Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Едно въпросче?
Модератори: Павел Иванов, sestrata
Re: Едно въпросче?
Ще си позволя и аз да отговоря на колегата Рамзи, колега, такъма, който си заприходил става за кефал, распер и щука при положение, че на едната шпула си навил плетеняк 0,10мм. и 0,12 или 0,15 на другата. Сом до 10-12кг. можеш да искараш, ако ти удари, когато си с по-дебелия брейд и съответно мяташ примамка 10+грама с достатъчно здрави тройни куки.Лошото е, че може да ти удари риба 15 или 20+, тогава нямаш шанс на Марица, дори и мястото да е чисто от закачки. Така, че ако ме послушаш мен, няма да сгрешиш: Вземи си пръчка 2,7м. с акция 20-60г. или 30-80г., макара размер 3000 или 4000, съответно на едната шпула брейд 0,15 на другата 0,20, така от изброените риби ще игнорираш кефала, но не напълно, аз лично на подобен такъм и на примамки сомски калибър под 1.2кг. кефал нямам, а по-миналата 2009 ми е рекорда 65см.-2,730кг., като бях и с метален повод 30либри.
Универсален такъм, няма, хиляди пъти е казвано по всички форуми, както и универсално задвъдично устройство
!
Успех на всички истински Спинингисти през новия сезон!
Универсален такъм, няма, хиляди пъти е казвано по всички форуми, както и универсално задвъдично устройство

Успех на всички истински Спинингисти през новия сезон!
Ако не мога да ти помогна, няма да ти преча.
- Живко Славов
- научил се да хвърля
Re: Едно въпросче?
До колегата jagger1 и другите които не са ме разбрали..Както съм казал,смятам да я използвам главно за кефал,распер и щука..а въпроса ми беше,ако някое сомче се закачи между другото,все пак не ние си избираме какво да се закачи за примамката!А за примамките смятам главно да използвам salmo hornet различните размери, а при този воблер е относително каква риба ще ти се закачи.Поздрави на всички!Благодаря за отговорите и Ви пожелавам утре успешно откриване,а пък защо не и някой трофей!