Макари за шаран

Модератор: sapuna

Аватар
asenfisherman
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от asenfisherman »

biserpp написа:Okuma Axeon AX 65-90 наи доброто (y)
В подкрепа на мнението на колегата:Изображение
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Не съм ползвал този модел на Окума, но съм много доволен от Shimano long cast baitrunner Изображение
Аватар
icko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от icko »

Малии, ама се уплаших яко, таман преди две седмици си взех два ДАМ, единия побира 180 метра 0.35, а другия 120 метра 0.35 ще стават за шарани нали..........???
Honda-CBR-919-FIRE BLADE
Пали гумите,не душата си!
BURN RUBBER NOT YOUR SOUL...!
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

icko написа:Малии, ама се уплаших яко, таман преди две седмици си взех два ДАМ, единия побира 180 метра 0.35, а другия 120 метра 0.35 ще стават за шарани нали..........???
Абе пич,не се сПИЧай !Преди седмица и аз си купих от Светльо едно EUROHOLD-че за някакви си 28лв.,исках нещо евтинко и това ми препоръча момчето,.На мен ми хареса,тествах я и знам вече че,друга марка/евтина/ просто не съществува!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Моите шимана събират 0.30-600метра, но кефът е как работят при борба с голяма риба. Цената им в Англия е 360 лева, но в България (ако ги намериш) сигурно ще са по скъпи.
За сравнение Дайва Базиа е 275 лири- 825 лева, а в България съм ги виждал по 1200 лева
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Ванка,това са макарите.От години ползувам шимано и вече друга макара не взимам.Как да взема друга,като си спомня само какви мъки са били когато си закачил голяма риба и започнеш да се бориш не само с рибата но и със макарата.Желанието ми е,цените на Шиманата да паднат и повече колеги да имат възможност да ги пробват за да разберат разликата от макара до Шимано.Заедно със добра пръчка,ваденето на всякаква риба е просто песен. :smt023
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Иван-Клисура
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от Иван-Клисура »

Кроки ами не знам как може цените на Шимано и Дайва в България да са по високи от тези в Англия- тряа, че сме по добре от тях та цените ни да са по-високи :shock: :lol: :lol: :lol:
sas79
новобранец
новобранец

Re:

Мнение от sas79 »

Carp Master написа:
Лелееее не го виждам на някой,ако е с прът 2.40 шпулата да му е 100/0.30 влакно 0.25 ДА ВАДИ АМУР НАД 5 КИЛА :? Ще му вика СПРИ БЕ СПРИ ама нц...... и след малко СПРИ БЕ СП...ПЛЯСССССС
Темата е малко стара,но заглавието е доста често изписвано в търсачките от начинаещи риболовци та затова си позволявам да пиша.Съгласен съм,че съвременните шаранджийски такъми и оборудване са за предпочитане,но има доста хора който четейки такива теми остават с грешно впечатление.В провинцията има доста напоителни водоеми
с малка площ(широки не повече от 100-на метра , държащи,макар и малки популации на шаран и амур),на които не е необходим "биг пит" и т.н.Чудя се на времето-преди повече от 20г. как ли с такъми като "иронично" посочените се вадеха и по-големи екземпляри с макари "Делфин-6" пръчки "Липно-2.10м." и т.н.Според мен въпроса опира до правилното боравене с такъма, редовна подмяна на кордата и най-вече правилни монтажи с добре направени възли!Не искам да обидя никого,но не забравяйте че да имаш компютър и интернет не значи да имаш големи финансови възможности,форума четат и хора за които "биг пит" си е и ще бъде дълго само биг-мечта!
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”