Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на фидер
naRiba.com

Форум

Избор на първа фидер пръчка
Модератор: Paublo_Eskobar
- CERRUTI
- сериозен играч
Re: Избор на първа фидер пръчка
Снощи бях на нощен риболов(на платено) за толстолоб и реших да използвам Хънтъра за 3-та пръчка.С 0.30 влакно и най-твърдия(карбоновия) връх постигах доста добра дистанция с натоварена пружина и 60гр.тапа!!!
А и най-големия кеф беше когато изкарах с него един 5кг.толуп-Пръчката се държа префектно.Това и е най-голямата риба за сега.......но знае ли се
А и най-големия кеф беше когато изкарах с него един 5кг.толуп-Пръчката се държа префектно.Това и е най-голямата риба за сега.......но знае ли се

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Сори не съм ти прочел поста;tegov86 написа:И аз за сега съм се спрял на Хънтъра, гледам че и вие го харесвате. Не знам до колко е чувствителен ама с тая акция и за сомове ще ставаВсе пак Искър си иска яки кошници за яки риби
Тоя боклук няма как да го харесвам, фен съм на други марки, но си е добър за 34лв. късия вариант към него има подарък бушон

- CERRUTI
- сериозен играч
Ниц бе Марианеqno_zloo написа:Тоя боклук няма как да го харесвам, фен съм на други марки, но си е добър за 34лв. късия вариант към него има подарък бушон

Ама пък гледам че имаш съмишленик-колегата Кацаров.......Вече не си сам в диагнозата

Сакън, ти като не харесваш и другите са длъжни да не им харева...чета напоследък, доста глупости пишеш във фидера колега...то не бяха бутилки, та простотии. Айде запри са.qno_zloo написа:
Тоя боклук няма как да го харесвам, фен съм на други марки
-
- научил се да хвърля
Имам колега в работата -та той има въпросния Хънтър -само, че на 3.60 и е много доволен като го ползва по реките.Искам само да вметна че въпросната марка я предлагат едни хора на Битака, заедно с цялата гама на марката и колегата го е взел от там- само, че за 38лв доколкото помня.
Благодаря за инфото, колега. А може ли да ми кажеш къде е въпросния битак, все пак там е с 14 лв по-малко
Благодаря за инфото, колега. А може ли да ми кажеш къде е въпросния битак, все пак там е с 14 лв по-малко

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Куу риече, чъ на та виждам.ribo_men написа:Сакън, ти като не харесваш и другите са длъжни да не им харева...чета напоследък, доста глупости пишеш във фидера колега...то не бяха бутилки, та простотии. Айде запри са.qno_zloo написа:
Тоя боклук няма как да го харесвам, фен съм на други марки
- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Лека полека и тая тема си отива към клуч

Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

-
- научил се да хвърля
Тогава да се включа пак аз, че като гледам съветите се изчерпаха. Та интересува ме от къде мога да го купя тоя Хънтър в София. Дайте идея, но само да не е по интернет магазин 

- dunavski
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Една въдица за 35лв да е хубва колко да е хубава. Смятайте щом за толкова я продават за колко я внясят и за колко я произвеждат. Година и полововина работех с риболовно обурудване и научих, че евтинино и хубаво няма разберете го товя нещо най-накрая. Далеч съм от мисълта да твърдя, че купувам само скъпо оборудване, и аз купувам евтини неща, но ги купувам с ясното съзнание, че са боклуци и на никой не натяквам, че съм купил евтина въдица от топ-клас. Няма тема за фидер която да отворя и вътре някой да не налага мнение за тоя Глоб.
Член на - Canal Lure Anglers, Birmingham Anglers Assoociations, Angling Trust, International Flyfishing Federation

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Това го знаят 80% от потребителите,но какво да се прави финансовата криза изчекна търсенето та даже и мисленето на някой.dunavski написа:Една въдица за 35лв да е хубва колко да е хубава. Смятайте щом за толкова я продават за колко я внясят и за колко я произвеждат. Година и полововина работех с риболовно обурудване и научих, че евтинино и хубаво няма разберете го товя нещо най-накрая. Далеч съм от мисълта да твърдя, че купувам само скъпо оборудване, и аз купувам евтини неща, но ги купувам с ясното съзнание, че са боклуци и на никой не натяквам, че съм купил евтина въдица от топ-клас. Няма тема за фидер която да отворя и вътре някой да не налага мнение за тоя Глоб.
Има и друго,колеги-въдица,която е от нисък(или по-скоро среден) ценови клас,която е произведена преди кризата(около 2008-а) може би е за предпочитане пред въдица от известните марки,която е произведена през последните две години,защото 100на 100 кризата ги удря и тях и те правят компромис с качеството,ползват по-евтини материали и тнт.Не говоря за най-скъпите такъми,но например въдица на Шимано за 200лв не е по-качествена от глобето на Бачо Илия(преди Адвенчъра тоя модел,как се казваше,че не се сещам).
- калин кацаров
- сериозен играч
usmiwka написа:Има и друго,колеги-въдица,която е от нисък(или по-скоро среден) ценови клас,която е произведена преди кризата(около 2008-а) може би е за предпочитане пред въдица от известните марки,която е произведена през последните две години,защото 100на 100 кризата ги удря и тях и те правят компромис с качеството,ползват по-евтини материали и тнт.Не говоря за най-скъпите такъми,но например въдица на Шимано за 200лв не е по-качествена от глобето на Бачо Илия(преди Адвенчъра тоя модел,как се казваше,че не се сещам).
напротив колега, за около 200 лв е катаната при шимано, през последните години дори средния kлас пръчки на шимано превъзхождат по строй и здравина много от другите и то големи европейски производители в техния най-висок kлас
- Калин–Стоянов
- разбира нещата
Кои на пример?калин кацаров написа:
напротив колега, за около 200 лв е катаната при шимано, през последните години дори средния kлас пръчки на шимано превъзхождат по строй и здравина много от другите и то големи европейски производители в техния най-висок kлас

- qno_zloo
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Аз спирам да пиша, ще помоля и Калин да спре в тая тема.
Написах и не само аз, че сте си променили мнението от липса на пари, а пък Шимано като никога в България е толкова евтино, абе какво да ви пиша , повечето сте с капаци .

Написах и не само аз, че сте си променили мнението от липса на пари, а пък Шимано като никога в България е толкова евтино, абе какво да ви пиша , повечето сте с капаци .

-
- научил се да хвърля
Днес си харесах един фидер на сносна цена 49 лв и искам да попитам мнението ви за него. Фидера е Globe Samurai 3.90 http://www.riboco.com/index.php?mod=product&show=93. Изкажете си мнението за него, искам да го ползвам за язовир и река Искър
. Благодаря предварително