Една рибарска случка.

Модератор: sapuna

MaLaK-RiBaR
новобранец
новобранец

Мнение от MaLaK-RiBaR »

колега аз ловя предимно на прожина но сега искам да пробвам на твоя монтаж на куспе ! става ли да ми кажесх какув монтаж използвасх ????
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

не вярвам някой да хвърли една торба пари и да не знае кво да прави.

...............абе брат ми си купи 8 метрова лодка, сонар и т.н и днес е на Душанци- само дето 1 кука не може да си върже и рапалите ги влачи с 20-30 км. в час....................
Та такъма не те прави добър рибар, но пък ако си рибар хубавия такъм ти дава доста предимства.
Аватар
val
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от val »

понякога късмета не желае да заработи в твоя полза и това си е. можеш да правиш всичко както трябва и пак нощо. преди години на Жребеца излизаше костур , по половинка. всички на горен монтаж и на змийорка . кой извадил десетина, кой повечко. на скалата стои едно цигане и на същия монтаж и стръв пълни чувал. на това ми казвам да и намериш къщата.
Аватар
баничката
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от баничката »

Шараните са били "селски" и са свикнали да им мерише на халва,
та като селски простотий са се погнусили от жълтите протеинови глупости на рибарите паралий и затова не са ги уважили, но при поднасяне на трапезата им на такива топчета в бъдеще нещата могат да се променят. Елементарно. :D
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Не се нахвърляйте на човека.Едно време ловяхме само на плочка кюспе и рекорда ми беше 26кг шаран хванат от мен и изваден от вуйчоми понеже бях малък.Не съм писъл понеже тогава се слагаха по много куки ,а по сегашните закони си е браконерство.Но вероятноста да ти одари първо голяма риба е малка понеже дребните налитат веднага. :wink:
Аватар
dimitar_
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dimitar_ »

За кюспето няма да коментирам , ловил съм , ловя и ще продължавам да ловя на него , почти всички добри шарани съм хванал на него . Колкото до скъпите и евтините въдици , ами всеки се "разпростира според чергата" , но каквито и да са въдиците , ако човека зад тях не знае какво да прави и няма тръпката в душата , има ли смисъл да се "наказва" по язовирите ...?
И преди съм казвал , че рибата човек , въдица и кука не избира , като и дойде "сляпата неделя" се бухва на първата въдица която се изпречи на пътя . Ако има късмет , ще случи изгнило влакно с ръждива кука , а ако ли не , ще се снима ...
Не ме разбирайте погрешно , който си храни , винаги има по - добър улов , или най - малкото шанса да удари нещо голямо , при него е доста по - голям , отколкото на този , който чака само на две зърна царевица , плочка или качамак. Наистина преди време това беше достатъчно , но сега не става , хем рибата е малко , хем се е изтарикатила , и то благодарение на нас !
А иначе , и на мен ми се е случвало местни рибари да ни "съберат очите" за час , два , вземат си довиждане , като "великодушно" оставят малко от качамака , та да не си ходим празни ... , така че , случаи разни !
Последно промяна от dimitar_ на Съб Юли 21, 2007 10:32 pm, променено общо 1 път.
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

snegk написа:Не се нахвърляйте на човека.Едно време ловяхме само на плочка кюспе и рекорда ми беше 26кг шаран хванат от мен и изваден от вуйчоми понеже бях малък.Не съм писъл понеже тогава се слагаха по много куки ,а по сегашните закони си е браконерство.Но вероятноста да ти одари първо голяма риба е малка понеже дребните налитат веднага. :wink:
Ей това монтажче,де ми го даде онзи ден изби рибата! :wink: Две кила кюспе ми свърши за две нощи! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
MiTaKa™
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от MiTaKa™ »

вярно си е че на кюспе си е давало и винаги ще си дава но като ти прочетох темата веднга ти погледнах галериата и те помислих за някои на 14 15 ноо после се замислих и може тия снимки да са на баща ти или на некои познат в разказа ти има мн пресилени неща :!: И моито мнение че си си украсил малко от тебе може те да са хвашта ли а ти не или да си хванал един шаран а те не абе незнам как е било ама 100% не е как ти казваш :wink:
Изображение
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

sapuna1971 написа:
snegk написа:Не се нахвърляйте на човека.Едно време ловяхме само на плочка кюспе и рекорда ми беше 26кг шаран хванат от мен и изваден от вуйчоми понеже бях малък.Не съм писъл понеже тогава се слагаха по много куки ,а по сегашните закони си е браконерство.Но вероятноста да ти одари първо голяма риба е малка понеже дребните налитат веднага. :wink:
Ей това монтажче,де ми го даде онзи ден изби рибата! :wink: Две кила кюспе ми свърши за две нощи! :wink:
Сподели за монтажа ;) ?
snegk

Мнение от snegk »

Слагаш подвижно олово отдолната страна правиш клуп като бесило слагаш двекуки с къси поводи,отгоре вирбел.Аз този монтаж го правя от дебело плетено влакно.Забравих да ти кажа да направиш един възел на самия клуп вътре,че като го дърпаш празен да не затегне до край. :wink:
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

snegk написа:Слагаш подвижно олово отдолната страна правиш клуп като бесило слагаш двекуки с къси поводи,отгоре вирбел.Аз този монтаж го правя от дебело плетено влакно.Забравих да ти кажа да направиш един възел на самия клуп вътре,че като го дърпаш празен да не затегне до край. :wink:
Нещо такова ли:
Изображение
само вирбела не разбрах каде се слага м/у оловоро и клупа или преди оловото.....
аз мисля да изпозвам като основно влакно 0,35-0,45 а куките с по тънко че ако се закачи някаде да къса куката а не целия монтаж...
никога не съм ловил на плочка ..какви размери куки е хубаво да се ползват..
snegk

Мнение от snegk »

Същото,вирбела над оловото.А вътре на клупчето възелче или стопер да не се стяга до край.
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

snegk написа:Същото,вирбела над оловото.А вътре на клупчето възелче или стопер да не се стяга до край.
А така ли трябва да се постави кюспето,и да се забият куките?и какъв номер за куките(м/у другото може и с повече куки нали?),и да те питам като се поставя така няма ли опасност оловото да попречи на кълването?
Изображение
п.с.-извинявам се за неграмотните рисунки......ама с мишка толкова..
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

CERRUTI написа:
snegk написа:Слагаш подвижно олово отдолната страна правиш клуп като бесило слагаш двекуки с къси поводи,отгоре вирбел.Аз този монтаж го правя от дебело плетено влакно.Забравих да ти кажа да направиш един възел на самия клуп вътре,че като го дърпаш празен да не затегне до край. :wink:
Нещо такова ли:
Изображение
само вирбела не разбрах каде се слага м/у оловоро и клупа или преди оловото.....
аз мисля да изпозвам като основно влакно 0,35-0,45 а куките с по тънко че ако се закачи някаде да къса куката а не целия монтаж...
никога не съм ловил на плочка ..какви размери куки е хубаво да се ползват..
В общи линии монтажа ти е правилен,но обърни внимание на червения цитат.На самия клуп направи едно възелче или сложи съчма.Така при вадене и без плочка кюспе тежестта няма да стегне клупа.Вирбелът с карабинка е над тежестта /около 60-60см/за лесен демонтаж.Куките са около 6-ти номер.Използвай плетено,но по твърдо.Направиш ли го с влакно много ще се оплита! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
CERRUTI
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от CERRUTI »

Благодаря колеги....в най скоро време ще изпробам монтажа. :smt023
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”