Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Лодки и сонари
naRiba.com

Форум

Кое сонарче е по добро.
Модератори: emo vasilev, Кърцата
- begleca_sv
- кандидат преподавател
Re: Кое сонарче е по добро.
в мивката има само едно щукле осузнай се каде ги виде другите
признавам няма кило но се пак беше откриването на сезона
добре че нямам сонар тогава риболова става лесен 

Обичам природата, но не само на картинка !!!
- undergrounder
- вече хвърля и на тежко
Ма ти верно си много глупав явно.begleca_sv написа:добре че нямам сонар тогава риболова става лесен
Кошмара на рибаря-Сънува рибаря,че е умрял и жена му му продава такъмите на цената на която и е казал,че ги е купувал.
- dedeff
- разбира нещата
Ейййй,6 години учих в Свищов,4 откакто съм завършил и още не може да ми се промени мнението за Свищовлии,проблемни хора сте.Остави и не осирай темата на колегата,той търси съвет,ти се заяждаш,това е признак на лошо възпитание и неспортсментство.begleca_sv написа:в мивката има само едно щукле осузнай се каде ги виде другитепризнавам няма кило но се пак беше откриването на сезона
добре че нямам сонар тогава риболова става лесен
Без жени можем,без риболов не можем!
- krokibg
- учете се от него
За 300 лв има сонари,които ще ти свършат работа !!! само да не са от тези с безжичните сонди,пълна измама.Има хора,продаваха сонари и се иска малко да се поровиш.Ако искаш обаче да си вземеш сонар напълно сигурен че не е пипан и с гаранция,взимай от представителите за България,пиши им или направо си поръчай онлайн.Аз обаче те съветвам да се обадиш на Емо Тапета,може и да помогне,има възможности и познава доста хората продаващи такива джаджи !!!Спри да слушаш и четеш кои какво пише,двеста човека,двеста различни мнения,приемай съвети от хора които от години ги ползват и са наясно със сонарите.Съветвам те да си събереш още малко парици и си вземи читав сонар.Тия Дунавските с коментарите ги остави да си ловят по памет,кога и къде,преди 5 години е хванал една риба и да и търси роднините

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
И двата сонара, колега, са достатъ1но добър избор за парите си. Сонарът Пиранамакс 170 е със 8 нива на сивото (нищо, че е написано 4 нива на сивото). И двата сонара са двулъчеви, но Лоуранс има по-голям ъгъл на покритие (120 градуса) срещу 60 градуса за Пираната. Това е добре за по-малките дълбочини (120 градуса на Лоуранс), защото имаш по-голямо петно на покритие на дъното и обхващаш по-широка зона около лодката. За големи дълбочини обаче (над 10 метра), това по мое мнение не е предимство, защото петното става много голямо и не е ясно точно къде около лодката е рибата (дясно / ляво / пред лодката / зад лодката) и на какво разстояние е в съответната посока, защото петното е под формата на кръг с център - проекцията на сондата на дъното. Рибата, която се засича в това петно може да бъде във всяка точка от този кръг. Същото е и при сонарчето Пиранамакс 170, но при същата дълбочина, радиусът на този кръг е много по-малък, от петното на Лоуранса. Това означава, че рибата, засечена в петното на Пираната е много по-близо до лодката от тази, която е засечена в петното на Лоуранса (което е по-широко). Иначе, всичко друго е еднакво и при двата сонара. Аз имам Пиранамакс 170 от 4 години и съм си много доволен от него. Лоучансът също е много добър. Та, който и да си избереш от двата, няма да съжаляваш за тези пари. Прецени само сонарите от гледна точка на широчината на сканираната зона ( лоуранс - 120 градуса или Пиранамакс - 60 градуса) - кое ще ти е по-полезно.bevood написа:В ценови клас до 300лв. кой е за предпочитане.http://www.gpsplovdiv.com/fishfinders/l ... 4_pro.html или http://www.gpsplovdiv.com/fishfinders/h ... x_170.html
Виж повече и в тази тема:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f=165&t=19006
Също и в тази тема:
http://forum.nariba.com/viewtopic.php?f ... 3&start=60
Прегледай ги внимателно - от край до край, преди да решиш да си купиш сонар. Има много полезни съвети от колегите, които трябва да съобразиш при покупката на сонар.
Към колегата begleca_sv:
Колега, бракониерството на човек е неговият начин на мислене. Със сонар или без сонар, с въдица или без въдица, с двадесет въдици или с една, ако бракониерството ти е в мозъка, то няма спасение, а още по-малко значение дали си със сонар, без сонар, с въдица, без въдица.... Защото, ако мисленето на един човек е бракониерско, то тогава няма значение, дали без сонар и само с една въдица и една кукичка на нея ловиш маломерки - на река, на язовир... и после си прибираш всичко в багажника, няма значение, ако със същата тази една въдичка с една кукичка си хванал 7, 8 или 10 кила и си прибираш всичко пак в багажника ..... Та замисли се малко преди да пишеш нещо. Оставам с чувството от всичко, което си написал до тук в темата, че и без сонар не подбираш ни маломерка, ни килограми улов. Жив и здрав да си, ама ако имаш представа от сонарите по темата, дай да видим какво ще го посъветваш, пък и ние да научим нещо. Ако не си "подготвен", просто не се изказвай. Жив и здрав да си.begleca_sv написа:моите маломерки без сонар ги ловя бре рибарии то не по зарибени язовири а по реките

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
Благодаря ти за подробното обяснение колега jagger1.Мисля че ще се спра на Пиранамакс 170.Надявам се че съм направил правилния избор.Бих изкал да попитам дали има упътване на БГ. за работа със сонара че тои ще ми е първия сонар.
Има и на български упътване. "Piranha Max 10-20-30". То е за по-стария модел, но е същото и за Пирана Макс 170 модел (Това, което пише за двулъчевия сонар). Разликата, която съм открил е само в параметрите за екрана - по-точно нивата на сивото. В ръководството на български пише, че сонарът е с 4 нива на сивото (за моделите 10-20-30). Реално, за Piranha Max 170 са 8 нива на сивото. Другите параметри са същите. Има подобрен софтуер (за 170) спрямо по-старите модели (10-20-30). Други разлики няма в ръководството. Изключително лесен за обслужване сонар и ако си поиграеш да го разучиш добре, ще ти се отблагодари. Успех и да си го използваш със здраве.bevood написа:Благодаря ти за подробното обяснение колега jagger1.Мисля че ще се спра на Пиранамакс 170.Надявам се че съм направил правилния избор.Бих изкал да попитам дали има упътване на БГ. за работа със сонара че тои ще ми е първия сонар.
п.п. Ръководството го има на сайта на Humminbird и в двата варианта - английски или BG. Ако нещо не можеш да го откриеш, драсни ми на ЛС. Файлът е за Piranha Max 10-20-30.
Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- the_bee_65
- новобранец
Здравей колега според мен Piranha MAX,но 180 то. Поне е 3 лъчев, аз съм доволен. Също харчи и малко ток.
the_bee_65 написа:Здравей колега според мен Piranha MAX,но 180 то. Поне е 3 лъчев, аз съм доволен. Също харчи и малко ток.
Точно! Ползвам го трета година и съм доволен.