яз.Малко Шарково

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
borislav58
сериозен играч
сериозен играч

Re: яз.Малко Шарково

Мнение от borislav58 »

evgeniboy написа:
dedeff написа:Шарани не съм търсил тъй като...
Да не си луд.... :wink: за кво ти са.... :D
Абе иаз риба не ям!! :lol: :lol: :lol: :drinkers: :drinkers:
Всичко заебавам и за риба заминавам!
niki_jelev
новобранец
новобранец

Мнение от niki_jelev »

Браво, пич! Е така се прави риболов!!!! На шарковеца имам доста излети - определено е едно от най-добрите места! И най-дивото! То и в това му е чара! Жалко, че през последните години го скъсаха от цедилки - има няколко нощни бригади, които поне по два пъти месечно го тарашат. И в този аспект - рибата дето излизаше преди десет години отдавна я няма. Големи парчета ... само по случайност. Но това не означава, че човек не може да си направи кефа с костура. Миналата година си ходех там специално и единственно за костур. Тая година още не съм го посетил, но му идва времето!
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

На такъв уникален репортаж, придружен от много снимки, не мога да кажа нищо друго освен един огромен РЕСПЕКТ!!! Любимият ми язовир, видя ли снимки оттам, направо ми омекват краката ... Благодаря за споделените прекрасни снимки и емоции, момчета
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
барона
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от барона »

Еее..., ми ще не се обадихте бре?! :D Браво на групата! Другият път - с две ягнета. :lol: :drinkers:
Колкото повече толкова повече!
tedo43
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tedo43 »

Не прочетох репортажа но изглежда интересен, но да попитам тва дето сте сготвили куче ли е. :lol: :lol:
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
ExelleR
новобранец
новобранец

Мнение от ExelleR »

Някой да е ходил скоро на Малко Шарково ? Че смятам да го посетя сега в четвъртък да видим за какво става дума..и ако може да ми кажете някой вариант за улов на бял толстолоб и шаран там?
mita4eto
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от mita4eto »

ExelleR написа:Някой да е ходил скоро на Малко Шарково ? Че смятам да го посетя сега в четвъртък да видим за какво става дума..и ако може да ми кажете някой вариант за улов на бял толстолоб и шаран там?
Добре дошъл във форума, колега!
Явно не си много наясно с водоема, затова да ти кажа, че ако търсиш бял толстолоб целенасочено там, хич не си прави труда и не влизай в преразход - толупи там няма. Що се отнася до шаран, не очаквай изобилен улов. ИмаШЕ го в немалки количества, но в последните години намаля много и се хваща по-скоро инцидентно. Не знам дали мога да ти дам конкретен вариант, който да ти гарантира улова на и без това редкия шаран. По-скоро, ако разполагаш с 4-5 дни, отдели първия ден на проучване с лодка и сонар, след като избереш мястото захрани добре и след това си вкарай въдиците на хранителните петна. След това идва най-веселата част: правене на нищо докато чакаш Шарковския шарко да ти опъне линията :wink:
При всички положения обаче едно е задължително: да носиш фотото си и да споделиш с нас снимки оттам :)
Истинският рибар е най-вече истински природозащитник, нека мислим за природата!
Риболовен клуб Балканка http://www.balkanka.bg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
Кузмич
dreamer

Мнение от Кузмич »

Бая зор сте видяли с този излет. :lol:
Блазя ви благородно завиждам.
Мойсей: "Законът е всичко!"
Христос: "Любовта е всичко!"
Маркс: "Парите са всичко!"
Фройд: "Сексът е всичко!"
Айнщайн: "Всичко е относително..."

Аз по принцип съм музикален помияр...
ExelleR
новобранец
новобранец

Мнение от ExelleR »

Това е че съм за малко там ..2 дена само да те питам тогава шарана там на какво го лови(стръв) и какви размери беше? Че имам нови сигнализатори и искам да им чуя звука :)).
Аватар
dedeff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от dedeff »

ExelleR написа:Това е че съм за малко там ..2 дена само да те питам тогава шарана там на какво го лови(стръв) и какви размери беше? Че имам нови сигнализатори и искам да им чуя звука :)).
Два дена са ти малко за Шарково приятелю,за рън няма кой да ти гарантира,пробвай,царевица,с топчета не се хаби там,в язовира рибите са малко,но са диви.Но въпросите ти са като за супер начинаещ.
Без жени можем,без риболов не можем!
ExelleR
новобранец
новобранец

Мнение от ExelleR »

Бяхме на язовира точно под Лудницата към 8:00ч. захранихме с царевица гранули и купешка захранка. След това хвърлихме въдиците и зачахме..до към 12ч само каракуди от 300-400г до към 700-800.. излезе рибарския вятър и след час и половина застой доиде един красавец
DSC05273.JPG
DSC05273.JPG (145.68 KiB) Преглеждано 792 пъти
DSC05289.JPG
DSC05289.JPG (140.59 KiB) Преглеждано 792 пъти
.След още 1ч закачих 1 шаранче около 2 кг на пръв поглед ама се откачи на брега. До вечера само каракуди...на другия ден по обяд 1 речен кефал(клен) 700 грама. Общо взето за толкова малко време там ..останах доволен.Другия път ще съм там поне 5 дена!!!
milen_ilchev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от milen_ilchev »

Някой знае ли по това време на годината дали излизат костури или други риби на този язовир?
djonsan65
новобранец
новобранец

Мнение от djonsan65 »

dedeff написа:Е,дойде и моят ред с един чудесен излет с верни другари.За дестинация като всяка поредна година по-това време избрахме яз.Малко Шарково,едно разкошно място под слънцето в полите на красивата Странджа.Организацията по9излета беше добре сформирана и всеки пое ангажиментите които му бяха "наредени".
Съботната сутрин в 04.15 потеглихме натоварени като катун цигани барабар с кокошките,ама с тая разлика,че ние бяхме заложили на агнета .Пристигнахме към 06.45 на мястото уговорено за лагер и за наше щастие то беше свободно.Веднага се заехме с разпъване на лагера и построяване на огнища и и други жизненонеобходими за петдневен престой нещица.
Изображение
Изображение
Разпънахме палатките,шатрите и моят другар от Република Сърбия се зае с направата на прословутата Сръбска скара
Изображение
Изображение
Плескавици на корем,придружени с обилни количества бира.
Влезнах следобед с лодката да подърпам някой воблер да поразгледам нивото,дъното,дълбочините и се оказа,че противните водорасли от миналата година няма и помен от тях,дано да са изпасани от риба,и нивото е паднало с около 2.5-3.0 метра по вертикала.Сонара отчете риба и се в средните слоеве,сиреч плуващи риби имаше в изобилие,но не и хранище се.Температурата на водата в горния слой 28 градуса,36 на въздуха,ама жега ви казвам.Та първия ден мина в пътуване разпъване на бивак,папане на плескавици и пиене на бира,вечерта минахме на по-твърдо.На следващата сутрин ставане,поне аз в 05.10 качване в лодката и газ за костур на рибка и силикон,ама кеф ви казвам бодливци до 900 грама.Всички риби които хванах,бяха веднага релийзнати с изключение на два кофти захапали куката и бяха успешно изконсумирани от еди щъркел в близост до мен.Връщам се и се почна да се готви храната за следващия ден.Майстора беше бак моя Сръбски другар Чеслав.
Изображение
Изображение
Изображение
Тук моя милост доволен като циганче на вафличка
Изображение
Изображение
Сговорна дружина "каси с бира изпива"
Изображение
Изображение
Изображение
Тук взимам дейно участие в приготвянето :D
Изображение
Изображение
и се почна едно ядене и пиене,ама няма кво да ви говоря,време за риболов не остана.На следващия ден пак за костур и пак доволно,едни убави и едри,че и кефали наскубах,ама пак релийз с изключение на няколко едри изпържени за една жена,на която не можеше да и се откаже.
Изображение
Изображение
Хващам,хващам и като ми стане жега газ и акустрам на една скала.
Изображение
Изображение
Изображение
Абе много и предоволно,много жега но и много добре изкаран уикенд с верни другари.Шарани не съм търсил тъй като сметнах за ненужно в тази жега при такава слаба активност на мирните риби,дори и хищника да се търсят диви риби.Заложих и на обедните дремки под шарената сянка на дъбовете.
Изображение
Нивото на язовира е нестабилно съчетано с жегата е шок за рибата,но въпреки всичко изкарах един незабравим излет.Поздрави и наслука.
евала колега това се казва излет а ако е имало и слука още по добре а сега отивам някаде да намеря печено агнешко че като гледам и ми призлява од глад :drinkers: :drinkers:
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”