Каква марка харпун да избера

Модератор: nkolev66

Аватар
stan2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Voodoo Rail Open или Rebel Eliptic Open

Мнение от stan2 »

Моля за съвет кой от двата да избера?За салвито е ясно-много суперлативи и добри думи но за апнеята има много малко инфо.Ето и линкове за продуктите:
http://www.vidrax-fishing.com/catalog/p ... ts_id=3298
http://diverstore.net/product.php?id_product=861
Благодаря предварително!
Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
zikouno
новобранец
новобранец

Re: Каква марка харпун да избера

Мнение от zikouno »

И аз маи на него се спрях.
Аватар
stan2
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Voodoo Rail Open или Rebel Eliptic Open

Мнение от stan2 »

Брейййй,явно е доста сложен въпроса..... :?
Кой намаза с лайна,пъстроцветната дъга...
Аватар
australia
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от australia »

Аз бих заложил на Вудуто нищо че е по скъп .
0877-19-03-89Иво e-mail (australia@abv.bg) skipe australiaivo2 :)Изображение
roko-koko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от roko-koko »

+1 глас и от мен за вудото :drinkers:
angelvd
новобранец
новобранец

Мнение от angelvd »

И от мен един глас за вуду 85 за черно море
Аватар
kozl
новобранец
новобранец

Мнение от kozl »

Къде се мери дължината на харпуна?
Аз си купих един по каталог 90 см и като мерих отзад напред, отпред назад и накрая установих, че на харпуна, който купих 90 см е дължината на опънатия ластик :shock:
Обаче зор като го зареждам. Нещо съм заслабнал в коремните мускули след 10-тина зареждания и ме хвана мускулна треска на следващия ден не успях и да го заредя :lol: :lol: :lol: Хем смешно хем тъжно, че броих около 200 лв. пък не мога да го ползвам. Добре че имам и един по-малък "панцер" та да си чешам крастата.
Колкото повече научавам, много повече откривам, че не знам.
Много лесно е да искаш, по-важно е да можеш, а най-добре е да го направиш.
Парите не решават всички проблеми, но повечото проблеми са решават с пари
Аватар
Jack Daniels
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Jack Daniels »

То за зареждане не се иска сила, а техника, чалъм. Аз като почнах да пуцам зареждах 75 см чифте първо с 16 после с 18 мм ластици на гол тумбак - нямах още неопрен :wink:
Както и да се въртиш, гъза ти винаги ще е отзад
terzo
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от terzo »

Недей да бързаш,аз започнах с ластик от гума на колело и стрела от електрод.И с времето всичко си идва.Но все пак е техника.
Аватар
ildobrev
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от ildobrev »

kozl написа:Къде се мери дължината на харпуна?
От началото на ластика до втората засечка на стрелата.
kozl написа:Обаче зор като го зареждам.
Зависи и от ластика.
Аватар
kozl
новобранец
новобранец

Мнение от kozl »

Jack Daniels написа:То за зареждане не се иска сила, а техника, чалъм. Аз като почнах да пуцам зареждах 75 см чифте първо с 16 после с 18 мм ластици на гол тумбак - нямах още неопрен :wink:
Да техника си трябва, а за това трябват и упражнения. А като нямам техника, а всички мускули в действие та дори стискам зъби от зор. А и на голо съм пробвал ма после кожата ми придоби цвета на неопрена :P
Също считам, че е важно всички детайли по харпуна да са неръждаеми. Въпреки, че първия ми харпун (към 50 см) беше с доста кадмирани чаркалъци, включително стрелата и изкара доста под водата без ръжда. На "Панцера" имам една втулка - само тя ръждясва ама изпоцапа и околното и най-важното, че ме дразни. А да видях зор в накрайниците с резба, че повечето от тях ръжда ги лови.
Пък има едни многозъбци дето направо отклоняват стрелата щот са ги направили като плавници :shock:
Колкото повече научавам, много повече откривам, че не знам.
Много лесно е да искаш, по-важно е да можеш, а най-добре е да го направиш.
Парите не решават всички проблеми, но повечото проблеми са решават с пари
veso-o
новобранец
новобранец

Моля за съвети :)

Мнение от veso-o »

Здравейте,приятели!Да се извиня на колегата,че ще използвам неговата тема,но и аз като него съм новичък,та да минем с една темичка.....Та питането ми е:Това....

BLACK BLADE OPEN
Започва от:329.00лв. 230.00лв.

30% отстъпка
Свържете се с нас
Описание

Тяло-Ø 29.00 x 1.50 mm,подсилен дуралуминий с грапава повърхност и макародържач
Ластик-двоен кръгъл Ø 17 mm. super pro с австралийски жълъд
Стрела-Ø 7 mm. с чипове
Дължина:90-100
Макара,отворена глава,сваляема "пета"
или....Точност, баланс и максимална мощност в едно.
Високо качество, ергономичност, първокласни материали и внимание към детайла, дизайн и иновативни решения се сливат в един продукт на 100% произведен в Италия.
Проектът Вуду беше създаден по изискванията и опита на професионалния харпунист Масимо Quattrone познат по цялото средиземноморие с иновативните си идеи във всички сфери на подводния риболов. Неговата идея е била да създаде надежден динамичен харпун подходящ както за начинаещи така и за професионалисти.
Дръжката от стъклополимер е изключително ергономична с покритие от микрокаучук патент на Антолас. Извитият профил и форма с релеф върху дръжката осигуряват комфорт, особено при откат. Знаейки че удобната дръжка е най-голям фактор при покупка на харпун Масимо решава да да създаде регулируема дръжка. Широчината на дръжката става излята по вашата ръка точно за 10 секунди.
Обратния спусъков механизъм от ново поколение осигурява допълнителна работна дължина на целия сетъп. Изработен е от неръждаема стомана и стъклополимер с цел лек и тих изстрел след голямо натоварване. Спусъкът е с възможност за регулиране посредством винт. Механизмът за закачане на линията с влакното може да бъде разположен от дясната или от лявата страна и не пречи на чувствителността на спусъка при освобождаването и.
Voodoo е първият в света харпун със Strecher система, която служи за намаляне хода на мекия спусък в движение. Предпазителят на спусъка изпълнява още една функция да фиксира желаният мек ход на спусъка, просто натиснете спусъка и го фиксирайте с предпазителя. При опит за изстрел нежелания ход на спусъка ще липсва и изстрела ще бъде осъществен с лек допир на пръста върху спусъка.
Тръбата на Voodoo Rail е изтеглена при високо налягане от дуралуминий и след това е подложена на анодиране. Водачът по цялото тяло придава на допълнителна якост на целия елемент. Цялата тръба е запечатана с О пръстен в двата си края и е водонепроницаема.
Харпунът е оборудван с новата Torsion2 Evo 6.5мм. Макарата(кликнете тук за да я видите) не е включена в стандартното оборудване.
Петата с която е оборудван Voodoo Rail може да бъде свалена по всяко време дори и във водата.
Отворена глава със нов вид прикрепяне на стрелата към нея(патент на Салви) и странични водачи-разпределители които спомагат за правилното подреждане на ластика в заредено състояние.

Само Voodoo Rail Open 115см е окомплектован с 2 ластика!
Зная,че има привърженици и на двете марки,че ще има различни мнения,но аз имам време,ще чета....Благодаря предварително на отзовалите се!
Аватар
baretata
разбира нещата
разбира нещата

Re: Моля за съвети :)

Мнение от baretata »

И какво точно имаш да питаш или правиш реклама на харпуна от името на някоя фирма.
Пашата обича смелите.
veso-o
новобранец
новобранец

Мнение от veso-o »

Съжалявам,че си ме разбрал неправилно,г-н модератор!Както написах,новичък съм,както в подводния риболов,така и в копирането на текстове....Не!Не правя реклама на никоя фирма!Прочел съм форумните правила!Просто питах кой от двата!На мен лично ми харесват и двата,но....Дядо Коледа прави по един подарък!Та въпросът ми е кой от двата.Дано този път да сте ме разбрали правилно,колеги!Еле пък модераторите!Инак-нищо лично!Особено към Баретата...
yavorsub
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от yavorsub »

Така както ги го постнал и аз не разбрах какво точно целиш или питаш.
Ако правилно съм разбрал ,първия харпун е на ефесуб -той не е правен в Италия а в Гърция и освен по лепенките не се различава по нищо от Патос. Доказал се е вече и не е никак лош.
Втория който описваш е на Салви и макар като нов играч на пазара , определено е хит .Това е заради качествата му като харпун и цената му която е без конкурент .

И за двата харпуна сме писали доста вече и ако прочетеш темите -сам ще си отговориш.
По принцип Салви "бие" с разлика , и най-вече с цена. :)
Публикувай отговор

Обратно към “Подводен риболов”