Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Сини куки
Модератор: Paublo_Eskobar
- CERRUTI
- сериозен играч
Re: Сини куки
Дунавски,мисля че има разлика в профилите на куките в зависимост дали са предназначени рибата да ги поеме от дъното,или над него като при риболова на плувка.Затова са профилирани от самите производители,освен за това коя за каква стръв е.....dunavski написа: Кука се избира според стръвта а не според метода на ловене.

- ivelin_1976
- разбира нещата
CERRUTI написа:мисля че има разлика в профилите на куките в зависимост дали са предназначени рибата да ги поеме от дъното,или над него като при риболова на плувка.Затова са профилирани от самите производители,освен за това коя за каква стръв е.....

shimano ANTARES BX FEEDER HEAVY 

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
ivelin_1976 написа: фидер ... Камасан B511 №12
Аз не знам тая кука освен за уклей и бабушка за какво друго става.. Не знам ама със сигурност не е за фидер

Mitchell, Daiwa and Led Zeppelin

slavi253 написа:абе по-принцип май не ама дефакто май да

Пробвайте тези:
Нямам никакви забележки, освен, че ми свършиха
Много добра кука. Ползвам ги за платики, бабушки, каракуди и др. Добри са за бял червей, торен, жито и др. Изключително малко гелета се правят с тях. Според мен са много добър избор!

Нямам никакви забележки, освен, че ми свършиха

Много добра кука. Ползвам ги за платики, бабушки, каракуди и др. Добри са за бял червей, торен, жито и др. Изключително малко гелета се правят с тях. Според мен са много добър избор!
Нека пазим водоемите чисти!!! Събирайте си боклуците!!!
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз си избирам куките според това къде, какво и на каква стръв ще ловя. Ако ловя шарани слагам дебела здрава кука, същото се отнася ако ловя близо до закачки зада мога бързо да издърпам рибата от там, ако ще ловя дребна риба на бял червей слагам по-тънка кука зада не се пукат червеите.CERRUTI написа:Дунавски,мисля че има разлика в профилите на куките в зависимост дали са предназначени рибата да ги поеме от дъното,или над него като при риболова на плувка.Затова са профилирани от самите производители,освен за това коя за каква стръв е.....dunavski написа: Кука се избира според стръвта а не според метода на ловене.
Когато съм за шарани обочам да ловя на косъм с две царевици с мача и когато стрелям по-начесто с прашката шараните взимат още на пропадане. Когато ловя на дъното с плувка и намаля дълбочината трябва ли сменя и куката защото стръвта вече не ми лежи на дъното ?
Иначе като работех в риболовен магазин специално тея сини куки на Камасан никой не ги купуваше.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- Красимир Атанасов
- учете се от него
В 650 и В 640,както и В651 точно така колега това са куки предназначени главно за риболов на фидер аз лично ги ползвам от много време даже съм ги кръстил ОТРОВНИ куки защото не прощават а относно цвета дали пада разбира се почти няма кука на която да не и падне цвета като сините стават черни а червените жълти но това не означава че са фалшиви
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Кой от двата модела по - ви допада? На мен лично Камасана (по формата не за друго
)

- Красимир Атанасов
- учете се от него
и на мене така доста куки съм пробвал наистина, но камасана най-добре ми пасват като разбира се не се оповавам на принципа че,винаги има по-добро аз лично говоря от опит а не на теория.Особено пък между показаните от тебе модели пред камасана другите са несполучлив опит на кукиDon Corleone написа:Кой от двата модела по - ви допада? На мен лично Камасана (по формата не за друго)
- Красимир Атанасов
- учете се от него
пише колега пише говоря за камасанCERRUTI написа: А и на тези куки които си показал никаде не пише че са специално за фидер.....
- Don Corleone
- фен клуб-скобар
Тук го пише : http://ribibg.com/shop/index.php?p=s_ge ... bgroup=170

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Там пише много неща 

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
- CERRUTI
- сериозен играч
Да.......като това че кука за едра риба се произвежда в размер 18chirusa_bg написа:Там пише много неща

- Don Corleone
- фен клуб-скобар
CERRUTI написа:Да.......като това че кука за едра риба се произвежда в размер 18chirusa_bg написа:Там пише много неща

- krezo_bg
- вече хвърля и на тежко
Кука се избира според стръвта а не според метода на ловене.
Например аз когато зареждам с зърно царевица си връзвам жълта кука за да се слеят в едно и рибата е по-малко мнителна.Ама все пак когато рибата е активна и положението си е както се вика гол след гол цвета на куката едва ли ще има значение,от което следва че когато рибата взема плахо тогава трябва да се съобразим с големина и цвят на куката пък и коя кука за каква стръв е.Мнение само давам .
Например аз когато зареждам с зърно царевица си връзвам жълта кука за да се слеят в едно и рибата е по-малко мнителна.Ама все пак когато рибата е активна и положението си е както се вика гол след гол цвета на куката едва ли ще има значение,от което следва че когато рибата взема плахо тогава трябва да се съобразим с големина и цвят на куката пък и коя кука за каква стръв е.Мнение само давам .
- CERRUTI
- сериозен играч
Щом е така,предложи на някой шаранджия тези куки:krezo_bg написа:Кука се избира според стръвта а не според метода на ловене.
.Мнение само давам .

Да лови с тях на косъм........
Как мислиш че ще реагира?