Избор на стол
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Избор на стол
Това е лично мое мнение /не искам да го налагам/
Вярно е че има много по достъпни платформи с добра стабилност
но все пак кеф цена няма
Вярно е че има много по достъпни платформи с добра стабилност
но все пак кеф цена няма

То не кълве, ама ние си ловиме
Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

Хвани пусни-не бъди МЕСАР
А бе нещо не калват.... да бе само си смучат
Кое си е- си е

- Венелин Радушев
- разбира нещата
Към момента съм 115 кг, а преди повече и мога да танцувам степ върху скарата на стола си, а е старичък рив /д25/. Не вярвайте толкова на търговци и вносители....
П.П. Бисо, не съм забравил за уговорката ни, краят на забраната иде...
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
- Бисо
- сериозен играч
Аз па не смеех да мръдна,докато седех на тая тесла....Венелин Радушев написа:Към момента съм 115 кг, а преди повече и мога да танцувам степ върху скарата на стола си, а е старичък рив /д25/. Не вярвайте толкова на търговци и вносители....

П.п.
И аз не съм забравил..

Закрихме на Дунав,що и да не открием там.....

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- CrossFire
- разбира нещата
В тази тема, малко да повдигна въпроса за скарите на платформите.
Масово чета, че скарите които се прибират чрез повдигане към стола са по-нестабилни от тези, които са слайд.
Понеже смятам скоро да сменя моята платформа, възникна следния въпрос...
На платформите, чиито скари се повдигат към стола при прибиране, в какво се изразява техния недостатък. Кое точно поддава, че да се получи комична ситуация с падане. Предни, задни крака, врътките стягащи скарата към краката на стола или кое точно...? При падане, коя част на стола, в коя посока "хваща пътя"?
Питам защото предполагам, че с някакъв тунинг може да се оправи този проблем. Гледам, че и така хваления Рив имат платформи, чиито скари не са слайд.
Моля, за подробно обяснение на поддаващите елементи при тези проблемни скари!
100 кг съм, Благодаря!
Масово чета, че скарите които се прибират чрез повдигане към стола са по-нестабилни от тези, които са слайд.
Понеже смятам скоро да сменя моята платформа, възникна следния въпрос...
На платформите, чиито скари се повдигат към стола при прибиране, в какво се изразява техния недостатък. Кое точно поддава, че да се получи комична ситуация с падане. Предни, задни крака, врътките стягащи скарата към краката на стола или кое точно...? При падане, коя част на стола, в коя посока "хваща пътя"?
Питам защото предполагам, че с някакъв тунинг може да се оправи този проблем. Гледам, че и така хваления Рив имат платформи, чиито скари не са слайд.
Моля, за подробно обяснение на поддаващите елементи при тези проблемни скари!
100 кг съм, Благодаря!

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Вдигащата се скара има някои предимсва.Може да се регулира височината на скарата по вертикала,може да се сваля.За недостатъци незнам какви са,моят стол е с такава скара и не съм има никакви проблеми до сега,може би защото нямам и 80кг,но знам по едрички рибари които нямат проблеми.Моделите с такива скари имат едно "клинче" с което се застопорява скарата след като си я нивелирал правилно(иначе клинчето не влиза).

Обръщането се изразява в това,че като се изправиш на скарата при зле нивелиран и не застопорен-седалката те удря по гъзо или гърбо и те захлупва.
Точно в това предполагам се изразява недостатъка на този тип скари,но това става защото притежателя им не спазил всички прости правила за поставянето на стола.
За това е и предпочитанието към пребиращите се скари е по голямо,спестява тези дреболийки,кото имат вдигащите се скари.
П.С Хич не съм видял че съм писал и по назад в темата,ама все пак!
И в тази тема сме пописали интересни неща за платформите:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=118&t=26028

Обръщането се изразява в това,че като се изправиш на скарата при зле нивелиран и не застопорен-седалката те удря по гъзо или гърбо и те захлупва.
Точно в това предполагам се изразява недостатъка на този тип скари,но това става защото притежателя им не спазил всички прости правила за поставянето на стола.
За това е и предпочитанието към пребиращите се скари е по голямо,спестява тези дреболийки,кото имат вдигащите се скари.
П.С Хич не съм видял че съм писал и по назад в темата,ама все пак!

И в тази тема сме пописали интересни неща за платформите:

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн
- CrossFire
- разбира нещата
Прочетох отговора ти и другата тема, благодаря!
Мисля, че разбрах, проблема идва от "пантата" на скарата. При повече килограми върху скарата и по-лек стол, без заклинваща система, стола се надига към дупарата.
При добра заклинваща система не би трябвало да има проблем.
Надявам се правилно съм се ориентирал в обстановката.
Мисля, че разбрах, проблема идва от "пантата" на скарата. При повече килограми върху скарата и по-лек стол, без заклинваща система, стола се надига към дупарата.

При добра заклинваща система не би трябвало да има проблем.
Надявам се правилно съм се ориентирал в обстановката.

- Paublo_Eskobar
- Модератор
Дам точно заради пантата идва този недостатък,добре си се ориентирал. 

Този който никога не е грешил, никога не е опитвал нещо ново!
Алберт Айнщайн
Алберт Айнщайн