Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Какви влакна ползвате?
Модератор: sapuna
Re: Какви влакна ползвате?
Ами как стои - дебелоdebeloto написа:не знам от какво се получава, но според мен е от допир или търканетогава някои участъци "нацъфтяват" с малки власинки и това ме дразни.
за поводи не съм ползвал такова, че ми е много дебело, не знам как стои там

Люси, това за повод ли го ползувате, не е ли слабо? Аз говоря за поводи.lusienn написа:Във моменнта-сме на монофила на ТЕЛЕТТО-1мм-меко е-харесва ми-нов внос-донесе го от Канада
Цялатта линния-максиматта е добро

Риболовци.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Аз съм против използването на 1мм.!
На десет сомета излиза по един едър и с дебелото влакно кефа намалява!Не се притеснявам,че сом може да скъса влакно 0.60 или 0.70мм.!
Ако съм достатъчно добър,ще намеря нова жертва!Борбата и усещането за превъзходство над рибата,това е смисълът на риболова!
Но да вадя соме 5-6 кила на 1мм. монофил,нема тръпка!
А,това е теглото на улова в 90% от риболова! 

Тролка-тоя на теца пролетта 52 кила на Цецо такситто-го вади на 0-35 от брега-аз му го дадох-ма имаше помошник-МИТЕТО- :arroт Та тоя помошнника-е по твойтта час-тролинга-на шат-рап-за 4 денна хванна 14 сома на нашия гьол.добри 

Риболовци.
.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 7:18 pm, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Франко,с това и ЗИЛ мога да дръпна без да го скъсам!
Основното влакно,обаче никога не се къса!
Повода е важен от ква материя е направен,нали там е слабото място! 

.
Последно промяна от Franko на Съб Авг 29, 2009 7:18 pm, променено общо 1 път.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Значи,при тебе късане нема да има никогаш!
Това е гарантирано!
И от мен! 

-
- сериозен играч
Franko бреида е добър
.Аз пък използувам брейд ,който ако недай си боже се уплете някъде по коренищата,просто трябва да се вадят дърветата заедно с корените.Има плетеняци за кльонк,за тролинг с изкуствени примамки,за спининг ,и за наса самите.Сом се вади и с 0.30 и с 2.00мм.Всеки сам си избира ,с какво плетеняче ще лови.Прави ми впечетление ,че много колеги регистрирани от известно време, без много мнения във форума, и колеги регистрирани от скоро,-задават едни и същи въпроси.А те са .-Колега би ли ми казал тва дали става за сом?,колега тая пръчка бива ли я,?това влакно ще издържи ли.
На всичките ви въпроси ,има един отговор!!!-Имате ли желание , и щом ви кефи спортният риболов , не питайте а пробвайте.
И за да се придържаме към темата , аз ловя с този плетеняк.0.48мм-63кг-300л.м,за 68евро.

На всичките ви въпроси ,има един отговор!!!-Имате ли желание , и щом ви кефи спортният риболов , не питайте а пробвайте.
И за да се придържаме към темата , аз ловя с този плетеняк.0.48мм-63кг-300л.м,за 68евро.
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Аз бих ви препоръчал Паур-Про,Кортланд и едно за поводи на Корморан.Има още кевларени конци по риболовните сайтове за сом,но не зная имената на изуст.А нещата за сом не ги държа в нас за да ги снимам и пусна.Чакай те да погледна-може да имам някои свалени.

Не съм свалял други,но зимата ще ви пусна това,което ми харесва на мен.

Не съм свалял други,но зимата ще ви пусна това,което ми харесва на мен.
- krokibg
- учете се от него
Аз ползувам за повод Корамид Wallerschnur 1mm/100kg - Cormoran
За основно ползувам Бейд на Сасаме - зелен също със тест 100кг.Мисля обаче да сменям тактиката и да си навия монофил 1мм за основно и 0.70-0.80 за повод.
За основно ползувам Бейд на Сасаме - зелен също със тест 100кг.Мисля обаче да сменям тактиката и да си навия монофил 1мм за основно и 0.70-0.80 за повод.
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Krokibg, Корамид Wallerschnur 1mm/100kg - Cormoran, като гледам е 2-3 пъти по-тънък от Sema Catfish Braid 200lb/91кг, ако не ме лъже окото. Семата цял ден да я дъвча със зъби не мога да я срежа. Хирургическа ножица трудно я реже. Представям си как стоят при теб нещата.
- krokibg
- учете се от него
Димане,много е здраво това влакно и също така много трудно се реже със каквото и да го режеш.Меко е,много лесно се правят възлите и са много здрави.Още не съм извадил голяма риба,но и това ще стане
въпрос на време 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Сигурен съм, Krokibg. Аз поне те виждам като един от динозаврите в този спорт.