Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Въдици и макари
naRiba.com

Форум

Макари за шаран
Модератор: sapuna
- asenfisherman
- ще става разбирач
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Абе пич,не се сПИЧай !Преди седмица и аз си купих от Светльо едно EUROHOLD-че за някакви си 28лв.,исках нещо евтинко и това ми препоръча момчето,.На мен ми хареса,тествах я и знам вече че,друга марка/евтина/ просто не съществува!icko написа:Малии, ама се уплаших яко, таман преди две седмици си взех два ДАМ, единия побира 180 метра 0.35, а другия 120 метра 0.35 ще стават за шарани нали..........???
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
- krokibg
- учете се от него
Ванка,това са макарите.От години ползувам шимано и вече друга макара не взимам.Как да взема друга,като си спомня само какви мъки са били когато си закачил голяма риба и започнеш да се бориш не само с рибата но и със макарата.Желанието ми е,цените на Шиманата да паднат и повече колеги да имат възможност да ги пробват за да разберат разликата от макара до Шимано.Заедно със добра пръчка,ваденето на всякаква риба е просто песен. 

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Иван-Клисура
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
Re:
Темата е малко стара,но заглавието е доста често изписвано в търсачките от начинаещи риболовци та затова си позволявам да пиша.Съгласен съм,че съвременните шаранджийски такъми и оборудване са за предпочитане,но има доста хора който четейки такива теми остават с грешно впечатление.В провинцията има доста напоителни водоемиCarp Master написа:Лелееее не го виждам на някой,ако е с прът 2.40 шпулата да му е 100/0.30 влакно 0.25 ДА ВАДИ АМУР НАД 5 КИЛАЩе му вика СПРИ БЕ СПРИ ама нц...... и след малко СПРИ БЕ СП...ПЛЯСССССС
с малка площ(широки не повече от 100-на метра , държащи,макар и малки популации на шаран и амур),на които не е необходим "биг пит" и т.н.Чудя се на времето-преди повече от 20г. как ли с такъми като "иронично" посочените се вадеха и по-големи екземпляри с макари "Делфин-6" пръчки "Липно-2.10м." и т.н.Според мен въпроса опира до правилното боравене с такъма, редовна подмяна на кордата и най-вече правилни монтажи с добре направени възли!Не искам да обидя никого,но не забравяйте че да имаш компютър и интернет не значи да имаш големи финансови възможности,форума четат и хора за които "биг пит" си е и ще бъде дълго само биг-мечта!
Мозъчните гънки не се виждат,но липсата им личи!