Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Специализиран риболов
Риболов от лодка
naRiba.com

Форум

Търся инфо за лодки
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Търся инфо за лодки Zander?
Продават ми Yamaha надуваема лодка с тръдо дъно 3.40 дължина с мотор 8к.с. за около 2000лв мога да смъкна и до 1500лв , въпросът е, че лодката била крадена от някакъв англичанин преди година и незнам изобщо да си пъхам ли таралеж в гащите... всеки исказва някакво мнение спрямо личните си предпочитания, чесно казано нямам никаква идея какво да си взема, сега гледам лодки yamaha, диаметъра на тубата е 47см , килограмите са малко около 50 до 60кг , самоче дали това че лодката е по лека не играе голяма роля в стабилноста? Мисля да направя друга тема в която да обсъдим лодките за море с тръдо дъно.Човек когато не разбира от нещо има 99% шанс да се набута както и стана преди 2 години... бях голям мераклия, исках евтина лодка която да става и за море и за язовир, от Видракс ми казаха вземи си Fish Hunter 280 и ще ти върши чудесна работа... и нещеш ли като най-големия наивник без даже да съм видял за какво иде реч пратих парите и ми пратиха лодката, още при първото влизане в морето ми стана ясно в каква заблуда съм.... сега стана "парен каша духа" . искам надеждна лодка на добра цена , единя казва вземи си Tohamaran това е истината, другя казва ти луд ли си , по добре си вземи Zander това е най-добрата лодка... третя казва абе zodiac e истината не ги слушай какво ти говорят, четвърти казва Brig... мога да изреждам до утре и все пак остава притеснението дали отното няма да се набутам! Нямам никакво намерение да си взема лодка и да я продам след година/две... като погледнеш реално в годината имаш около 6 месеца ставащи за лодка в морето , просто грубо го смятам... това са ти 24 уикенда или 48 почивни дни , все пак през седмицата трябва да се бачка... от тези 48 почивни дни поне, казвам ПОНЕ 15 от тях няма да стават за риболов, сложи още 10тина в който ще имаш други ангажименти и то какво стана 25 дни я ти се вържат , я не ... поради тази причина не се хвърлям да си взимам РИБ , иначе нямаше да се замисля и щях да си взема един Quicksilver ..... сега дилемата си остава , каква лодка да си взема..... 

През март ноемврийският асфалт се топи по-бързо от февруарския сняг.
- Jack Daniels
- разбира нещата
Незнам как очакваш еднозначен отговор, то е като въпроса каква кола да си купя 

Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
- borkok
- научил се да хвърля
Колега така като чета що си написал
Личи че в момента си много-объркан.Недей да бързаш през зимните месеци излизат доста добри оферти на лодки и мотори
А колкото до марките на лодките дето ги споменаваш по горе всичките са на едно ниво
С исключение на риб лодката.Успех

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
И защо не ти харесват твърдите лодки ?
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Не помня да съм казал някога, че не ми харесват, просто нямам къде да я държа, живея на квартира във Варна и само лодка ми остава в нас, аз едвам място ще намеря за надуваема.... иначе някой ден живот и здраве когато имам необходимите условия първото нещо което ще направя е да си взема тръда лодка разбира сеКИРО написа:И защо не ти харесват твърдите лодки ?

Благодаря на всички колеги който писаха по темата! Някой неща определено ми помагат за да взема някаква насока била тя и различна от Зендер, реших да направя нова тема в която да се обсъдят предимствата и недостатъците на всички марки и модели, благодаря отново на всички, снимките който сте качили ми пълнят душичката , сън не спя за лодка вярвайте ми!
- КИРО
- Обратна връзка:
В такъв случай - налага се да тръгнеш от малкото.yaniv написа:Не помня да съм казал някога, че не ми харесват, просто нямам къде да я държа, живея на квартира във Варна и само лодка ми остава в нас, аз едвам място ще намеря за надуваема.... иначе някой ден живот и здраве когато имам необходимите условия първото нещо което ще направя е да си взема тръда лодка разбира сеКИРО написа:И защо не ти харесват твърдите лодки ?всичко с времето си бат Киро
Виж нещо около 3-те метра,да можеш си го надуваш и изпускаш когато ти е необходимо.
-
- вече хвърля и на тежко
Айде и аз да са набъркам у кюпа!
Пич, слушай сега.
1. Щом нямаш къде да държиш надута лодка, то най-добрата комбинация е лодка до 3.30-3.40 и двигател 10 к.с., 4 тактов. Това е оптималния вариант, за обслужване от двама човека, които да влизат за риболов и лодката да може да излиза на глисаш! Трима и повече души екипаж, вече граничи с мазохизъм или безразсъдство !
2. Всичко останало или е непосилно за обслужване без колесар или няма да можеш да излизаш на глисаш.

Пич, слушай сега.
1. Щом нямаш къде да държиш надута лодка, то най-добрата комбинация е лодка до 3.30-3.40 и двигател 10 к.с., 4 тактов. Това е оптималния вариант, за обслужване от двама човека, които да влизат за риболов и лодката да може да излиза на глисаш! Трима и повече души екипаж, вече граничи с мазохизъм или безразсъдство !
2. Всичко останало или е непосилно за обслужване без колесар или няма да можеш да излизаш на глисаш.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Средства за 10 кончета едва ли ще имам на този етап, но виж за около 4-5 може би , лодката ще е или 3.20 или 3.40 , максимум 2-ма души , даже вече я виждам на покрива на колата . Единствения въпрос остава коя марка да избера , но както се беше изразил един колега, каквото и да избереш всичко се прави в китайnikgeo написа:Айде и аз да са набъркам у кюпа!![]()
Пич, слушай сега.

Ако ни кажеш какъв ти е бюджета, мисля че ще ти бъдем много по-полезниyaniv написа:Средства за 10 кончета едва ли ще имам на този етап..

С 4-5 коня глисажа ще го гледаш през крив макарон.По добре вземи нещо втора ръка но поне 8к.двутактово ще е по евтинко.
- КИРО
- Обратна връзка:
И за какво му е глисажа?
То ако го гепа времето - на тази лодка глисажа не знам как ще работи.
Ти го знаеш клипа,ама заради него го пускам.
http://youtu.be/HMDf7C7XupM
В ляво ще видиш как "глисира" такава лодка.
А това беше само началото на щорма.
Ако спазваш 500м от брега,както е по закон - ти си.
Ама няма те свърти на едно място - нищо не ловиш,
а селото ей го де е.( на 2км от теб).Май там направо късат рибата.
И ще отидеш.
После пък ти става навик - докато не дойде нещо от рода на това от клипа.
И пак ти казвам,клипа не показва цялата истина,
защото прибрах цялата техника на сухо.
То ако го гепа времето - на тази лодка глисажа не знам как ще работи.
Ти го знаеш клипа,ама заради него го пускам.
http://youtu.be/HMDf7C7XupM
В ляво ще видиш как "глисира" такава лодка.
А това беше само началото на щорма.
Ако спазваш 500м от брега,както е по закон - ти си.
Ама няма те свърти на едно място - нищо не ловиш,
а селото ей го де е.( на 2км от теб).Май там направо късат рибата.
И ще отидеш.
После пък ти става навик - докато не дойде нещо от рода на това от клипа.
И пак ти казвам,клипа не показва цялата истина,
защото прибрах цялата техника на сухо.
1600лв за лодка, и нямам идея колко за двигател, започвам да си мисля, че ще е по добре да си взема едни 9.9 кончета на изплащане чисто нов и това е положението... това втора ръка мотор да взимам нещо не ми е при сърце...Мънцата написа:Ако ни кажеш какъв ти е бюджета, мисля че ще ти бъдем много по-полезниyaniv написа:Средства за 10 кончета едва ли ще имам на този етап..
- КИРО
- Обратна връзка:
Сяяяя - 4 цилиндъра VOLVO ли да и слагам ?mircan написа:Кире що плашиш човека, то твоята е по опасна бре а и тая фуражомелка за двигател, пък иначе си курназ.Пич наистина, дето ти говорят за глисажи са състезатели.Вземай нещо от 5кон. на горе и си свиркай.С лодка3.20 ще ловиш ,когато ловят и другите,без да те е страх,когато вдигне вълна,бягат и тея с яхтите,то вече не е риболов а мазохизам.
В морето винаги е опасно,под ръка задължително жилетка.

Добре си е моторчето за мен.
Не го плаша - казвам за реалните неща в морето.
И кое му е опасното на моята лодка?
Че е стабилна и си ме връща винаги в гаража ли?
Може ли да видим твойта ?

Много истина има в това, че с морето шега не бива, винаги си нося 2 жилетки и още куп неща, хората ми се смеят , че съм бил новобранка и съм ходел с жилетка, еми като съм екстремист и не мога да плувам как няма да ходя с жилетка, нямам страх принципно , а и без това главата не ме слуша , нали знаете, че „пияните и лудите Господ ги пази” , няма да се откажа от желанието си да имам лодка , но не бих си взел като трактора на бат Киро никога
освен ако не сложа един 2.2 CDI Avantgarde на нея