Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум


Уклей в картинки
Модератор: sapuna
- bobo_33333
- кандидат преподавател
- Мнения: 3219
- Регистриран на: Пон Май 02, 2011 9:54 am
Re: Уклей в картинки
bgstan написа:Пробвах без да му махам главата ама много хрупа . И може да иде някой зъб. Ама ако е доста няма чистене .docenta написа:Този уклей от Казичене си е дребен и затова не му махам люспите, а като го изкормя пускам силно водата и бъркам с ръце в мивката, джуркам. Минилюспите изчезват автоматично. Виж за едрия уклей, това с пясъка става, а като му срежеш и главите е идеален за мариноване.bgstan написа:Аз от един приятел видях как я чисти . Единственото нещо е че после се хърлят главите. Метода е в кофата ред уклей ред пясък и почва да се бърка. Всички люспи падат само дето в хрилете влизат песачинки и хрупа после. За това поря чистя и махам и главите .



ОЦЕТ

Аз там съм пораснал...
Re: Уклей в картинки
Една от най-вкусните риби. Малка, но изпълнена с вкус и аромат. А като гледам, приготвена и с много мерак. Как да не му каже човек на това едно
.

Риболовът е като песен, която можеш да слушаш цял живот. И колкото повече я слушаш, толкова повече ти се пее. Няма насита, няма спиране. А ако тази песен се запее и с приятели, тогава концерта е доживотен.
- murphymet74
- ще става разбирач
- Мнения: 538
- Регистриран на: Пет Фев 25, 2011 9:29 am
- Местоположение: Силистра
Re: Уклей в картинки
Най лесно падат люспите като се постави облеца в метален живарник или гаца и още на водоема се сложи във водата и се разтърси с клатещи движения. Люспица не остава 

Re: Уклей в картинки
Най-добре в пералнята и на центрофуга ...около 1000 оборота -люспичка не остава
Страхотна риба си е ,много готин фин вкус има.


Страхотна риба си е ,много готин фин вкус има.
- Диканаров
- кандидат преподавател
- Мнения: 2610
- Регистриран на: Пет Мар 17, 2006 6:01 pm
- Местоположение: софия
Re: Уклей в картинки
Коле, братле, всичко е по доцентски! Абсолютно!
Аз от мързел само дето ги нижа през очите по десетина на дървените пръчици за шишчета и така ги пържа.
Обръщам ги всичките с едно превъртане на шишчето и
студена биричка или бяло винце.



Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Re: Уклей в картинки
jagger1 написа:Една от най-вкусните риби. Малка, но изпълнена с вкус и аромат. А като гледам, приготвена и с много мерак. Как да не му каже човек на това едно.


''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Re: Уклей в картинки
С тия отзиви ме хвърлихте в духовата музика. Ще взема да ида сега на 3 или 4 декември да се пробвам за уклей за Никулден. Има една рецепта за шаран, пълнен с печен уклей на скара, ама де късмет да ви я покажа в картинки



Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"