КАЛКАН ?!?

Модератори: emo vasilev, alekst

Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Не знам , до съботата и неделята бая време има...чух , че в Несебър в неделята нищо не дало...едно дребно камберче/калканче/ и дребни иларийки...тук чакаме лефера..и сафрида след това застудяване...може да излезем с лодката на Павката П.....ако имаме късмет и времето се пооправи.... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

Щом ще има биричка , може и варненци да се завъртят на Аркутино.
Аватар
SILVESTER
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от SILVESTER »

Здравейте колеги,интересуваме дали някой е ходил за калкан на плажа на Камчия,и дали е удачно да се пробва там? :roll:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Дели написа:Щом ще има биричка , може и варненци да се завъртят на Аркутино.
И готвач със сач /на газов котлон/ ще има - на Мирко братчеда! Само рибоците да са там - ще я джаскаме направо на сача - капанче "пиратка" ще си заформим - без разрешителни :lol: :lol:
Най- вероятно събота ще сме на буната перла, пък неделя може на бат Миленовия акъл да кацнем :lol:
Fly our flag, we teach them fear
Capture them, the end is near
Firing guns they shall burn
Surrender or fight there's no return
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ехее Михалич...това да не е риболов по РУСКИ...да докараме и девочки и водка и...давай САБАНТУЙ УСТРОЕМ...а рибата може да почака... :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

:lol: Ооу! Процеса е важен нъли тей - общуването с хората наоколо и природата - то ако има риба и без друго ще я фанем - това го моем, ако няма - остава:"общуването с хората наоколо и природата" - "няма нищо по-красиво от добрите човешки отношения" :lol: :lol:
Водката .... хм! Джаскаме броникета, бомбарди - трябва да сме внимателми към околните :!: - бира по-добре.
Девочки - да ни закачат черъвчетата :lol: :lol:

Взех едни силикончета - през едно пръстенче закачаш рибката и има друго закачаш го на куката - двете свързани - ефектно - ще го тествам.
:wink: Не бодеш рибката - ще е жива по-дълго. Локалчо сигурно ще има таквиз
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Тея силикончета да не са за беззъби риби... :lol: ЩЕ ДОЙДЕ ЧИЧКО ЛЕФЧО...и ще я отнесе рибата барабар със силикончетата...ТЕ телове режат като китайски нокторезачки...та на гумата ще се опънат... :lol:

А по въпроса за девочките...Да са високи 1,10 и с квадратни глави...да служат за поставка на пръчката и чашата с водка или бира да е отгоре...хахаха... :lol:
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Тея силикончета, който ги е правил да взема шприца и да си го завира
в гъза - мамка му и чуждоземен :twisted: педал!
За нищо не стават - рибката се измъква - ще пусна снимка - да ги видите и да не ги копувате. Ще им спонсорираме тъпия бизнес :twisted: - джагали мръсни :twisted:
Аз инъчи си хванах калканче и едно зарганче-хубаво. Виках бат Миленовото "Някой да не е видял, ааа...?" :lol: :lol:
Туй беше. На буната на Перла - само толкоз.
Някой хора и те си фанаха калканец, някой нямаха кепове - изтърваха, на други им услужихме с нашия - прибраха :lol: :lol: :lol:
Трети пък дърпаха - къси платерини - кво да праят.
Общо взето - слаба работа, НО си прикарахме приятно - бяхме при бат Милен от магазин "Косатка" - Приморско
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Браво ето това е работа...който може ...хваща...кой не може гледа...А снимки направили на улова... :lol:

А бойните рибарски възгласи са ДВА...ОЛЕЛЕЕ РЪКАТА МИ и НЯКОЙ ДА НЕ Е ВИДЯЛ...запазена марка на Щерю Бръснаря и Ачо ПОПА от Поморие...хахаха.... :lol:
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

И аз да споделя нещо за уикенда. Той Хемингуей по добре ще го напише но излезе в отпуск.Бяхме два дни на Ахтопол, но разходката повече заприлича на екскурзия отколкото на риболов. Първия ден видяхме че хващат единични чернокопи , но бяхме тръгнали за паламуд и си изгубихме полвината ден без нито една риба. След 2 часа трагнахме да търсим чернокопа и до вечерта хванахме около 2 кила чернокоп, лихнус, попче , дракон , сафрид и граца общо.
Втория ден решихме да заложим на сигурно и се качихме на скалите за зарган. Рибите бяха почти каиши , но чернокопите ги разпиляваха и хванахме само по десетина до 11 часа. През цялото време ни валя дъжд и спасението дойде по телефона. Наши приятели хванали на мрежите паламуд и ни поканиха на обяд. Страхотен вкус. Така ни се услади че дълго си облизвахме пръстите след това. Като им разказахме за неуспехите си , колегите ни съжалиха и ни поканиха на гемията за вечерната узатма. Още едно страхотно преживяване. Бях наблюдавал само как вечер на смрачаване корабчетата потеглят за да пуснат мрежите. Сега видях и какво е да си професионален рибар.
Лошия късмет ни гони обаче до край. Паламуда го нямаше и от седемстотин метра мрежи нямаше нито един.
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Снимки на улова - направих - щото нали си вярваме - ама друго си е ... :lol: :lol: :wink: Чакам "благоверната" - както ти казваш :lol: - да ми домъкне кабела, че да ги сваля.
То един улов - ама по-добре от нищо.
Ще снимам и "Тея силикончета" - да ги таковам ...

а и Майстор Дели се появи :lol: :lol: :lol:
Поне си си хапнал пресен поламудец :lol: Аз два дни ядах телешко варено и дроб сърма - за радост на сервитьорките от механа "Гергана"- Приморско. Хубава кръчма, добра храна и бачка през зимата.
Under Jolly Roger!
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Ей тоя образ хвана третия калкан за деня
Изображение

Аз
Изображение
хванах те това:
Изображение
Мирко го кепчоса.
Това калканче ми се видя мъничко, затова го пуснах - вчера вечер в
тенджерата - заедно с другия манекен от снимката.
Не е хубаво - знам, ама това е първия калкан, който хващам, затова реших да го изям - на чорба :oops: :oops: :oops: :( :(
Хубава стана. Обаче водката дойде много - заради изборните р-ти май. :lol: :lol: :lol:

На Тошката бунгалцето - лека му пръст на човека
Изображение

Тъпите селикони - жабарски :twisted: :twisted:
Изображение

Котарака Петко - котка да си в тоя живот - не си личи добре- колко е уяден тоз хайван :lol: :lol:

Изображение
Under Jolly Roger!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Михалич това калканче на снимката ми се вижда малко маломерно...ния тия ги пущиме да си растат...само пенсиите ги турят в толбата...за ЧОРБИЧКА... :lol:

Изображение
Аватар
Михалич
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Михалич »

Имам един приятел - братчет му вика: "Че ние да не сме от гриин пиис бе братчет" :lol: :lol: :lol:
- ама не бива така - това сериозно :!:
Under Jolly Roger!
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”