въпрос за воблерът Berkley Flicker shad

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: въпрос за воблерът Berkley Flicker shad

Мнение от Д-р Флекс »

Vairon Manie е типичен за Франция, Испания и Италия метод за речен риболов на пъстърва (и подобни) с мъртва лешанка, например, вж. този линк:

http://www.pechedelatruite.com/article. ... rticle=494

Най-общо, наподобява известния у нас "мор-мание" способ, прилаган за щука, популярен също и като "Драшкович".

Съответно, някои фирми са разработили прътове, които да отговарят по характеристика на изискванията на такъв риболов. Дължината, която съм срещал, е между 250 и 300 см, телескопи или двуделни. Аз например имам 310 см телескоп на Garbolino за Vairon Manie. Външно те почти не се отличават от спининговата пръчка, и действително могат да се използват за изкуствени примамки, а така също и за "леко дънце", или "влашка плувка", обаче типично спининговата пръчка е с далеч по-подходящи за това строй и акция.

NB
Това е мое лично мнение, базирано на личния ми опит, и не ангажирам никого с него, нито го споделям с цел да влизам в спорове.
Аватар
pachosz
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pachosz »

Сега ми се проясни и на мен ситуацията. Хубаво е всеки ден да научаваме нещо ново! :D
:prayer:
Д-р Флекс
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д-р Флекс »

И едно заключително по темата за Grauvel-a на колегата: не изключвам производителя просто да е турил такъв надпис ( Vairon Manie) на сериен спинингов прът, докато не го видя, няка как да преценя. Затова и започнах с уговорки най-първия си коментар по темата. Най-добре е да го покаже на опитен спинингист, такъв от раз ще открие отликите (акция, водачи, разположение на водачите, макародържач, разположение на макародържача и др.) от типичната спининг-пръчка, ако има такива. Иначе, и аз обикновено ловя щуките на спининг с прът 270см и тест 15-40 ...
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

Д-р Флекс написа:И едно заключително по темата за Grauvel-a на колегата: не изключвам производителя просто да е турил такъв надпис ( Vairon Manie) на сериен спинингов прът, докато не го видя, няка как да преценя. Затова и започнах с уговорки най-първия си коментар по темата. Най-добре е да го покаже на опитен спинингист, такъв от раз ще открие отликите (акция, водачи, разположение на водачите, макародържач, разположение на макародържача и др.) от типичната спининг-пръчка, ако има такива. Иначе, и аз обикновено ловя щуките на спининг с прът 270см и тест 15-40 ...
гледам се споменуват "опитни спинингисти" и нема как да се удържа да не се Умешам в темата :lol:
та въпросния прът на гравел си е "щукарка" отсекъде
преди известно време бех на тетонинко да си го напазарувам и единственото което ме спря беше че ми дойде малко "мЙек" :wink:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”