Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Спинингов риболов
naRiba.com

Форум

Имам проблем...
Модератори: Павел Иванов, sestrata
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Имам проблем...
Колега, благодаря за снимките.
Не искам да избързвам, нито да претендирам за единствено вярно мнение, но според мен тази макара не реди добре.
Отделно: реди на конус, като най-много влакно се навива в частта от шпулата, която е най-близко до остта на дръжката.
Като резултат, вече си изхвълил една немалка част от влакното, защото вследствие на реденето на конус са изхвърляни по няколко навивки , които са се оплитали.
За влакното нямам никакви впечатления. Не съм ползвал такова, но гледам, че е за големи тежести, което ме кара да предполагам , че е и въздебеличко и оплитания, предизвикани от леки примамки и/или недобро редене ( абстрахирам се от конусното в случая) на макарата са малко вероятни.
Това мисля аз, нека кажат и други.
С пожелания това да са единствените 20 лева, които ще прахоса тази макара, не я ползвай с плетени влакна.
Не искам да избързвам, нито да претендирам за единствено вярно мнение, но според мен тази макара не реди добре.
Отделно: реди на конус, като най-много влакно се навива в частта от шпулата, която е най-близко до остта на дръжката.
Като резултат, вече си изхвълил една немалка част от влакното, защото вследствие на реденето на конус са изхвърляни по няколко навивки , които са се оплитали.
За влакното нямам никакви впечатления. Не съм ползвал такова, но гледам, че е за големи тежести, което ме кара да предполагам , че е и въздебеличко и оплитания, предизвикани от леки примамки и/или недобро редене ( абстрахирам се от конусното в случая) на макарата са малко вероятни.
Това мисля аз, нека кажат и други.
С пожелания това да са единствените 20 лева, които ще прахоса тази макара, не я ползвай с плетени влакна.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
И аз имах такава,никакъв проблем с плетеното,тази с тази пласмасова шпула,е доста нисък клас.f1team написа:Много е вероятно единият от проблемите да е макарата. Има доста читави макари, които просто не стават за брейд. Доста брейд съм прахосал по тази причина. Ако ти се дават 100-110 лв вземи това http://shop.fishing-mania.com/viewreels_3.php?id=7935 и забравяш за проблемите с брейда.
Аз там съм пораснал...
благодаря за полезната информация и отделеното време препоръчителната макара ми идва доста скъпичка харесал съм http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ushima-DFA какво мислите за нея ...
Здравейте колега Todev1Todev1 написа:благодаря за полезната информация и отделеното време препоръчителната макара ми идва доста скъпичка харесал съм http://www.riboco.com/index.php?mod=pro ... ushima-DFA какво мислите за нея ...
Това което си посочил според мен не е най добрият избор ,по добре това:

Плетените влакна са по добрия избор в спининга (не винаги),но не са задължително
условие

Вземи един що годе къдърен монофил и си лови,междовремено събери някой лев заTodev1 написа:онзи ден си купих и първия спининг та изкам малко да се "поочукам"
по добра макара.Проблема с брадите може да се дължи освен на макарата и на
ниско качество на самия брейд.Друг проблемен монент при риболов с втртящи
блесни е вирбела,не добре работещ вирбел води до усукване на влакното и
перфектни ''бради''
...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
И хаосът винаги надмогва реда, защото е по-добър организатор.
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тук ако може да не се съгласяDon4o_62 написа:...тоя диаметър не става за блесни и т.н....

Като видях снимката на това плетено изпаднах в нещо като тих възторг от творението на гениалният китаец

Пич , не се занимавай с глюпости ! Във форума е предостатъчно изписано за различните макари и брейдове та ... В случаят за да минеш евтино ти пълниш една бездънна яма която ти взима по малко , но пък за сметка на това постоянно , което в никакъв случай като краен тотал не ти идва евтино

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
.... голямо мерси за изчерпателната информация , нали човек трябва да се опари за да бъде внимателен за напред ... ще потърся монофил на по достъпна за мен цена и ще ползвам една малко по добра макаричка пък за напред ще го мислим благодаря отново. 

Todev1 написа:.... ще потърся монофил на по достъпна за мен цена

И това е по дебело от обевеното ,ама малко ,като за 5 лева е перфектно

...хаосът се намира в най-голямо изобилие там, където някой се стреми да въведе ред.
- bobo_33333
- кандидат преподавател
Като за 5 лв е доста скъпо и ,като е по дебело от обявеното,значи не става.bobopeli написа:Todev1 написа:.... ще потърся монофил на по достъпна за мен цена
И това е по дебело от обевеното ,ама малко ,като за 5 лева е перфектно
Ем дебело ,ем скъпо.2,50 за 75 м.
Земал съм от левчето 0,16 мм ,точно си отговаря,за 1,50лв.
За Павката:
Колкото до това,не съм съгласен,споменавал съм го и преди,имам такава и перфектно се държи с плетеното.Токушимата не си я взимай ако мислиш да се занимаваш по-честичко със спининг , особено когато си решил да ползваш основно плетено влакно .

Аз там съм пораснал...
- Vid
- кандидат преподавател
Колега, моя скромен опит ми показва, че всички проблеми, които досега съм имал се дължат почти 100% на макарата. Както казват и другите колеги - не препълвай шпулата на макарата и не ползвай твърде дебело влакно с леки примамки, които не могат да го натегнат достатъчно при навиване.
Макарата ти, ако не се лъжа от снимките е един стар модел на Зебко, с който и аз се опитвах да ловя на спининг преди години и нищо не се получи и сега го ползвам на една дънарка... Така, че задължително смени макарата с най-евтиното Риоби за което се сетиш и няма да имаш проблеми.
Лови основно с плетено влакно за да усетиш истинската тръпка от този вид риболов. 0,15 - 0,20 мм. е напълно достатъчно, и се намират много читави брейдове на цена около 20-25 лв., примерно това http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=8277, има и други, които не ги виждам в нета..
Макарата ти, ако не се лъжа от снимките е един стар модел на Зебко, с който и аз се опитвах да ловя на спининг преди години и нищо не се получи и сега го ползвам на една дънарка... Така, че задължително смени макарата с най-евтиното Риоби за което се сетиш и няма да имаш проблеми.
Лови основно с плетено влакно за да усетиш истинската тръпка от този вид риболов. 0,15 - 0,20 мм. е напълно достатъчно, и се намират много читави брейдове на цена около 20-25 лв., примерно това http://shop.fishing-mania.com/viewline_3.php?id=8277, има и други, които не ги виждам в нета..
Късметът е пресечната точка на предварителната подготовка и шанса.
Сенека
Сенека
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Най-евтиното Риоби не е за препоръчване когато иде реч за спинингов риболов , както и всички най-евтини модели на всички видове макари 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
- franky
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Опаковката наистина е страшна
Брейдът няма как да е добър, цената му даже не покрива творчеството, вложено в създаването на последната...
Колега, слушай какво ти пее Павката, скоро съм минал по твоите стъпки и съм хвърлил бая пара на вятъра... Номерата с мокренето на брейда, по-тежките блесни, изчакването да се разсуче и др. , само ще удължат малко мъките, няма да ги премахнат. Като така или иначе си го придобил този брейд, ползвай го само с невъртящи се примамки....Ако макарата има шайби за подложка на шпулата, махни ги всичките, ако може да се получи нещо като обратен конус... Може да пробваш и да навиеш старо влакно за подложка на ръка , в такава форма. Смажи си също лагерчето на ролката, ако макарата има такова. И повечко разстояние от ръба на шпулата... Всичко това, ако така или иначе си решил да го използваш до последно.. Иначе си взимай сносен монофил и пускай в касичката по 20м брейд на излет... Хора с далеч по-читави макари ползват монофил, а и в крайна сметка той си има и доста предимства, особено като се подменя по-често.

Колега, слушай какво ти пее Павката, скоро съм минал по твоите стъпки и съм хвърлил бая пара на вятъра... Номерата с мокренето на брейда, по-тежките блесни, изчакването да се разсуче и др. , само ще удължат малко мъките, няма да ги премахнат. Като така или иначе си го придобил този брейд, ползвай го само с невъртящи се примамки....Ако макарата има шайби за подложка на шпулата, махни ги всичките, ако може да се получи нещо като обратен конус... Може да пробваш и да навиеш старо влакно за подложка на ръка , в такава форма. Смажи си също лагерчето на ролката, ако макарата има такова. И повечко разстояние от ръба на шпулата... Всичко това, ако така или иначе си решил да го използваш до последно.. Иначе си взимай сносен монофил и пускай в касичката по 20м брейд на излет... Хора с далеч по-читави макари ползват монофил, а и в крайна сметка той си има и доста предимства, особено като се подменя по-често.
Щастието се гради от малки радости, а не от хазартни попадения.
-
- научил се да хвърля
Павка, би ли споделил нещо по-конкретно по въпроса?Павел Иванов написа:има голямо разнообразие от брейдове с почти реален диаметър които при 0.16мм са идеални точно за дребни въртележки![]()
Мисля, че това е удачен избор.
http://shop.fishing-tackle.bg/lines/sun ... er-pe.html
Как мислиш?
колеги проблема е решен , влакното се даржи много добре на друга макара взех от един авер макара за проба , днеска нямах проблем даже се справи много добре с закачка на паднал дънер в водата.Сега съм се ориентирал към http://fishing-market.com/shop/product/ ... g-025.html тази макаричка какво мислите за нея.
- pi4a94
- ще става разбирач
Екстра е плетеното.Много пъти Павката е споменавал за него.ivanpl написа:
Павка, би ли споделил нещо по-конкретно по въпроса?
....
ПОЗДРАВИ