Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Ако може да попитам...
Модератор: sapuna
- Skorpi
- сериозен играч
Аз имам вьртящи се блесни на които льжичката е направена /нарисувани/ люспи на риба какво имитира тя.ivan_yo написа:нека и аз да се намеся и тъи нямам какво да ловя в това лошо време. Аз блесните ги деля на,въртящи и лъкатушещи.Първите дразнят рибата с шума си според мен, а вторите с движението си наподобяват движеща се рибка, даже /на болна/.![]()
дръш рибо!!!

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй на някой блесни им връзват разни флинтифлюшки за да увеличат обема на блесната без да увеличават много обема на листото ( стаа въпрос за въртележките в случая ) , тъй примерно Луксоса на МЕПС има доста удължено тяло спрямо листото и в края е закичен с червени конци , туй се прави за да може да се активира допълнително хищника без да се правят огромни листа на блесната , този модел е най - ефективен за щука , едно че листото създава вибрации и дразни страничната и линия , второ че цялата блесна придобива обем и освен като евентуална храна се възприема като натрапник който требва да бъде поступан без листото да има големината на малко прасенце припкащо в тръс , трето обемният сноп конци на тройката създават допълнително раздвижване на водните пластове с което спомага за дразненето на хищника . Луксоса има предимството че може да се ползва и за повърхностен риболов в обрасли и плитки водоеми като му се махне утежнението а с монтирано утежнение се облавят безпроблемно и по дълбоките участъци като при това самото утежнение е проектирано перфектно за съответващата на него блесна и при потъване създава перфектна игра .ivan_yo написа: На някои блесни както се правят с разните му маниста разните му там лъскави конци и перца какво според теб имитира?![]()
Магазинер за кинкалерия или папагал!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Не съм следил темата ,и в живота си съм хванал само една пъстърва на блесна ,но си признавам че тя се хвана ,а не аз нея
Искам да попитам,за клен- марка и номер на блесна да ми кажете.Става въпрос за риболов по Струма? Предполагам че са много но все от една за проба трябва да започна,пък на някой ако му се обяснява повече..аз съм попивателна?????

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Тъй за начало :jive написа:Искам да попитам,за клен- марка и номер на блесна да ми кажете.Става въпрос за риболов по Струма? Предполагам че са много но все от една за проба трябва да започна,пък на някой ако му се обяснява повече..аз съм попивателна?????
блесни МЕПС Агиля номера 1,2,3 бели и жълти със червени точки
блесни МЕПС Агиля , Комет номера 1,2 бели и жълти
воблери Голди 3 - 5 см и от тези безименните сръбски тракалки със същите размери като задължително им сменяш тройките със качествени ( препоръчвам Камакатцу ) та да не се нервираш кат ти ги изправи некой по здрав клен

Ами за Струма този комплект ти е предостатъчен пък с времето ще го обогатяваш .
Апропо що не преместите питанията си в Спинингов риболов ?
НАСЛУКА !!!
ре
ееее не се караите бре, познавам една риба - ще я питам на какво и прилича блесната и ще ви кажа.
кфо толко с тия блесни , всеки е виждал блесна как се върти у водата на кой на каквото му прилича такова е важното е да върши работа и рибоците да я кльопат ... 

кога нема риба и рака е риба