Мнение за блесни Осако ?

Модератори: Павел Иванов, sestrata

Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Мнение за блесни Осако ?

Мнение от баш_майстора »

това също струва лев и малко
http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... Itemid=124
сравнението смятам е излишно :wink:
в китайски клатушки по може да се позагледа човек (с уточнението че ще се ползва само самата блесна а тройката и халките се сменят с по читави) но при въртележките китайците са мнооого далече от истината :?
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

аз оригинален ''мепс'' за 1,5-2лв не познавам.Другото просто е несериозно.Говоря конкретно за ''мепс''Различни теории има за тези блесни.За мен лично си остава легендарната щукарска блесна.Това на снимката е от 25.09.2011г на Мепс 2номер..аз лично признавам 3,но само тези ми останаха за сега)
http://media.snimka.bg/9431/025116598-big.jpg?r=0
Аватар
conan
новобранец
новобранец

Мнение от conan »

ringo написа:аз оригинален ''мепс'' за 1,5-2лв не познавам.Другото просто е несериозно.Говоря конкретно за ''мепс''Различни теории има за тези блесни.За мен лично си остава легендарната щукарска блесна.Това на снимката е от 25.09.2011г на Мепс 2номер..аз лично признавам 3,но само тези ми останаха за сега)
http://media.snimka.bg/9431/025116598-big.jpg?r=0
Браво колега страхотна щука ,били споделил на кой вид мепс я хвана ?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

ringo,явно не си по лайт-спининга.Колко мислиш,че струват "Мепс"-четата с № 00 и № 0 ?Всеки ахмак може да маа с № 3,ама нали там не е точно изтънчения кеф?
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

INCUBUS написа:ringo,явно не си по лайт-спининга.Колко мислиш,че струват "Мепс"-четата с № 00 и № 0 ?Всеки ахмак може да маа с № 3,ама нали там не е точно изтънчения кеф?
ами аз говоря за риболов,а не за рибоизпускане.Моя риболов е щукарски братле,а там със малки обеци няма да ми стигнат и две кутии цигари :lol: Подкрепям всякакъв вид риболовуване стига да доставя удоволствие.Гледам на рибата като съперник ,а не плячка)дали си лайт ,медиум,хеви ,биг гейм риболовец или ''ахмак''
обединява ни каузата на улова и емоцията.
Малко се отклоних от темата за мепс.Навъдиха се много ментета и копия на тази марка,но ако не се лъжа оригинална струва средно 6 ев.Говоря за серията на ''лусокс''
Аватар
ringo
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от ringo »

Браво колега страхотна щука ,били споделил на кой вид мепс я хвана ?
''мепс''2 номер серия на лусокс)))))/Тази на профилната снимка пък е на едно тумбе на ''сторм'' с тракалка.И ако някой каже ,че тройките на тази серия не се сменяли пращай го насам да му обадим))
Аватар
баш_майстора
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от баш_майстора »

ringo написа:... ако не се лъжа оригинална струва средно 6 ев.Говоря за серията на ''лусокс''
добре е да уточнямаш за кой точно модел говориш защото стават недоразумения
когато стане дума за Мепс нормално е първата асоциация да е модела Аглия при който цените започват от 2 лева и малко отгоре
Лусоксите наистина са около 6 лева
А по въпроса за Моска - могат да се намерят и на цена доста под тези 1,50 колкото струват китайците което напълно обезсмисля пазаруването на насипни блесни с негарантирано качество :roll:
"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Именно,недоразумение,щото и аз имам два "Лусокс"-а,ама някак си изобщо не ги броя сред Мепсовете.Иначе,за ефтиния "Джаксън"-ите № 1 и №2 също са по 1,50 лева :)
Аватар
jagger1
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от jagger1 »

ringo написа:аз оригинален ''мепс'' за 1,5-2лв не познавам.Другото просто е несериозно.Говоря конкретно за ''мепс''............................................................................................................
Наистина, от недоизказаност стават недоразумения. За цените на Мепс-а: Зависи от моделчето, зависи от номера, зависи от магазина (фирмата, която го предлага). Е, сигурно има и доста сполучливи копия на оригинала, но все пак - малките номера не са скъпи. А и зависи какво ще си изберем от МЕПС (като модел). Имам китайче Мепс, на което пише Made in France, та зависи. Има Мепс, има и Мепс.

п.п.: Факт е обаче, че Мепсовете си работят добре, китайчета или не - работят си.

п.п.@: А иначе, на "китайчетата" аз лично гледам като на самоделки: До момента в който не се експериментират, няма как да се каже - Да или Не.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Аватар
Shag
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Shag »

Значи, лично мнение и не кой знае колко компетентно - за цената си са много добри. Може и да съм късметлия да случвам на успешни.

Впечатления:

- Имам две с листо като аглията на мепс, има постната снимка горе за формата - играят много добре. Усещам играта с пръчката, водят се сравнително бавно. Едната е с холограмен червен стикер, другата е сребриста с червени точки. За сега само тая с точките е хващала - заблуден костур.

- Другата е с малко по-издължено листо от тази. Изображение
Признавам тя не е толкова добре изработена. При падане във водата, за да се върти листото трябва да придърпаш 1-2 пъти леко като засичане. Освен това не позволява бавно водене.

Бих си купил още, ако намеря някой друг лев за харчене.
Рибата е риба, когато е в тигана!
Аватар
ivalpetkov
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от ivalpetkov »

Значи с блесните Осако работя вече втора година и съм повече от доволен.Доста костур и щука ми дадоха.Снимките във албума ми са от Осакото- някъде към началото на тази тема я има въпросната блесна.Бяла с червени точки.В булит2000 има голямо разнообразие от тези блесни.Ползвам бели с червени или черни точки.Въртят се идеално и са доста уловисти.Другите ми блесни са Мепс и Моска.На тях имам по-малко удари,колкото и да е смешно. :)
Ето я въпросната блесна.Струва 1,50...купувам го в пакети по 5 броя http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=26859
Ето я блесната в действие...и другите снимки с други щуки също са само с Осако...http://forum.nariba.com/gallery/image_p ... e_id=24427
miki999999
новобранец
новобранец

Мнение от miki999999 »

пробвал сам няколко от тези ,с 15гр преливаща хванах на езерото загорка 2кг Щука ,пак там на 7 гр бяла с черни точки 4 кустура. а седмитса по рано на 7 гр бяла с червени черти но на друг водоем 5 щуки от 6 замятания около 0,800 гр всяка но я посях
Публикувай отговор

Обратно към “Спинингов риболов”