Змии

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Публикувай отговор
Freaky..
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Re: Змии

Мнение от Freaky.. »

Благодаря на всички за разбирането , но винаги се надявам да не ги срещам :lol: :lol:
gergi762
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gergi762 »

колега,само да знаеш,че змийте са глухи(нямат уши),така че не е нужно да вдигаш шум.със сигурност обаче ще те усетят преди ти да ги видиш и ще избягат,тъй че смело напред.
Остави само стъпки
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

У нас няма регистриран смъртен случай на човек ухапан от змия ! Здрав , млад човек може да понесе ухпване от нашите пепелянки или усойници без медицинска намеса - с малко дискомфорт разбира се , но не е препоръчително . При ухапване от змия , без паника , потърсете медицинска помощ , защото можете да сте алергични или раната да се инфектира от микроорганизмите по зъбите на змията ( важи и за неутровните ) , не се знае какво е хапала преди Вас . Мисля , че фобията към тези влечуги е малко преувеличена и произлиза от факта ,че почти във всяка култура змията е символ на злото . Както са споменали колегите по- горе - те винаги се опитват да избягат и нападат само в краен случай . Хапали са ме доста пъти , но при всичките съм си го търсил и е било след доста гонене на змията :wink: . Така че ходете си, спокойно, за риба в България , като ви ухапе - е къде е болницата :!:
Don't be worry , be happy !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
vyrhara
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vyrhara »

Пепелянките Изображение

са половината от змийте в България- числеността им е около 1 милион- 5 пъти са повече по численост от водните змий и смокове,
така че внимавайте защото ухапването им може да убие човек!
Спасов
новобранец
новобранец

Мнение от Спасов »

mitiogt написа:У нас няма регистриран смъртен случай на човек ухапан от змия ! Здрав , млад човек може да понесе ухпване от нашите пепелянки или усойници без медицинска намеса - с малко дискомфорт разбира се , но не е препоръчително . При ухапване от змия , без паника , потърсете медицинска помощ , защото можете да сте алергични или раната да се инфектира от микроорганизмите по зъбите на змията ( важи и за неутровните ) , не се знае какво е хапала преди Вас . Мисля , че фобията към тези влечуги е малко преувеличена и произлиза от факта ,че почти във всяка култура змията е символ на злото . Както са споменали колегите по- горе - те винаги се опитват да избягат и нападат само в краен случай . Хапали са ме доста пъти , но при всичките съм си го търсил и е било след доста гонене на змията :wink: . Така че ходете си, спокойно, за риба в България , като ви ухапе - е къде е болницата :!:
Don't be worry , be happy !
Съгласен с колегата.. но и да го допълня

Пепелянка - до 1000 м надморска височина
Усойница - над 800 м надморска височина

Отровата им доста се различава, въпреки считана за най - отровна отровата на Пепелянката е за предпочитна, пред тази на Усойницата ..
отровата на усойницата поразява мембраната на кръвните телца и почваш да кървиш от уши, очи .. :) ама страшно прозвуча.

Като ученик гледах пепелянки в едно мазе .. хапан съм 2 пъти
веднъж по невнимание и веднъж нарочно ..
и в двата пъти до 4 час усещах само леко неразположение , подобно на настинка ..
на 4 час винаги съм с бит вече серум , но ..обикновенно голям човек имам предвид 70-80 кг може да живее ухапан 2-3 дни без серум .. ако въобще нещо му стане.
Обикновенно отровните змии си пазят отровата и хапят предупредително без впръскане на отрова .. така, че смело в гъсталака.
И още нещо ..малко известен факт - змията с най - токсична отрова е
Вдлъбнаточелен смок - за наш късмет зъбите са му в гърлото и поради този факт не е опасен за човека :)
И последно: Абе пич ти развиваш фобия бе човек, отиди някъде ..В Приодонаучния ли .. в някой зоомагазин за екзотични животни .. в зоогическата градини .. бе въобще място където можеш да накараш да ти извади някоя безобидна змия да я подържиш да видиш , че не е толкова страшна, животинче си е и то от най - чистите .. кво да кажа по въпроса повече не знам :)
ivo_bsl
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ivo_bsl »

Вчера точно на пътеката ми видях 2 смока вплетени един в друг. Змиите бяха около 2 метра. Единия беше захапал другия за врата и така стояха. Бяха доста влюбени и не ми обръщаха никакво внимание даже ги бутах с въдицата. Тази година около р. Скът засичам всеки ден големи смокове и постоянно се оглеждам за тях. Страх ме е, но това неможе да ме откаже от спининга!
Аватар
mitiogt
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от mitiogt »

vyrhara написа: 1 милион- 5 пъти са повече по численост от водните змий и смокове,
така че внимавайте защото ухапването им може да убие човек!
Колега , откъде изрови тази статистика като в България никой не се занимава с преброяването на змиите , естествено ,че пепелянките ще са доста повече от водните змии, заради многократно по-големия им ареал на обитание . Благодарение на невежи хора е насаден този страх от змии, децата още от малки се захранват с идеята колко са страшни змиите и че едва ли не са убиици. В България се срещат 2 подвида на пепелянката- V. a. ammodytes и V. a. meridionalis . ДА , МОЖЕ да убие човек , но и ухапването от пчела за някои също е фатално !
Колко човека познаваш убити или поне ухапани от пепелянка :?: :!: Теб колко пъти те е хапала змия :?: :!: Риторични са, няма смисъл да отговаряш :!:
ПРОСТО ПОСЕТЕТЕ ХУМАНЕН ЛЕКАР СЛЕД УХАПВАНЕ ОТ ЗМИЯ , БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ КАКВА !
Любими Риболовни сайтове:
Най-добрият риболовен магазин Ribata.eu
Аватар
GoriLLaz
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от GoriLLaz »

Както каза колега над мен в Б-я няма регистриран случай на умрял от ухапване от пепелянка или усойница, така че СПОКОЙНО. Животинки повече ги е страх от нас, отколкото нас ни е страх от тях повярвайте ми....Запомнете че повече змии са защитени от закона за биоразнообразието, така че другия път като видите някое змийче недейте да го трепете, оставете го да си отиде по пътя...
Хващайте и ловете, ама повече отколкото можете да изядете не носете!
От десет риби осем върни, за да има следващият път пак какво да се лови.
:fishing1:
Изображение
Ангел
новобранец
новобранец

Мнение от Ангел »

Аватар
Vid
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Vid »

Напоследък змиите много се развъдиха, почти нямам излет при който да не видя една или две змии... През доброто старо казармено време по време на безкрайните караули, замезвахме смочешко печено на жар с бира, което никак не беше лошо..
Опита ми показва, че в ниските и усойни зони се срещат основно водни змии и смоци, които бягат при най малкия шум и са безвредни за хората. В по-засушените и закаменени местности има и пепелянки, които не винаги бягат при среща с човека и трябва да бъдем внимателни и да си гледаме в краката.., при все факт е че болшинството ухапвания от пепелянки не са по краката, а по ръцете. Не съм виждал усойница, но доколкото зная се среща само в планината с надморска височина над 1000 метра.
п.п. Да не забравяме, че змиите в България са защитени животни, които са напаст за вредителите и трябва да ги пазим, а не да правим както в този клип http://vbox7.com/play:6dcfef6d&ef=1
‎Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Аватар
Д.Граховски
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Д.Граховски »

Много смоци има аз на откриването видях два дето се таковаха :lol: и то до мене ама мръднах и ме видяха единия избяга а другия се изправи сигурно 1,5 метра и 1-2 минути ме гледаше и накрая си тръгна :) нищо опасно пък и красиви бяха
Tell people there’s an invisible man in the sky who
created the universe, and the vast majority believe you.
Tell them the paint is wet, and they have to touch it to be sure.

Изображение

[url]http://maximo.bg/url]
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Миналата година на едно състезание при Тетевен настъпих една пепелянка която си ме ковна уставно по обувката . Животинката се беше излегнала на една пътека която беше може би най-обходната такава в момента . По нея постоянно минаваше някой или няколко та това че са особено страхливи може и да важи в някой пущинак ама не винаги е актуално . Носи си ботушки или дебели и високи обувки и си свиркай .
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

По принцип,излет през периода май-октомври,по време на който не видя поне 4-5 змии /както водни,така и сухоземни /,не го броя за излет :lol:.Повече ме е страх от тъпи човеци,отколкото от змиите.В момента съм в Китен,вчера на река Караагач се получи личния ми рекорд - общо 8 змии,според мен водни,майка, най-вероятно с цялото младо котило,ми пълзяха около краката постоянно,като влизаха в и излизаха от реката.Любопитна гледка бяха,особено младите змийчета,които нямаха никакъв рефлекс още да се пазят.Почуквах ги с една "Тика"по главичките за тренинг,дет се вика,да се учат :lol:
Аватар
sandista
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от sandista »

Да се изкажа и аз :)
Като човек ненавиждащ утъпканите пътеки мога да ти споделя следното - в големите треви змии не съм виждал..а газя треви по 1.80 дето човек не е стъпвал.Това всеки излет (поне по 5-6 на седмица). Водните змии са изключително страхливи. Предполагам те те притесняват.
Покрай реките смоци не съм виждал .. по-скоро около циментови плочи, по пътеки, земен път и тн. Днес минах през такава джунгла и толкова много шумове от животни (нещо дори ми изръмжа),че змиите дори не съм си ги помислял.
Купи си едни ботуши,слагай един по-дебел камофлаж или дънки и гАзи смело !
Наш Иво например ходи по мен в коприва до 2м,трънки,драки и други треви с къси гащи и жАпанки ... Важното е нагласта,пич ! Видиш ли змия скачаш веднага срещу й с фразата " А сега ! Падна ли ми !?!?!? " и тя сама ще избяга ;)

п.с Да ви разкажа една по-страшна за мен случка ... Наврял съм се с триста зора в едни треволяци и се надлъгвам с едни диви клендаци. Реката непроходима и пуста.
Чувам шум ... приближава се .. " Гошо, къде си ?!" "Гошоооо! Аааа някой ще яде бой.."
Тоя какво дири пък тука ... Почва да си свирка ... Приближава ... От храстите се подава висок мъж с дълга коса, небръснат с черни дрехи и зимен балтон (слънце грее, 20-25 градиса е ). Вижда ме, мълчи и си свирука ... Аз слезнал по стръмния бряг ... Ей,ся си такова мамата .. станахме на кълбе си викам. Имах един приятел боксьор и той ми беше казал - с пиян и всякакъв се бии,ама видиш ли луд бЕгай брЪже.. Ама накъде .. пред мен вир..
В този момент чувам " Момче, бута ли"
"А?"
"Обажда ли се рибата ?"
(Уф, с тоя поне ще дискутираме ситуацията)
Почна да ми обеснява нещо, обръщам се да го огледам хубаво и в този момент ... ТРЯЯЯС !
Нещо ми дръпна зверски пръчлето ... В тоя момент за малко да опУсна компресия :)))))))
Щука към кило и нещо ме изджаса ... пируети, завря се в капините до мен,а моя приятел ми говори на вие и обеснява как едно време имало много риба .. Та извадих рибата,благодарих му за информацията и си тръгнах.. После разпитах и разбрах,че човека е с 3 висши,като не издържал 4-то в Русия (някаква ядрена физика).
Та сериозно си помислете кое е по-страшно - да видиш змия или тъмен субект да се втренчи в теб и да си свирка по средата на нищото ... ;)
п.с.2 Гошо му било кучето.... :)
ivo Vratsa
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ivo Vratsa »

Павел Иванов написа:Миналата година на едно състезание при Тетевен настъпих една пепелянка ...
Така е , като не ме слешаш, че е било смок! Докараха ти сега невроза - тва Попов е виновен... :lol:
Като човек, прекосил доста храсталаци и джунгли :lol: се радвам, че не ходя на места, дето има пепелянки и усойници :lol: че как газя...
Иначе, не знам някой пробвал ли се е да догони змия? Преди 4-5 години се опитах да догоня смок към 2 метра - откъсна ме с една дължина, фучейки на зла гад :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”