Стръв за раци?

Модератор: Paublo_Eskobar

Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Re: Стръв за раци?

Мнение от krokibg »

Мисля че не са забранени,но има лимит на бройката която може да се взима :wink: :wink: :wink: Някои ако билета му е под ръка,да вземе да прочете там какво пише :idea: :idea: :idea:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
snegk
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Раците не са забранени, но кошове, ръчила и др. подобни са забранени :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
BACHO
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от BACHO »

Окей но тогава как се ловят без кош :D
ХУБАВО ЕВТИНО НЯМА
snegk

Мнение от snegk »

Речните са забранени нацяло, тука нещата със закона не са уредени правилно, речните живеят и в язовирите.Ето малко уточнения.
"Риболов" е поставянето на разрешени уреди и средства във водата за улов на риба и други водни организми, изваждане на улова от водата, неговото пренасяне и превозване.
27. "Риболов - любителски" е улов на риба и други водни организми, извършван от физически лица за развлечение и отдих или със спортно-състезателен характер, организиран по определени за това правила.
28. "Риболов - стопански" е улов на риба и други водни организми, извършван в определените за това обекти с разрешени уреди и средства, с цел продажба на продукцията на пазара и реализиране на доход, независимо от това дали дейността се извършва постоянно, сезонно или временно.”
9. По важните изменения на глобите касаещи любителския риболов:
1. Глобата за риболов без билет се увеличава на от 50 до 200 лв.;
2. Който лови пъстървови в забраненото време по чл. 24, ал.5 – глоба от 100 до 300 лв.
3. Ако се лови във водоем отдаден на сдружение без билет и членска карта на сдружението – глоба от 100 до 300 лв.;
4. Който извършва любителски риболов извън водните обекти и зони з любителски риболов, се наказва с глоба от 100 до 500 лв.;
5. За риболов със забранени уреди – глоба от 500 до 1500 лв.;
6. За риболов и задържане на маломерки – глоба от 300 до 600 лв.;
7. За риболов и задържане на речни раци – горната глоба.
Това са променените глоби . За другите нарушения при любителск риболов се запазват старите глоби.
Тодор Грозданов
адвокат
snegk

Мнение от snegk »

4. Промяна, която е хубава за някои колеги риболовци е, че вече е разрешено задържането при улов и на до 50 бр. раци или жаби. Остава си забранта за улов на речни и вече и каменни /поточни/ раци. Вече са изписани и латинските им наименования за да няма обърквания. Обаче пък друга промяна постановява, че любителския риболов на пъстървови риби е разрешен само през светлата част на денонощието и то само през събота неделя и почивните дни. Забраната за нощен риболов си остава.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

snegk написа:Раците не са забранени, но кошове, ръчила и др. подобни са забранени :wink:

Аз освен с рачила,не съм видял по друг начин да се ловят раци.А,сетих се,на вашата река видях едни ги ловяха с една вързана жаба на пръчката :lol: :lol: :lol:

Значи в язовирите ако ловиш раци не е забранено,така ли да го разбирам,а 50 бройки си е много рак и на въдица с жаба ще хванеш толкова раци ама не знам как.Тлябва човек да е като буда :lol: :lol: :lol:

snegk

Мнение от snegk »

Любаче не ме карай да пиша за неща които са забранени.Трябва да пазим природата и да спазваме закона. Иначе на една въдица завързваме влакно, отдолу една извита тел и на нея червей или месо, потапяме изчакваме малко и дигаме полека, преди да се покаже извън водата рака, подлагаме отдолу кепа, като го извадим, той се пуска и пада в кепа.
п.п.Захранвам с ярма :drinkers:
Аватар
jean11
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jean11 »

ГРЯХ ИЛИ НЕ АМА МНОГО РАЦИ СЪМ ....Салам не става,не се знае има ли месо,рака познава -не можеш го излъга.Веднъж пробвах на кучешка радост и нулев резултат.Най -лесно става с някой слънчак и по метода описан по-горе от многоуважаемият модератор.Няма кошове и браконерски уреди,ползваш си въдицата
Дърпай и не му отпускай!
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Илия,нали пишеш за въдици бе,какво бракониерско има в ловенето им с въдица :roll: :roll: :roll: аз да не мислиш че знам какво е позволено за раци и какво не.След като го уточнихме,вече ще знам :wink: :wink: :wink:

stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

Цапалото е забранено,а рачилото не мисля че е от забранените уреди. :roll:
Изображение
snegk

Мнение от snegk »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Илия,нали пишеш за въдици бе,какво бракониерско има в ловенето им с въдица :roll: :roll: :roll: аз да не мислиш че знам какво е позволено за раци и какво не.След като го уточнихме,вече ще знам :wink: :wink: :wink:
Не става въпрос за въдица а за методи които съм ловил на времето, че са бракониерски, та затова не ми се пише за другите методи. :drinkers:
Аватар
pacho109
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от pacho109 »

Върви на Кърджали ,с въдица на бял червей,без да искам хванах над 20 рака и задължително с кепче,защото като видят небето и се пущат :lol: :lol:
Изображение
Чърчил: "Нима искате избори, които се решават от най-ненужните гласове, дадени за най-ненужните кандидати?"
Чърчил:" На Балканите има повече история,отколкото те могат да понесат!"
http://vremeto.v.bg/
Sparto
новобранец
новобранец

Мнение от Sparto »

Как на въдица се ловят раци :o :o :o
tralala
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от tralala »

Често ми се е случвало да хвана раци на въдица. Даже понякога, когато рибата не пипа съм се преориентирал на раци.
Слагаш малко по голяма кука 6-7, защото по малките раците ги гълтат и трябва или да режеш влакното, или да му правиш опереция. Някаква плувка - за по-лесна индикация и пускаш на дъното. Обикновено съм ги ловил на торен червей - все пак съм се подготвял за риба и рядко имам друга по-подходяща стръв. От моите наблюдения торният червей е по-подходящ от белия за раци. Когато плувката започне да помръдва се изчаква ракът да захапе по-добре куката и се вади плавно. Когато е захапал добре не е необходим кеп. "Кълването" на рака е особено и се свиква да се разпознава какво има около стръвта.
Аватар
JettroniX
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от JettroniX »

Ако сложа 16-ти номер кука и малко парче от умряла рибка дали рака ще се закачи на куката като риба :lol: ?
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Стръв и захранка”