Ако може да попитам...

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Много го гледам Рекс Хьнт, но какво общо има неговият риболов из Австралия с нашият риболов на блесна в Бьлгария :D :D :D
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

ами половината му предавания са за риболов на блесна или воблер. общо взето техниката е една и съща на всякъде .
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

нека и аз да се намеся и тъи нямам какво да ловя в това лошо време. Аз блесните ги деля на,въртящи и лъкатушещи.Първите дразнят рибата с шума си според мен, а вторите с движението си наподобяват движеща се рибка, даже /на болна/. :wink: :wink: дръш рибо!!!
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

ivan_yo написа:нека и аз да се намеся и тъи нямам какво да ловя в това лошо време. Аз блесните ги деля на,въртящи и лъкатушещи.Първите дразнят рибата с шума си според мен, а вторите с движението си наподобяват движеща се рибка, даже /на болна/. :wink: :wink: дръш рибо!!!
Аз имам вьртящи се блесни на които льжичката е направена /нарисувани/ люспи на риба какво имитира тя. :P :P :P
Аватар
spook
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от spook »

ами не знам да не имитира гущер? защото и те имат люспи !
Аватар
ivan_yo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivan_yo »

Не вярвам да си тъп, ти просто търсиш закачка. На някои блесни както се правят с разните му маниста разните му там лъскави конци и перца какво според теб имитира? :?: :?: Магазинер за кинкалерия или папагал!!! :cry: :P :P :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

ivan_yo написа:Не вярвам да си тъп, ти просто търсиш закачка. На някои блесни както се правят с разните му маниста разните му там лъскави конци и перца какво според теб имитира? :?: :?: Магазинер за кинкалерия или папагал!!! :cry: :P :P :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Можеби, си прав но времето е кофти за риболов а аз скучая пред компютьра. :P :P :P :P :P :P :P :P
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

ivan_yo написа: На някои блесни както се правят с разните му маниста разните му там лъскави конци и перца какво според теб имитира? :?: :?: Магазинер за кинкалерия или папагал!!! :cry: :P :P :idea: :idea: :idea: :idea: :idea:
Тъй на някой блесни им връзват разни флинтифлюшки за да увеличат обема на блесната без да увеличават много обема на листото ( стаа въпрос за въртележките в случая ) , тъй примерно Луксоса на МЕПС има доста удължено тяло спрямо листото и в края е закичен с червени конци , туй се прави за да може да се активира допълнително хищника без да се правят огромни листа на блесната , този модел е най - ефективен за щука , едно че листото създава вибрации и дразни страничната и линия , второ че цялата блесна придобива обем и освен като евентуална храна се възприема като натрапник който требва да бъде поступан без листото да има големината на малко прасенце припкащо в тръс , трето обемният сноп конци на тройката създават допълнително раздвижване на водните пластове с което спомага за дразненето на хищника . Луксоса има предимството че може да се ползва и за повърхностен риболов в обрасли и плитки водоеми като му се махне утежнението а с монтирано утежнение се облавят безпроблемно и по дълбоките участъци като при това самото утежнение е проектирано перфектно за съответващата на него блесна и при потъване създава перфектна игра .
Аватар
Skorpi
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Skorpi »

Много благодаря, само така Павка аз не бих могьл така перфектно да му отговоря.
jive
новобранец
новобранец

Мнение от jive »

Не съм следил темата ,и в живота си съм хванал само една пъстърва на блесна ,но си признавам че тя се хвана ,а не аз нея :D :D :D Искам да попитам,за клен- марка и номер на блесна да ми кажете.Става въпрос за риболов по Струма? Предполагам че са много но все от една за проба трябва да започна,пък на някой ако му се обяснява повече..аз съм попивателна?????
:-)
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

jive написа:Искам да попитам,за клен- марка и номер на блесна да ми кажете.Става въпрос за риболов по Струма? Предполагам че са много но все от една за проба трябва да започна,пък на някой ако му се обяснява повече..аз съм попивателна?????
Тъй за начало :
блесни МЕПС Агиля номера 1,2,3 бели и жълти със червени точки
блесни МЕПС Агиля , Комет номера 1,2 бели и жълти
воблери Голди 3 - 5 см и от тези безименните сръбски тракалки със същите размери като задължително им сменяш тройките със качествени ( препоръчвам Камакатцу ) та да не се нервираш кат ти ги изправи некой по здрав клен :wink:
Ами за Струма този комплект ти е предостатъчен пък с времето ще го обогатяваш .
Апропо що не преместите питанията си в Спинингов риболов ?

НАСЛУКА !!!
Аватар
winhater
новобранец
новобранец

Мнение от winhater »

абе хора, "unknown" е прав блесната точно имитира малка рибка :!: тя е направена лъскава като люспичките на рибката :D кво иначе рибата да не е проста да ходи да яде тенекия :evil:
Маани бегай!!!
Аватар
winhater
новобранец
новобранец

Мнение от winhater »

не се ебавай ве :!: :!: :!: тогава за кво служи блесната,да не е за дискотека на рибите или пък за украса :?: :evil: :evil:
Маани бегай!!!
Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

ееее не се караите бре, познавам една риба - ще я питам на какво и прилича блесната и ще ви кажа.

:lol: кфо толко с тия блесни , всеки е виждал блесна как се върти у водата на кой на каквото му прилича такова е важното е да върши работа и рибоците да я кльопат ... :twisted:
кога нема риба и рака е риба
Аватар
winhater
новобранец
новобранец

Мнение от winhater »

кат много ги разбира6 влез ж orzov.com и виж блесните че са с имена на риби и са боядисани като тях :!: :!: :!:
Маани бегай!!!
Публикувай отговор

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”