червеноперка, която замина обратно в язовира.Колегите имаха общо 14 риби като повечето бяха около 400-500 гр, а две бяха в диапазона 600-700 гр.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
През цялото време се чуваха плясъци на риби в тревите и дърветата близо до брега.
Изображение
Изображение
В следобедните часове задуха силен вятър , който нацяло отказа мераците на рибоците да се хранят и към 16.00 решихме, че упорството ни няма смисъл и по-добре да прибираме сергиите ,за да се приберем по навреме в къщи ! На тръгване ни изпрати ето този приятел :
Изображение
Изображение
Изображение
И това красиво небе:
Изображение
Ето ме и мен, макар без въдица в ръка :lol: :lol: :lol:
Изображение
В нас ще остане спомена от един добър излет съпроводен с много хубави емоции ! :smt023 :smt023 :smt023
Това да не е до едно хасковско село
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”