Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на мирни риби
naRiba.com

Форум

Една рибарска случка.
Модератор: sapuna
-
- новобранец
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
не вярвам някой да хвърли една торба пари и да не знае кво да прави.
...............абе брат ми си купи 8 метрова лодка, сонар и т.н и днес е на Душанци- само дето 1 кука не може да си върже и рапалите ги влачи с 20-30 км. в час....................
Та такъма не те прави добър рибар, но пък ако си рибар хубавия такъм ти дава доста предимства.
...............абе брат ми си купи 8 метрова лодка, сонар и т.н и днес е на Душанци- само дето 1 кука не може да си върже и рапалите ги влачи с 20-30 км. в час....................
Та такъма не те прави добър рибар, но пък ако си рибар хубавия такъм ти дава доста предимства.
- val
- разбира нещата
- Обратна връзка:
понякога късмета не желае да заработи в твоя полза и това си е. можеш да правиш всичко както трябва и пак нощо. преди години на Жребеца излизаше костур , по половинка. всички на горен монтаж и на змийорка . кой извадил десетина, кой повечко. на скалата стои едно цигане и на същия монтаж и стръв пълни чувал. на това ми казвам да и намериш къщата.
-
- и господ не е толокова добър
Не се нахвърляйте на човека.Едно време ловяхме само на плочка кюспе и рекорда ми беше 26кг шаран хванат от мен и изваден от вуйчоми понеже бях малък.Не съм писъл понеже тогава се слагаха по много куки ,а по сегашните закони си е браконерство.Но вероятноста да ти одари първо голяма риба е малка понеже дребните налитат веднага. 

- dimitar_
- сериозен играч
За кюспето няма да коментирам , ловил съм , ловя и ще продължавам да ловя на него , почти всички добри шарани съм хванал на него . Колкото до скъпите и евтините въдици , ами всеки се "разпростира според чергата" , но каквито и да са въдиците , ако човека зад тях не знае какво да прави и няма тръпката в душата , има ли смисъл да се "наказва" по язовирите ...?
И преди съм казвал , че рибата човек , въдица и кука не избира , като и дойде "сляпата неделя" се бухва на първата въдица която се изпречи на пътя . Ако има късмет , ще случи изгнило влакно с ръждива кука , а ако ли не , ще се снима ...
Не ме разбирайте погрешно , който си храни , винаги има по - добър улов , или най - малкото шанса да удари нещо голямо , при него е доста по - голям , отколкото на този , който чака само на две зърна царевица , плочка или качамак. Наистина преди време това беше достатъчно , но сега не става , хем рибата е малко , хем се е изтарикатила , и то благодарение на нас !
А иначе , и на мен ми се е случвало местни рибари да ни "съберат очите" за час , два , вземат си довиждане , като "великодушно" оставят малко от качамака , та да не си ходим празни ... , така че , случаи разни !
И преди съм казвал , че рибата човек , въдица и кука не избира , като и дойде "сляпата неделя" се бухва на първата въдица която се изпречи на пътя . Ако има късмет , ще случи изгнило влакно с ръждива кука , а ако ли не , ще се снима ...
Не ме разбирайте погрешно , който си храни , винаги има по - добър улов , или най - малкото шанса да удари нещо голямо , при него е доста по - голям , отколкото на този , който чака само на две зърна царевица , плочка или качамак. Наистина преди време това беше достатъчно , но сега не става , хем рибата е малко , хем се е изтарикатила , и то благодарение на нас !
А иначе , и на мен ми се е случвало местни рибари да ни "съберат очите" за час , два , вземат си довиждане , като "великодушно" оставят малко от качамака , та да не си ходим празни ... , така че , случаи разни !
Последно промяна от dimitar_ на Съб Юли 21, 2007 10:32 pm, променено общо 1 път.
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ей това монтажче,де ми го даде онзи ден изби рибата!snegk написа:Не се нахвърляйте на човека.Едно време ловяхме само на плочка кюспе и рекорда ми беше 26кг шаран хванат от мен и изваден от вуйчоми понеже бях малък.Не съм писъл понеже тогава се слагаха по много куки ,а по сегашните закони си е браконерство.Но вероятноста да ти одари първо голяма риба е малка понеже дребните налитат веднага.

- MiTaKa™
- сериозен играч
- Обратна връзка:
вярно си е че на кюспе си е давало и винаги ще си дава но като ти прочетох темата веднга ти погледнах галериата и те помислих за някои на 14 15 ноо после се замислих и може тия снимки да са на баща ти или на некои познат в разказа ти има мн пресилени неща
И моито мнение че си си украсил малко от тебе може те да са хвашта ли а ти не или да си хванал един шаран а те не абе незнам как е било ама 100% не е как ти казваш 

- CERRUTI
- сериозен играч
Сподели за монтажаsapuna1971 написа:Ей това монтажче,де ми го даде онзи ден изби рибата!snegk написа:Не се нахвърляйте на човека.Едно време ловяхме само на плочка кюспе и рекорда ми беше 26кг шаран хванат от мен и изваден от вуйчоми понеже бях малък.Не съм писъл понеже тогава се слагаха по много куки ,а по сегашните закони си е браконерство.Но вероятноста да ти одари първо голяма риба е малка понеже дребните налитат веднага.Две кила кюспе ми свърши за две нощи!

- CERRUTI
- сериозен играч
Нещо такова ли:snegk написа:Слагаш подвижно олово отдолната страна правиш клуп като бесило слагаш двекуки с къси поводи,отгоре вирбел.Аз този монтаж го правя от дебело плетено влакно.Забравих да ти кажа да направиш един възел на самия клуп вътре,че като го дърпаш празен да не затегне до край.

само вирбела не разбрах каде се слага м/у оловоро и клупа или преди оловото.....
аз мисля да изпозвам като основно влакно 0,35-0,45 а куките с по тънко че ако се закачи някаде да къса куката а не целия монтаж...
никога не съм ловил на плочка ..какви размери куки е хубаво да се ползват..
- CERRUTI
- сериозен играч
А така ли трябва да се постави кюспето,и да се забият куките?и какъв номер за куките(м/у другото може и с повече куки нали?),и да те питам като се поставя така няма ли опасност оловото да попречи на кълването?snegk написа:Същото,вирбела над оловото.А вътре на клупчето възелче или стопер да не се стяга до край.

п.с.-извинявам се за неграмотните рисунки......ама с мишка толкова..
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
В общи линии монтажа ти е правилен,но обърни внимание на червения цитат.На самия клуп направи едно възелче или сложи съчма.Така при вадене и без плочка кюспе тежестта няма да стегне клупа.Вирбелът с карабинка е над тежестта /около 60-60см/за лесен демонтаж.Куките са около 6-ти номер.Използвай плетено,но по твърдо.Направиш ли го с влакно много ще се оплита!CERRUTI написа:Нещо такова ли:snegk написа:Слагаш подвижно олово отдолната страна правиш клуп като бесило слагаш двекуки с къси поводи,отгоре вирбел.Аз този монтаж го правя от дебело плетено влакно.Забравих да ти кажа да направиш един възел на самия клуп вътре,че като го дърпаш празен да не затегне до край.
само вирбела не разбрах каде се слага м/у оловоро и клупа или преди оловото.....
аз мисля да изпозвам като основно влакно 0,35-0,45 а куките с по тънко че ако се закачи някаде да къса куката а не целия монтаж...
никога не съм ловил на плочка ..какви размери куки е хубаво да се ползват..