Какво мислите за сезон 2011 за сега

Модератори: bobopeli, sapuna

tedo43
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: Какво мислите за сезон 2011 за сега

Мнение от tedo43 »

INCUBUS написа:Въпреки бракониерите и времето /климата/,тази година има много риба и стават определено добри риболови.В кръга на майтапа-tedo 43,аз за това съм избягал от Ловеч тук в планината,че няма много мангали и има все още много риба в реките.Е,щуките не са много и не са навсякъде,ама има и други по-дребни,но пак интересни риби :)
Ходил ли си скоро в старото курито на Осъма до Йоглав и можеш ли да ми кажеш как е положението. Говорят че имало и сом там вярнолие или тва са рибарски лакардий.
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Скоро не съм ходил там,но от свой приятел в Ловеч,който практикува изключително риболов на тежко, знам,че наистина има сомове.Трудно се лъжат обаче,предположението е ,че имат много храна в старото корито наблизо до зоните си и за това не са мотивирани да ходят да кълват.
tedo43
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от tedo43 »

INCUBUS написа:Скоро не съм ходил там,но от свой приятел в Ловеч,който практикува изключително риболов на тежко, знам,че наистина има сомове.Трудно се лъжат обаче,предположението е ,че имат много храна в старото корито наблизо до зоните си и за това не са мотивирани да ходят да кълват.
Повече няма да влеза в Осъма да не взема да ме глътне некой мустакатко :D .
Хвани, Снимаи, Пусни!!!!
Трите мои правила
saiman
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от saiman »

много по зле от миналия!и ше става все по зле
"Никога не спори с тъпак,хората може да не забележат разликата."
Аватар
pala4a82
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от pala4a82 »

ипремен не6тата неса на добре от зле кам по зле
риболова е болест която не се лекува само се задълбочява
Радо Троев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Радо Троев »

Щуката нещо ми се губи... :axe: , до сега имам една щука под кило и тва беше Април някъде.
Общо сигурно имам 15-20 ходения и само една зъбла, а миналата година резултата беше в пъти по-добър.
Изображение
Аватар
malkapluvka
фен клуб-скобар

Мнение от malkapluvka »

Това лято определено качествени екземпляри риби са много трудни за ловене на Тунджа в района на Ямбол. То и малките не барат де, даже и хубавите големи червенопери (200-300 гр.), които разтоварваха рибарската душа в най-големите летни жеги преди една-две години просто липсват. Нито една такава нямам уловена тази година.
Зимата и напролет съм виждал как се прибират маломерни щуки около 500-600 гр., малки сомчета, не е за разправяне.
В Ямбол особенно на Каргона се ловят маломерни шаранчета, и се прибират поголовно. Все пак се счита за "престижно" да хванеш шаран, било той и 300-500-600 гр. Но така разсъждават хората ....
Същото се случва и с малките каракудки, каракудата гледам да я сортирам, да си взема няколко големи, всичко останало го пускам. Но не правят всички като мен, за жалост.
А какви риби имаше преди 2 години лятото по реката. Колеги се оплакват от два месеца, че по основния ръкав на реката рибата я няма никаква. Малки уклейчета, бабушки са редовните кълвящи, нищо качествено.
На другия ръкав що-годе вървят нещата, но там, където трябва да я има хубавата, качествена риба, просто я няма.
Извода е - нямаме абсолютно никаква риболовна култура и това е ( говоря за Ямбол, да не се засегнат колеги от други градове и села )
ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ Ѧαℓκα Ƥℓʋʌκα ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

Ами то къде ли не е така? Къде ли не си прибират дребната риба? Аз за такова място не съм чувал.
Аватар
malkapluvka
фен клуб-скобар

Мнение от malkapluvka »

Та, колега Whassup, знам ,че навсякъде е така, 1-2 форума с инакомислещи хора не могат да променят отношението на останалото количество колеги, които ни превишават многократно. Те някои и колеги не можеш да ги наречеш, пародии, тва е друга тема...Стигало се е до саморазправи за това, че съм направил забележка защо лови някой си с 10 пръчки, като го помолих да махне няколко , да има място и за мен и други хора. Бащиния му е реката, без контрол на отговарящите за това - 5 години не са ме проверили един път по реката !!!, не съм видял на майтап кола на ИАРА на проверка, а аз за риба ходя даже и като спя :) , няма да говорим и за маломерните риби...... и за мръсотията, която оставят абсолютно всички след себе си по реките. Елате да видите бреговете на Тунджа по циментирания ръкав в Ямбол какво богатство е откъм отпадъци, даже и циганите не могат да смогнат да обират всичко, което ние българите (без мен обаче) оставяме.
Даже с мои бивши "приятели" съм се скарал поради горния факт : яде, пие и мърси, без да го е грижа за кочината, която остава след себе си.
ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ Ѧαℓκα Ƥℓʋʌκα ɐʞʌnןԀ ɐʞןɐƜ
Аватар
Whassup
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Whassup »

За мизерията съм напълно съгласен, почти всички оставят боклука след себе си. Понякога ходя на един язовир, на който виждам не само си оставят боклука, но и си изхвърлят по-малките рибета, забележи, не във водата да ги пуснат, а ги изхвърлят на брега. Не знам какво мога да направя, освен да отида при изхвърлените рибета и да ги пусна обратно във водата. А за въдиците, точно на този язовир, всеки е с най-малко 5 въдици, да не говорим за циг*ните, които карат и без билет. А относно проверките, миналата година бях с баща ми и ни провериха, а баща ми каза, че го проверяват за първи път, а той ходи за риба от повече от 30 години.
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”