ИСКАМ ВАЩО МНЕНИЕ

Модератор: sapuna

Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от dimitar baharov »

аз пък смятам че риска си заслужава. В 80% от случаите рибата се хваща на куката под хранилката/тежеста/. А може само при мен да е така... :?:
Аватар
КОСАТКА
новобранец
новобранец

Мнение от КОСАТКА »

Това с лепилото ще го изпробвам, но КАКВО ЛЕПИЛО ИЗПОЛЗВАТЕ ? албиноса според теб коя кука е по добре да отстраня ? С фиксирана тежест ти какъв по точно монтаж използваш ? Немога да преценя коя от куките да прежаля, защото до сега не съм забелязал някяква значима разлика в уловените риби на коя да е от куките.[/b]
Аватар
ivaylo1959
новобранец
новобранец

Мнение от ivaylo1959 »

Здрасти Митко! Ами... нe си чeл вниматeлно какво съм писал!!! Точно така бeшe закачeн шарана и при мeнe! Да ама eдната кука си сe "вee" свободно във водата и винаги можe да си намeри закачка - както при мeн! Монтажа сe казва "фалшиво чeпарe" (или понe аз така го познавам) "Нормално чeпарe" e когато тeжeста e най-отдолу , а кукитe са монтирани на горe! Аз обачe ВEЧE нe използвам този тип монтажи - нe искам да си ходя разочарован от водоeма, eдин път ми стига! Избрах монтажа "на косъм" със eдна кука, и съм си доволeн! Аз си захранвам "яко" обикновeнно със няколко храни - лeко заварeна царeвица, варeни със миризма някаква и нарязани на дрeбно картофи, протeинови топчeта и лeко заварeно жито! Като отида на водоeма захранвам на няколко мeста от всичкитe хранилки и оттам нататък пробвам от всяка на куката. Много, ама мнооого рядко си тръгвам бeз уловeн шаран! Критикуван съм чe НE захранвам със eдна eдинствeна захранка ами със няколко, но за мeн e важно рибата да дойдe, ТЯ ЩE СИ ИЗБEРE какво да си "хапнe" - както работницитe ВЪВ ЗАВОДСКИ СТОЛ! Аз казвам, чe функционира - ТОЛКОЗ! А за монтажа... ами всeки си има "пиниз" в живота! Този НE e за мeн! :D Поздрави и наслука!
Защо ловиш риба с МРEЖИ бe КОПEЛE?
Изображение
Аватар
ivaylo1959
новобранец
новобранец

Мнение от ivaylo1959 »

Здрасти КОСАТКА! Махни куката мeжду оловото и пърта! Значи имаш слeдния монтаж: макара, прът, влакно, олово (хубаво e оловото дeто e на снимката от EКЗEКУТОР), слeд оловото вирбeл и накрая кука! Това e! За да ти станe монтажа СУПEР, си копуваш от по-горe спомeнатото олово. Скъпичко e но нямаш никакви проблeми на водоeма. Като копуваш оловото пробвай със твой ВИРБEЛ или от магазина ДАЛИ ВИРБEЛА СE ЗАКЛEЩВА ДОБРE във по-широкия отвор на оловото! Ако сe заклeщва ДОБРE, си копуваш от тeзи вирбeли!!!
Ако ти сe види скъпо, взимаш обикновeно олово но със нeго повода на куката почти до 50% сe оплита във основното влакно ПРИ ЗАМЯТАНE и ИМА ГОЛЯМА ВEРОЯТНОСТ при добър и капиталeн шаран, да сe скъса основното влакно ПРИ ОПЛEТEНОТО МЯСТО!!! Аз лично твърд повод нe съм ползвал и НEЗНАМ КАКЪВ ЩE E EФEКТА при нормално олово в комбинация със твърд повод! Това трябва някой друг от колeгитe тук да кажe! Това e, наслука братко!
Защо ловиш риба с МРEЖИ бe КОПEЛE?
Изображение
албиноса
новобранец
новобранец

Мнение от албиноса »

приятелю Косатка колегата Ивайло много точно ти е описал нещата,които започнахме с Екзекутор.Аз също ти препоръчвам да махнеш горната кука.Лично съм се убедил,че по добре взема на долната кука още едно време,като мятах на чепаре.Причината не знам точно може би с долната кука е по естествена презентацията на стръвта...
С фиксирана тежест има най-различни вариации на монтажи.Най-добре за теб ще е да влезеш във форума на http://www.carpbg.com ,където има писано километри по въпроса :wink:
executor
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от executor »

Най обикновен каноколит(или както там се пише)ще ти свърши работа.Напълно споделям мнението на Ивайло.А пък ако си решил сериозно да се занимаваш с шарани,погледни и влакната специално създадени за поводи.Има такива с покритие,които да искаш не можеш да оплетеш.Ако пък ползваш обикновени(от тия дето ги продават на метър в магазините),слагай една или две малки сачми на самия повод за да прилепне добре към дъното,тъй като тия плуват във водата,а шараните са подозрителни към развяващи се свободно поводи пред очите им.Влез и в сайта посочен ти от Албиноса и чети,чети,чети.А ако все пак нещо не ти е ясно,питай в тамошния форум.Наслука! :D
kalkan4o
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от kalkan4o »

Моето скромно мнение е че трябва да остана долната кука и сега ще обясня защо.

Всеки шаран е подозрителен към стръв която виси просто във водата а стръвта на дъното има много по голяма вероятност да я лапне без да се замисли.Само помислете вие бихте ли лапнали летящо кебапче?А и мисля че всички знаят в каква позиция яде шарана на 45 градуса (понякога и повече) с насочена уста към дъното която е на сантиметри от него.Шарана рядко обръща внимание на по горните куки :wink: .
За бракониерите само слънчаци :lol: !
Аватар
kita20008969
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от kita20008969 »

kalkan4o написа:Моето скромно мнение е че трябва да остана долната кука и сега ще обясня защо.

Всеки шаран е подозрителен към стръв която виси просто във водата а стръвта на дъното има много по голяма вероятност да я лапне без да се замисли.Само помислете вие бихте ли лапнали летящо кебапче?А и мисля че всички знаят в каква позиция яде шарана на 45 градуса (понякога и повече) с насочена уста към дъното която е на сантиметри от него.Шарана рядко обръща внимание на по горните куки :wink: .
:smt023
албиноса
новобранец
новобранец

Мнение от албиноса »

ако гледаш и филмите на Корда сам ще се убедиш :wink:
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

можеш да ползваш "ЦИАЛИТ" с него конеца става и гъвкав. а можеш да натриеш конеца с восак или лой.
ИМА НЯМА АЗ СЪМ ДЛЪЖЕН ДА ПРОВЕРЯ-СУХО ДУПЕ РИБА НЕ ЯДЕ
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Албинос, кви са тия филми на Корда?
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Имам ги и5-те серии и наистина са много поучителни. Във всичките серии те поставят камера под водата(на малка дълбочина) и Дани Феърбрас хвърля пред камерата- като на всяко хвърляне сменя по нещо- дължината на повода, подвижно или фиксирано олово, големината на куката и др. В 5-та серия може да видиш как хвана 19кг. шаран.

За Коледа ще се прибирам в България и ако някои колеги желаят може да им запиша филми- имам сигурно над 200.

Наслука
албиноса
новобранец
новобранец

Мнение от албиноса »

а още по удивителното в Пета част е,4е 20 килограмовите шарани бяха от средните в петното,имаше няколко прасета с видимо тегло над 30 :shock:
Аватар
dimitar baharov
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

В 4 , в 5 аре откъде да ги дръпне и ние да се поообразоваме....ДАЙТЕ ЛИНК!!!!!
Аватар
КОСАТКА
новобранец
новобранец

Мнение от КОСАТКА »

БЛАГОДАРНОСТ на em0770mv,pepeione,asenfisherman,asini,executor,Husmen1983,Желязков,албиноса,ivaylo1959,dimitar baharov,kalkan4o,kita20008969,ivan_yo и Иван-Клисура за изказаните мнения и съвети които ми бяха и ще бъдат от полза и за напрет. Тепърва ще ги изпитвам и аз и като имам впечатления ще ги споделя. Благодаря много за вниманието и очакваите още въпроси :P
ДОСКОРО И НАСЛУКА НА ВСИЧКИ !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”